Marea Britanie: Zeci de mii de oameni, în stradă la Londra pentru un al doilea referendum privind Brexit-ul

Zeci de mii de susținători ai taberei pro-UE au mărșăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall și până la Palatul Parlamentului, pentur a solicita guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europenă, înformează EFE, DPA și Reuters, citate de Agerpres.

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2016, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult.

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People’s Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de “divorţ” agreat cu UE.

Manifestații au avut asupra lor steaguri ale UE şi pancarte pe care era scris ”Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului” sau “Încă nu am plecat”.

Negocierile privind viitoarele relaţii comerciale dintre UE şi Regatul Unit nu au început încă, discuţiile concentrându-se până acum asupra pregătirii tratatului de separare, cu dosare grele precum angajamentul financiar al Marii Britanii, drepturile cetățenilor și granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord.

One Response to Marea Britanie: Zeci de mii de oameni, în stradă la Londra pentru un al doilea referendum privind Brexit-ul

  1. Stefan 24/06/2018 at 12:56

    “La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017” ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.