Connect with us

MAREA BRITANIE

Marea Britanie lansează o ”autostradă” a vizelor de lucru pentru ”cei mai străluciți” specialiști. Absolvenții celor mai bune 50 de universități din lume, îndemnați de Londra ”să își construiască o carieră” în UK

Published

on

© Foreign Office/ Facebook

Regatul Unit va acorda vize de lucru absolvenților celor mai bune 50 de universități din lume, decizie ce face parte din extinderea sistemului său de imigrație post-Brexit, în încercarea de a atrage ”cei mai buni și mai străluciți” specialiști, anunță Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului britanic de finanţe, Rishi Sunak, aceste facilităţi vor permite Regatului Unit să se afirme ca un centru global al inovării, creativităţii şi antreprenoriatului. ”Dorim ca afacerile de mâine să fie construite aici, astăzi – de aceea îndemn studenţii să profite de această oportunitate incredibilă de a-şi construi cariera aici”, a declarat acesta, a completat aceasta.

Absolvenții care au diplomă de licență sau master vor putea beneficia de viză cu valabilitate de doi ani dacă își manifestă dorința de a munci în Marea Britanie. Solicitanții cu diplomă de doctorat pot avea parte de o perioadă prelungită de ședere, de trei ani, conform Politico Europe. De asemenea, aceștia trebuie să fi absolvit instituția universitară nu mai târziu de cinci ani de la momentul înaintării cererii de acordare a vizei.

De asemenea, universităţile eligibile trebuie să fie în topul primelor 50 regăsite în două clasamente, respectiv Academic Ranking of World Universities sau Quacquarelli Symonds.

Cea mai recentă listă a universităților, publicată pe site-ul Ministerului de Interne, este dominată de Statele Unite, cu 20 de instituții, și doar trei din cele 50 sunt din UE: Institutul Karolinska din Suedia, Universitatea de Științe și Litere din Franța și Universitatea din Munchen din Germania.

Alte două se află în Europa continentală: Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne și ETH Zurich din Elveția.

Comparativ cu alte scheme de imigrație, aceștia nu trebuie să facă dovada unei oferte de muncă în Regatul Unit. La expirarea perioadei, deţinătorii acestei vize vor putea cere vize de lucru pe termen lung.

Citiți și:
Brexit: Sistemul de imigrare pe bază de puncte al Marii Britanii, operațional. Londra a deschis aplicațiile pentru vize de muncă în Regatul Unit după 1 ianuarie 2021

După ce a părăsit oficial Uniunea Europeană, la miezul nopții din 31 ianuarie 2020, Regatul Unit a introdus un sistem de imigrare pe bază de puncte, ”simplu, eficient și flexibil”, menit să atragă forță de muncă, a cărei absență se resimte după pandemia de COVID-19.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

MAREA BRITANIE

Cutremure în Turcia: SUA sunt gata să ofere ”orice fel de asistență necesară”. Marea Britanie, Grecia și Israel trimit echipe de salvare și ajutor umanitar

Published

on

© White House/ Flickr

Președintele american, Joe Biden, s-a arătat ”profund întristat de pierderile de vieți omenești și de distrugerile” provocate de seismele din Turcia și Siria, și a anunțat într-un mesaj publicat pe Twitter că a dat ”instrucțiuni echipei mele să continue să monitorizeze îndeaproape situația, în coordonare cu Turcia, și să ofere orice fel de asistență necesară”.

”Statele Unite ale Americii își exprimă profunda întristare în legătură cu pierderile tragice de vieți omenești și distrugerile produse în Turcia și Siria în urma cutremurelor. Transmitem condoleanțe familiilor celor afectați și evaluăm opțiunile noastre de răspuns cuprinzător. Am dat instrucțiuni echipei mele să rămână în contact strâns cu aliații noștri turci și cu partenerii noștri umanitari în zilele următoare pentru a determina de ce are nevoie regiunea. Răspunsul nostru inițial de asistență pentru Turcia este deja în curs de desfășurare, iar organizațiile umanitare susținute de SUA în Siria răspund la efectele cutremurelor din întreaga țară. Suntem hotărâți să facem tot ceea ce putem pentru a-i ajuta pe cei afectați de aceste cutremure în zilele, săptămânile și lunile următoare”, a fost mesajul transmis de secretarul de stat american, Antony Blinken, într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Astfel de mesaje de solidaritate și sprijin au venit și din partea altor state precum Regatul Unit, Grecia și Israel, răspunzând solicitărilor lansate de Ankara.

