Connect with us

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, la Gala Premiilor MLNR: „Societatea românească promovează un pact pentru o cale europeană”

Published

on

© Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat vineri, 21 iunie 2019, în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor MLNR. 

În deschiderea Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din Romania, Doctor Universitar, Radu Balanescu, „încărcat de optimism” a transmis un mesaj celor prezenți. 


”Pentru a IX-a oară ne întâlnim sub cupola Ateneului român pentru a aduce recunoștință celor care și-au dedicat viața cercetării și științei și care fac din România un nume extraordinar de important pe harta Europei și a lumii. Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru. Dialogul promovează un pact pentru o continuare la cote cât mai înalte pentru un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, pentru că avem nevoie de acest lucru și pentru că este normal să o facem din poziția noastră geostrategică. Sunt optimist pentru că în sfârșit vedem foarte multă lume reunită pentru binele României și pentru  progres.”



 

CaleaEuropeană.ro a fost partener media și în acest an și a transmis live „Gala premiilor MLNR”:

Partea

Partea a II-a

Marea Lojă Națională din România și Academia Română au anunțat câștigătorii celor 6 domenii de referință:
  • Premiul Grigore Moisil științe exacte : dr. Radu Purice cercetător științific grad1 la Institutul de matematica Simion Stoilov
  • Premiul Henri Coandă pentru științe aplicate : dr. Volker Wollmann
  • Premiul Carol Davila medicina:Prof.univ.dr. Victor Jinga
  • Premiul Eugeniu Carada economie:Acad. Victor Axenciuc
  • Premiul Spiru Haret, educație, mediu,IT: prof.univ.dr. Anton Adamuț
  • Premiul Constantin Brâncuși arta, cultura: prof .dr. Octavian Lazar Cosma

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Cine sunt câștigătorii celei de-a X-a ediții a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment de referință care premiază excelența din România

Published

on

© Calea Europeana/ Zaim Diana (Arhivă)

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat miercuri, 21 iunie 2023, la Ateneul Român, cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii, eveniment în cadrul căruia șapte personalități de excepție a fost premiate pentru contribuția lor inovatoare în șapte domenii de activitate. CaleaEuropeană.ro, partener media al evenimentului, a transmis LIVE acest moment.

La începutul Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, a ținut un discurs în care a precizat că evenimentul “își propune să sprijine excelența, să sprijine valoarea, să aducă în prim plan o dată în plus, ceea ce cred că noi știm foarte bine și anume inteligența poporului român”.

“Gale în care este premiată excelența din România au loc în mai multe orașe din țară, pentru că societatea civilă din România își dorește și consideră că este normal să aducă în prim plan aceste valori, oameni care muncesc de ani de zile, unii de zeci de ani, unii care poate până în ultima perioadă nu au fost băgați în seamă atât de mult cât merită, copii excepționali, care iată câștigă medalii de aur pentru țara noastră la olimpiade internaționale. Toți aceștia merită felicitați și sprijiniți”, a mai transmis Radu Bălănescu. 

El a precizat că Gala reprezintă sprijin pentru educație, pentru cultură, pentru inteligența și pentru spiritul inovativ al poporului român. 

“Eu mă bucur să traversăm o perioadă cu un climat mult mai liniștit care poate să asigure un suport foarte important pentru dezvoltarea domeniilor mai sus amintite și de asemenea, mă bucur, fără a face politică, de a putea să spun că citind programul de guvernare existent în acest moment am văzut o preocupare intensă pentru ceea ce înseamnă educație, sănătate, cultură, domenii de activitate pe care Marea Lojă Națională din România și le-a asumat în a le sprijini în societatea civilă. Este un lucru foarte important pentru noi toți că aceste lucruri se întâmplă în aceste momente”, a mai adăugat Marele Maestru al MLNR.

În cadrul Galei, au fost acordate șapte premii, constând într-un trofeu realizat de maestrul Alexandru Ghilduș și câte 10.000 de euro, următoarelor personalități.

