Connect with us

Maria Grapini

Maria Grapini, singurul europarlamentar român căruia i-a fost decernat cel mai prestigios premiu al galei MEP AWARDS 2019 pentru activitatea sa din PE în domeniul legislativ: ,,Premiul nu este doar al meu, premiul este al României!”

Published

on

Eurodeputatul Maria Grapini (PSD, S&D) a obținut, miercuri, premiul de Europarlamentarul Anului la categoria Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO), parlamentarul european primind această distincție, la Bruxelles, la Gala MEP AWARDS 2019, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Grapini este singurul europarlamentar român care obține o asemenea distincție. Membrii juriului format din experți la nivel european au recunoscut contribuția semnificativă a româncei, în domeniul legislativ, prin întreaga sa activitate parlamentară. 

„Premiul nu este doar al meu, premiul este al României! Sunt foarte bucuroasă și emoționată, mulțumesc românilor care au crezut și cred în mine, colegilor europarlamentari, colegilor din Comisia IMCO, pentru încredere și susținere! Mă bucur să aduc o astfel de distincție importantă țării noastre!”, a transmis, de la Bruxelles, imediat după primirea premiului MEP AWARDS 2019, Maria Grapini.

@Maria Grapini/Facebook

Miercuri, 20 martie, la Bruxelles, în cadrul unei gale festive, s-au decernat premiile MEP AWARDS, destinate eurodeputaților care contribuie la consolidarea proiectului european, care au ajutat la schimbarea societății europene în bine, sau, altfel spus, reprezentanților în Parlamentul European ale căror provocări și triumfuri sunt demonstrate în acțiunile, experiențele și misiunile avute.

În fapt, MEP AWARDS sunt cele mai prestigioase distincții pentru europarlamentari. Lupta este importantă și onorantă pentru toți cei 751 de eurodeputați din PE, dar în special pentru cei nominalizați la secțiunile specifice, în funcție de activitatea pe care o desfășoară în Comisiile de specialitate. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Mihaela Belcin

    March 21, 2019 at 2:20 pm

    Sincere felicitari si recunostinta pentru activitatea desfasurata in cadrul PE de D na Maria Grapini. Este un premiu meritat si onorant pentru intreaga activitate desfasurata de doamna europarlamentar, pentru tenacitatea cu care promoveaza interesele romanilor de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Maria Grapini i-a scris lui Donald Tusk pentru aderarea României la Schengen. Răspunsul președintelui Consiliului European

Published

on

În ultima lună a anului 2018, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a inițiat o scrisoare adresată președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care i-a solicitat ferm accelerarea demersurilor pentru intrarea României în Spațiul Schengen, scrisoare la care au aderat și pe care au semnat-o încă 15 europarlamentari români, informează eurodeputatul într-un comunicat.

“Vă invităm să discutați la următoarea reuniune a Consiliului European problematica aderării României la spațiul Schengen. Aceasta urmează numeroasele rezoluții ale Parlamentului European referitoare la această chestiune, prima care datează din 8 iunie 2011. De fapt, după cum știți, atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European au solicitat Consiliului acordarea accesului României și Bulgariei la spațiul Schengen, având în vedere că acestea au îndeplinit timp de șapte ani toate cerințele tehnice prevăzute în regulament. Cu toate acestea, Consiliul nu a luat o decizie favorabilă până în prezent”, a scris umanista Maria Grapini. În același document, se insistă pe ideea unui proiect european solid, cu precizarea că egalitatea și solidaritatea între statele membre și cetățenii lor și respectarea regulilor și a intereselor fiecăruia sunt elemente esențiale pentru succes.

În scrisoarea inițiată de către Maria Grapini se mai arată că “România este membră a Uniunii Europene timp de 11 ani și a respectat întotdeauna obligațiile acesteia. A fost una dintre țările cu cea mai mare creștere economică și a susținut întotdeauna toate proiectele europene legate de securitate și solidaritate”. Cei 16 europarlamentari îi reamintesc președintelui Consiliului European că cetățenii români sunt discriminați, atunci când vine vorba despre Spațiul Schengen, și că nu se bucură de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni europeni.

“Transportatorii români trebuie să petreacă nenumărate ore la vamă, ceea ce compromite în mod semnificativ interesele economice ale companiilor românești. Firmele românești sunt astfel discriminate în comparație cu alte întreprinderi europene. Prin urmare, solicităm includerea acestui punct pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a Consiliului European, pentru a recunoaște în sfârșit disponibilitatea României de a adera la spațiul Schengen. Înainte de alegerile semnificative din 2019 ale Parlamentului European, acest lucru va da mesajul că UE se bazează pe egalitate, transparență, nediscriminare și acces nelimitat la piața internă”, se mai precizează în scrisoarea inițiată de umanista Maria Grapini și semnată de cei 16 europarlamentari români.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a răspuns, recent, Mariei Grapini și europarlamentarilor români, precizând că înțelege dezamăgirea față de dosarul privind extinderea Schengen “care nu a progresat la fel de complet cum era de așteptat initial” și că speră foarte mult că unanimitatea cerută poate fi obţinută în Consiliu, iar  controalele la frontierele interne pot fi în cele din urmă eliminate.

Maria Grapini i-a transmis și președintelui României o scrisoare oficială, în care îi solicita mai multe puncte de vedere privitoare la situația actuală din țară, însă, din octombrie și până în prezent, Klaus Iohannis nu i-a răspuns.