”Marea Britanie trimite sprijin imediat în Turcia, inclusiv o echipă de 76 de specialiști în căutare și salvare, echipamente și câini de salvare. În Siria, Căștile Albe, finanțate de Regatul Unit, și-au mobilizat resursele pentru a răspunde. Suntem pregătiți să oferim sprijin suplimentar, în funcție de necesități”, a transmis ministrul britanic de externe, James Cleverly.

La rândul său, Grecia, prin premierul său, Kyriakos Mitsotakis, va trimite Ankarei un avion al armatei sale cu 20 de pompieri şi ajutor umanitar în Turcia, conform Agerpres.

Este vorba despre un ”cutremur catastrofic”, a adăugat Mitsotakis, precizând că Grecia ar putea furniza Turciei ”diverse echipamente, echipamente medicale, pături, corturi”, în funcţie de nevoi.

Conform AFP și TPS, citate de aceeași sursă mai sus amintită, Israelul va trimite ajutoare umanitare în Turcia şi Siria.

”Am ordonat să trimitem, la solicitarea guvernului turc, echipe de salvare şi ajutor medical”, a spus Benjamin Netanyahu luni după-amiază la Tel Aviv. O echipă cu specialişti în operaţiuni de salvare pleacă luni spre Turcia, iar o alta, cu ajutor umanitar, îi va urma marţi. Ajutorul israelian constă în medicamente, pături şi corturi, potrivit presei locale.

În ceea ce privește Siria, același Netanyahu a ”aprobat” trimiterea de ajutoare în Siria, după o solicitare primită din partea Damascului pe canale ”diplomatice”, cele două ţări neavând relaţii oficiale. 

Aceste țări se alătură astfel României, care a fost printre primele state care și-au exprimat dorința de a sprijini Turcia în aceste vremuri de cumpănă, Ankara mulțumind Bucureștiului pentru promptitudine și deschidere.

Seismul violent, cu magnitudinea 7,8, care a lovit luni dimineaţă Turcia şi Siria s-a soldat, potrivit ultimelor bilanţuri anunţate, cu mii de morţi, dintre care peste 1.100 de decese în Turcia şi aproape 800 în Siria, precum şi cu mii de răniţi în fiecare dintre cele două ţări.

Cutremurul, care a avut epicentrul în provincia Kahramanmaraş şi care a zguduit sudul Turciei şi nordul Siriei în timpul nopţii, la ora locală 04:17 (01:17 GMT), a fost urmat de un nou seism puternic, cu magnitudinea 7,7, în aceeaşi regiune, în jurul orei 10:25 GMT.

Continue Reading

MAREA BRITANIE

Marea Britanie și Australia își unesc forțele pentru a combate ”coerciția” economică exercitată de China, într-o lume în care ”ordinea bazată pe reguli este amenințată mai mult ca niciodată”

Published

on

© Richard Marles/ Twitter

Marea Britanie și Australia fac echipă pentru a combate ”coerciția” economică exercitată de China.

Miniștrii de rang înalt din cele două state au anunțat joi că vor demara un nou ”dialog privind securitatea economică” pentru a aborda provocările tot mai mari din Indo-Pacific, pentru a menține diversitatea lanțurilor de aprovizionare globale și pentru a aborda riscul de “coerciție” economică din partea unor națiuni ostile, informează Politico Europe.

Măsura face parte din răspunsul Occidentului la presiunile exercitate de Beijing asupra unor companii sau sectoare importante de peste mări, în încercarea de a le împiedica să facă declarații publice cu privire la chestiuni sensibile sau de a obține sprijinul acestora pentru politicile Chinei.

Anunțul a fost făcut la finalul unei vizite de două zile la Londra a viceprim-ministrului și ministrului apărării australian Richard Marles și a ministrului de externe Penny Wong. Cei doi s-au întâlnit cu omologii lor britanici Ben Wallace și James Cleverly – un format cunoscut sub numele de ”Aukmin”.

”Este important să recunoaștem că, din păcate, ordinea bazată pe reguli este amenințată mai mult ca niciodată, drepturile omului sunt amenințate de o serie de personaje din întreaga lume, iar oamenii testează suveranitatea statelor naționale într-un mod care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți”, a declarat Wallace într-o conferință de presă la Portsmouth, în sudul Angliei.