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte

Acad. GABRIELA MARINOSCHI – Directorul Institutului de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române – pentru Monografia “Dual Variational Approach to Nonlinear Diffusion Equations” – Birkhauser, Springer Nature Switzerland, 2022;

Premiul Henri Coandă pentru Știinte Aplicate:

Prof. univ. dr. SERGIU NEDEVSCHI – de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca – pentru rezultatele obținute si publicate in domeniul sistemelor avansate de conducere autonoma a autovehiculelor utilizate de firmele Volkswagen si Bosch din Germania precum si in domeniul sistemelor autonome utilizate pentru asistenţă umanitară şi ajutor în caz de dezastre de firma Lockheed Martin din USA;

Premiul Carol Davila pentru Medicină:

Prof. univ. dr. OCTAVIAN BUCUR – Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din București – pentru lucrarea ”Nanoscale imaging of clinical specimens using conventional and rapid-expension pathology”, publicata in Nature Protocols, 2020. În prezent, este cercetător la Viron Molecular Medicine Institute, Boston, MA, USA, unde lucrează la o metoda revoluționară de tratare a cancerului.

Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură:

NICHITA DANILOV – pentru romanul “Omul din eprubeta” aparut la Editura Polirom in 2021

Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie:

Prof.univ.dr. DAN DUNGACIU – Directorul Institutului de Științe Politice și Relatii Internationale al Academiei Romane “Ion I. C. Bratianu” si Președintele Fundației Universitare a Mării Negre Mircea Malița, pentru volumul “Geopolitical Encyclopedia of the Black Sea, Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2020

Premiul Eugeniu Carada pentru Economie:

Prof. univ. dr. TUDOREL ANDREI, Academia de Studii Economice, Facultatea de cibernetica, statistica si informatica Economica – pentru volumul “ Comertul exterior al Romaniei cu produse agroalimentare 1990 – 2020”, Editura Academiei Romane, 2022.

Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT:

SABIN DIMA – CEO si fondator Humans.ai – pentru dezvoltarea primei tehnologii blockchain din lume cu model de validare biometrică și pentru crearea soluției “ION”, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială.

Gala Premiilor oferite de Marea Lojă Națională din România (MLNR) are ca obiectiv promovarea cercetării originale și creșterea capacității de inovare, cu implicații favorabile asupra competitivității internaționale a economiei si cercetării românești. 

Premiile se acordă personalităților care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teoremă, ecuație, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

Marea Lojă Națională din România este continuatoarea legitimă a Marii Loji a Ordinului Masonic Român, întemeiată la 8 septembrie 1880. Încă de la înființarea primei Loji, din 1734 la Galați și până în prezent, masoneria română s-a manifestat plenar ca un modelator și moderator social.

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Remus Borza: Gala Premiilor MLNR reprezintă un veritabil Nobel românesc. Suntem datori să creăm o Românie educată, europeană și prosperă

Published

on

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X- a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei, a declarat Remus Borza, producătorul Galei și Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al M.L.N.R.

“Este un proiect de excepție, unic în complexitate și abordare ce reunește toate forțele creatoare de valoare ale mediului universitar, academic si cultural. Din acest motiv, încă de acum zece ani, îndrăzneam să spun despre Gală, că reprezintă un veritabil Nobel românesc. Sper ca după aceasta ediție, să fim de acord cu toții, că așa stau lucrurile”, a subliniat Borza, într-o declarație remisă în avanpremiera Galei.

Citiți și Marea Lojă Națională din România organizează cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor MLNR în cadrul căreia șapte români de excepție vor fi premiați

“În fiecare an, ne străduim să premiem excelența în 7 domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. Să recunoaștem și să recompensăm cercetarea originală, actul de creație și devoțiunea în slujba patriei, onorându-i așadar pe acei români care creează valoare, care inspiră și motivează tinerele generații, care modelează destine și vieți. În această Gală, recunoaștem și prețuim munca asiduă pe care nominalizații și cei premiați au depus-o în parcursul lor profesional. Reprezintă veritabile modele pentru noi toți în efortul asumat de a redefini limitele cunoașterii. Fiecare dintre premianți reprezintă o poveste de succes unică, plină de sacrificii, dedicare și perseverență. Acești oameni nu s-au complăcut în mediocritate ci au demonstrat că cercetarea, studiul și implicit cunoașterea, nu au limite. Ei au avut curajul să-și urmeze visurile, deplini conștienți că prin ceea ce fac, creează o lume mai bună pentru noi toți. Desigur cercetarea nu are limite, dar nici granițe. Ne bucură faptul că în marile universități, laboratoare și institute de cercetare ale lumii, regăsim români de excepție, citim despre ei în revistele de specialitate. O parte dintre ei sunt prezenți astăzi la Ateneul Român ca nominalizați și premianți. Ei nu au uitat nicio clipă că sunt români, că o parte din succesul lor se datorează și școlii românești. De aceea, suntem cu toții datori, printr-un efort asumat la nivel politic, social și mental, să creăm o nouă Românie, o Românie a elitelor, a meritocrației, a formatorilor de conștiințe și identitate națională. O Românie educată, europeană și prosperă”, a mai adăugat acesta.

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Marea Lojă Națională din România organizează cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor MLNR în cadrul căreia șapte români de excepție vor fi premiați

Published

on

© Calea Europeana/ Zaim Diana

Marea Loja Naţională din România (MLNR) organizează, miercuri, 21 iunie a.c., la Ateneul Român, cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii, eveniment în cadrul căruia șapte personalități de excepție vor fi premiate pentru contribuția lor inovatoare în șapte domenii de activitate. CaleaEuropeană.ro este partener media al evenimentului și va transmite LIVE acest moment.

© Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România este cel mai important eveniment pe care Masoneria Regulară îl organizează, din dorința de oferi o deschidere reală către societatea civilă. Această Gală nu este un simplu eveniment, înseamnă, în primul rând, un parteneriat cu mediul academic și universitar iar, începând din acest an, și cu Ministerul Culturii. Premiile de 10.000 euro fiecare, reprezintă o recunoaștere a valorii pentru șapte români care, anul trecut, au realizat ceva deosebit pentru România în unul dintre cele șapte domenii premiate. Și în acest an, la cea de-a zecea Ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, ne onorează cu prezența personalități marcante ale mediului academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic și politic, care, prin participarea lor, legitimează necesitatea și anvergura acestui proiect. Ca și la edițiile sale anterioare, Gala și-a propus să promoveze și să recompenseze spiritul creator și inovator al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv și să repună în drepturi adevăratele personalități ale României. Evenimentul a devenit o sărbătoare anuală a minților strălucite și a talentului românesc. Este o idee comună, generoasă, de aducere în prim plan a valorii și inteligenței românești, care contribuie cu ceva concret pentru dezvoltarea țării. Sărbătorim și premiem, astăzi, inteligența ajunsă la maturitate“, a declarat Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X-a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei. Este un proiect de excepție, unic în complexitate și abordare ce reunește toate forțele creatoare de valoare ale mediului universitar, academic si cultural. Din acest motiv, încă de acum zece ani, îndrăzneam să spun despre Gală, că reprezintă un veritabil Nobel românesc. Sper ca după aceasta ediție, să fim de acord cu toții, că așa stau lucrurile. În fiecare an, ne străduim să premiem excelența în 7 domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. Să recunoaștem și să recompensăm cercetarea originală, actul de creație și devoțiunea în slujba patriei, onorându-i așadar pe acei români care creează valoare, care inspiră și motivează tinerele generații, care modelează destine și vieți. În această Gală, recunoaștem și prețuim munca asiduă pe care nominalizații și cei premiați au depus-o în parcursul lor profesional”, a subliniat și Remus Borza, Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al MLNR.

CaleaEuropeană.ro este partener media al evenimentului și va transmite LIVE acest moment. Gala Premiilor MLNR va fi prezentată de Dan Cărbunaru, directorul CaleaEuropeană.ro.

Prin acest eveniment, MLNR își propune să promoveze și să recompenseze spiritul creator al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

Premiile anuale ale MLNR sunt acordate după o selecție făcută de jurii de specialitate formate din academicieni, specialiști și oameni de cultură.