Într-o declarație comună emisă joi, cei patru miniștri au subliniat ”opoziția lor fermă față de orice coerciție sau acțiune destabilizatoare în Marea Chinei de Sud”, unde China își sporește prezența militară.

Pe fondul tensiunilor crescute dintre China și Taiwan, miniștrii britanici și australieni au subliniat importanța ”păcii și a stabilității” în strâmtoarea Taiwan, o cale navigabilă esențială pentru lanțurile de aprovizionare globale, și opoziția lor comună față de ”schimbările unilaterale ale status quo-ului”.

Marea Britanie și Australia sunt parteneri apropiați în domeniul apărării și membri ai pactului tripartit AUKUS cu SUA din septembrie 2021, care vizează furnizarea de submarine cu propulsie nucleară și alte echipamente de apărare de ultimă generație pentru Australia. Se așteaptă ca la începutul primăverii, Canberra să decidă dacă aceste submarine vor fi construite de SUA, Marea Britanie sau o combinație a celor două.

Continue Reading

MAREA BRITANIE

Rishi Sunak: Trimiterea de avioane de luptă în Ucraina ar necesita „luni, dacă nu ani” de antrenament

Published

on

© No. 10/ Flickr

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat joi că trimiterea de avioane de luptă în Ucraina ar necesita „luni, dacă nu ani” de antrenament, iar el caută cea mai eficientă modalitate de a ajuta Kievul să obțină victoria, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Într-un interviu televizat pentru TalkTV, pentru a marca primele sale 100 de zile în calitate de lider, Sunak a declarat că „discută mereu cu ucrainenii despre sprijinul potrivit de care au nevoie”.

„Problema este care este sprijinul pe care îl putem oferi și care credem că va face cea mai mare diferență? …De aceea, decizia pe care am luat-o în calitate de prim-ministru a fost aceea de a fi una dintre primele țări din lume care a furnizat tancuri grele Ucrainei… Am fost apoi urmați de alte țări.”

Avioanele de luptă, a spus șeful guvernului de la Londra, sunt „echipamente incredibil de sofisticate care necesită luni, dacă nu ani, pentru ca oamenii să fie instruiți”.

„Dorința și obiectivul nostru este ca Ucraina să câștige acest conflict… Așadar, nu este vorba doar de echipament, ci și de capacitățile și antrenamentul care vin alături de acesta, împreună cu un plan cu aliații noștri care să asigure că pot fi victorioși.”

Citiți și Premierul britanic consideră că „nu este practic” să furnizeze Ucrainei avioane de luptă, deoarece instruirea ar dura prea mult, dar promite să accelereze sprijinul pentru Kiev

Tot joi, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a avertizat că furnizarea de avioane de luptă Ucrainei nu ar reprezenta o „baghetă magică” în acest război.

„În ceea ce privește procesul legat de avioane, am fost destul de clar. Un lucru pe care l-am învățat în ultimul an este să nu excludem nimic”, a spus Wallace reporterilor.

Kievul a solicitat avioane de război F-16 de fabricație americană pentru a ajuta la respingerea invaziei rusești.

Statele Unite au exclus deocamdată orice livrare de F-16 către Ucraina, dar alți parteneri, inclusiv Polonia, s-au arătat mai deschiși la această idee.

„Sunt foarte deschis să examinez tot felul de sisteme, și nu doar avioane, pentru a oferi Ucrainei această asistență”, a declarat Wallace.

Ministrul britanic a precizat că „aceste lucruri nu se întâmplă întotdeauna peste noapte. Dar pot spune că nu îi punem în pericol pe ucraineni”.

Comentariile sale au fost făcute după ce Downing Street a dat de înțeles marți că exclude trimiterea avioanelor sale de luptă.

„Avioanele de luptă Typhoon și F-35 ale Marii Britanii sunt extrem de sofisticate și durează luni de zile pentru a învăța să le piloteze”, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al premierului. „Având în vedere acest lucru, credem că nu este practic să trimitem aceste avioane în Ucraina”, a adăugat oficialul.

Guvernul Marii Britanii a anunțat în ianuarie că își propune să trimită tancuri în Ucraina la sfârșitul lunii martie, după ce a devenit primul aliat occidental care a promis vehicule grele de asalt, cu un plan de a trimite 14 tancuri Challenger 2.