Astfel, vor fi acordate:

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte;
Premiul Henry Coandă pentru Știinte Aplicate;
Premiul Carol Davila pentru Medicină;
Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură;
Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie;
Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;
Premiul Spiru Haret pentru Educatie, Mediu, IT;

Gala Premiilor oferite de Marea Lojă Națională din România (MLNR) are ca obiectiv promovarea cercetării originale și creșterea capacității de inovare, cu implicații favorabile asupra competitivității internaționale a economiei si cercetării românești. 

Premiile se acordă personalităților care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teoremă, ecuație, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

Marea Lojă Națională din România este continuatoarea legitimă a Marii Loji a Ordinului Masonic Român, întemeiată la 8 septembrie 1880. Încă de la înființarea primei Loji, din 1734 la Galați și până în prezent, masoneria română s-a manifestat plenar ca un modelator și moderator social.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.4 mins ago

Scholz cere Rusiei să se conformeze cererii ONU de retragere a trupelor din Ucraina și anunță că Berlinul va găzdui în 2024 următoarea Conferință de Reconstrucție

U.E.31 mins ago

Germania intenționează să interzică componentele chinezești în rețelele 5G pentru a ”reduce riscurile” față de China

U.E.1 hour ago

Polonia nu mai dorește să aprovizioneze Ucraina cu arme, anunță premierul Mateusz Morawiecki: Ne concentrăm pe modernizarea armatei noastre

Victor Negrescu2 hours ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE2 hours ago

Șefa diplomației române, în Consiliul de Securitate ONU: România sprijină pe deplin Formula de Pace propusă de Ucraina. Pacea nu poate recompensa agresorul

ONU3 hours ago

România a semnat Tratatul privind conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității marine în zonele din afara jurisdicției naționale, dovadă a dorinței comunității internaționale de a proteja oceanele

CONSILIUL EUROPEAN3 hours ago

Din Consiliul de Securitate al ONU, Charles Michel acuză Moscova că încearcă ”să restaureze vechiul imperiu rus” și cere națiunilor să nu închidă ochii în fața acestei crime

ONU4 hours ago

De la tribuna ONU, Maia Sandu face apel pentru extinderea UE: Este singura cale de a proteja libertatea, pacea și democrația în Moldova și Europa

ROMÂNIA4 hours ago

Bogdan Aurescu candidează pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție ONU din partea Europei de Est, fiind co-nominalizat de România și alte nouă țări

Victor Negrescu2 hours ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE16 hours ago

Klaus Iohannis consideră că reforma ONU nu mai poate fi amânată: Un Consiliu de Securitate extins ar putea include voci suplimentare importante precum grupul est-european

ONU17 hours ago

Klaus Iohannis, la tribuna ONU: România nu-și va abandona partenerii vulnerabili; Regiunea Mării Negre trebuie să fie protejată împotriva efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei

INTERNAȚIONAL5 days ago

Ministrul german de Externe îl califică pe președintele Chinei drept ”dictator”: Dacă Putin ar câștiga războiul din Ucraina, ”ce semnal ar fi acesta pentru alți dictatori din lume precum Xi?”

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă: Ridicarea oficială a MCV este un moment istoric pentru democrația noastră, însă nu și etapa finală în reforma sistemului judiciar din România

JUSTIȚIE6 days ago

Klaus Iohannis: Ridicarea MCV atestă angajamentul definitiv pro-european al României, fiind o reușită a instituțiilor și a vocilor societății românești care s-au auzit în stradă

JUSTIȚIE6 days ago

Alina Gorghiu, după ce MCV pentru România a fost închis în mod oficial: Un proiect strategic de țară, alături de aderarea la UE și NATO. Sper ca lista să fie completată cu aderarea la OCDE

U.E.7 days ago

Ursula von der Leyen lansează prima navă portcontainer alimentată cu metanol curat, fabricat cu energie solară: O reprezentare a deciziei UE de ”a fi pionier în lupta împotriva schimbărilor climatice”

ROMÂNIA7 days ago

Marcel Ciolacu a anunțat un sprijin de urgență de 60 milioane de euro pentru fermierii din sectorul vegetal afectați de războiul din Ucraina și de importul de cereale

Trending