Wallace a declarat că nevoia imediată a Kievului este de armament pentru a permite formațiunilor militare de pe teren să respingă trupele rusești și că este „ușor să ne lăsăm duși de val”.

Aprovizionarea cu avioane de luptă nu ar reprezenta o schimbare radicală peste noapte, din cauza necesității unui antrenament complex, a adăugat ministrul.

„Știți, chiar dacă mâine dimineață am anunța că îi vom pune în avioane rapide, asta ar dura luni de zile”, a punctat Wallace, deoarece ucrainenii s-ar confrunta cu faptul că „dintr-o dată ar trebui să învețe să le piloteze”.

Continue Reading

Facebook

MAREA BRITANIE18 mins ago

Cutremure în Turcia: SUA sunt gata să ofere ”orice fel de asistență necesară”. Marea Britanie, Grecia și Israel trimit echipe de salvare și ajutor umanitar

SCHENGEN1 hour ago

Bogdan Aurescu, convorbire telefonică cu omologul slovac: Slovacia, între cele 21 de state Schengen care și-au reconfirmat sprijinul pentru aderarea României

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Comisia Europeană intenționează să ofere Macedoniei de Nord un împrumut de 100 milioane de euro pentru stabilitatea financiară a țării în contextul războiului din Ucraina

INTERNAȚIONAL1 hour ago

Papa Francisc își exprimă ”profunda întristare” pentru ”enormele pierderi de vieți omenești” cauzate de cutremurele din Turcia

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Turcia mulțumește României pentru echipele de salvare trimise după seismele devastatoare: “Nu vom uita niciodată ajutorul vostru prețios”

U.E.2 hours ago

Grecia consideră că UE ar trebui să fie ”francă şi deschisă” și să recunoască faptul că ”gardurile funcţionează” în protejarea frontierelor externe

ROMÂNIA2 hours ago

Raed Arafat: Echipa de salvare RO-USAR care va pleca în Turcia este autorizată de ONU și va fi însoțită de trei avioane militare ale Forțelor Aeriene Române

NATO3 hours ago

Turcia cere ajutorul NATO după cutremurele devastatoare soldate cu cel puțin 1300 de morți

INDIA3 hours ago

UE și India își consolidează relația de parteneri strategici prin înființarea unui nou Consiliu pentru comerț și tehnologie care va stimula inovarea și va plasa oamenii în centrul acțiunilor

NATO4 hours ago

Luxemburgul susține pe deplin aderarea României la spațiul Schengen și va disloca un contingent militar în grupul de luptă al NATO din România

ROMÂNIA2 hours ago

Raed Arafat: Echipa de salvare RO-USAR care va pleca în Turcia este autorizată de ONU și va fi însoțită de trei avioane militare ale Forțelor Aeriene Române

ROMÂNIA21 hours ago

Nicolae Ciucă a invitat companiile egiptene să contribuie la dezvoltarea cooperării economice bilaterale avansate în sectorul digital, al infrastructurii, energiei sau agriculturii

ROMÂNIA1 day ago

Nicolae Ciucă și Abdel Fattah el-Sisi au convenit să dezvolte cooperarea dintre România și Egipt la nivel politic și tehnic

U.E.2 days ago

Cancelarul german apără planul UE de relaxare a normelor privind ajutoarele de stat, încercând să risipească îngrijorările premierului italian, care a avertizat că riscă să distorsioneze piața unică a UE

ENERGIE4 days ago

De la Baku, Klaus Iohannis afirmă că “România și Azerbaidjan vor dezvolta legătura dintre Europa și Caucazul de Sud”. Romgaz și Socar semnează un nou acord de livrare de gaze azere în România

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Ucraina: UE și partenerii din Comunitatea Energetică Europeană vor aloca 150 milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente energetice esențiale

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei, UE va pune în aplicare cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până la 24 februarie

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Comisia Europeană prezintă Planul Industrial pentru Pactul Verde. Ursula von der Leyen: Europa este hotărâtă să conducă revoluția tehnologiilor curate

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

De la Chișinău, premierul danez anunță că ”noi, în cadrul UE, suntem hotărâți să creştem asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova”

NATO1 week ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

Team2Share

Trending