Grapini a declarat, în repetate rânduri, că demersul ar fi fost și este unul obligatoriu, în condițiile în care există o lege în acest sens, dar și o regulă a bunelor maniere diplomatice…încălcate de către președintele Iohannis, fără nici cea mai mică rezervă.  „Președintele Tusk a putut, președintele Iohannis nu vrea. Decideți dumneavoastră cine cunoaște regulile de comunicare oficială și cine se comportă ca un lider veritabil!”, a transmis Maria Grapini

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Maria Grapini (S&D) va solicita Comisiei Europene “o justă măsură şi intervenţia de urgenţă” în problema reducerii alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor români din Austria

Published

on

Europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că va depune luni, 7 ianuarie, o nouă interpelare către Comisia Europeană prin care va solicita “o justă măsură şi intervenţia de urgenţă a Europei” în problema reducerii alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor români din Austria.

FOTO: CaleaEuropeana.ro

“(…) Cancelarul Austriei a fost recent la Bucureşti când, într-o sfidare totală, a preferat să ne ameninţe că firmele austriece vor pleca din România, dacă se va pune în aplicare ordonanţa guvernului! Preşedintele nostru a lăsat impresia peste tot că este bun prieten cu Sebastian Kurz. În ce vacanţă mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români, cu o impertinenţă pe care Europa n-a mai cunoscut-o vreodată? Sunt strategiile electorale mai importante, chiar şi acum, pentru preşedintele României decât soarta copiilor noştri din Austria?”, a declarat duminică, de la Timişoara, Maria Grapini, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Austria a legiferat, de la 1 ianuarie 2019, ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru, în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului. Domeniul de aplicare al noii legi îl reprezintă alocaţiile şi deducerile fiscale pentru copiii nerezidenţi ai persoanelor care lucrează în Austria, menţionează sursa citată.

“Apartenenţa la Uniunea Europeană obligă toate statele să asigure un tratament corect, echitabil şi nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii europeni. Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene prevede dreptul lucrătorilor europeni de a se stabili şi lucra în orice alt stat membru decât cel ai cărui cetăţeni sunt, beneficiind de avantajele sociale ale ţării de reşedinţă în aceleaşi condiţii ca cetăţenii acesteia, fără nicio discriminare bazată pe cetăţenie. În ciuda acestei veritabile Biblii a Uniunii Europene, Austria a decis după bunul plac, optând pentru discriminare evidentă”, se arată în comunicatul transmis de eurodeputatul Maria Grapini, care este afiliată la grupul S&D din Parlamentul European. 

 

.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Europarlamentarul Maria Grapini (S&D): Cu demnitate, onoare si curaj trebuie să susținem interesele naționale în raport cu Uniunea Europeană și cu ale instituții internaționale

Published

on

Marți seara, Parlamentul European a fost, la propriu, colorat în roșu, galben și albastru, în cadrul spectacolului dedicat României, organizat de grupul a 11 europarlamentari români. S-a cântat și jucat românește, emoția a fost imensă, interesul pe măsură! Doamnele au fost îmbrăcate în costum popular, oferind asistenței o imagine încărcată de simbolistică națională. Oaspeții au vizionat și o expoziție de fotografie cu documente de la 1918 și personalități române din istorie, cu rol major în Unire, oferită cu drag de către cei care au așezat România pe piedestalul european, marți seara, la Bruxelles.

„Am îmbrăcat, cu emoție și fericire, un costum popular întreg, pentru a arăta, din nou, Europei ce avem noi mai sfânt, cum știm să ne purtăm tradiția și să transmitem căldura neamului românesc! Am fost copleșiți de interesul arătat de oaspeții evenimentului pe care l-am organizat, colegi din Germania, Italia și alte state s-au prins în hora românească, au jucat Brașoveanca, au cântat imnul nostru! Sunt bucuroasă pentru că, aseară, în Parlamentul European, cu câteva zile înainte de Centenar, România a primit atenția cuvenită! A fost, vă asigur, emoționant!”, a declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

Umanista a organizat, și miercuri, 28 noiembrie, un eveniment extraordinar, tot la Bruxelles, dedicat evident marii sărbători naționale a României, cu invitați din zone importante ale Europei.

Grapini a oferit Europei prilejul de-a descoperi România, de data aceasta în cele mai frumoase și importante coordonate: lansarea volumul ”România Unită”, autor Charles Upson Clark!

Charles Upson Clark a fost un istoric american, profesor la Columbia University, doctor în limba latină la Universitatea Yale (1897), cu studii la München, Roma și Paris. În anul 1919, a acceptat o invitație a Guvernului României și a venit pentru prima dată în România. A mai vizitat România de opt ori, între anii 1921 și 1940. A susținut cursuri și conferințe la universitățile din Chișinău, Timișoara și Cluj. S-a documentat în ceea ce privește geografia, istoria, cultura și arta românească, învățând limba română. A fost ales ca membru de onoare al Academiei Române.

Alături de Maria Grapini, pentru a-și arăta respectul față de țara noastră, au fost reprezentanți ai Ambasadei și Reprezentanței României la UE, ai Institutului Cultural Român de la Bruxelles, ai Bisericii Ortodoxe Române din Bruxelles, europarlamentari din Germania, Cehia, Grecia. Surpriza mare pentru umanistă a venit dinspre noul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, care i-a fost alături la eveniment.

Maria Grapini a transmis un mesaj emoționant, în cadrul lansării, primit cu aplauze de toți cei prezenți:

“Pentru mine, România este orice român, oriunde ar trăi! Cred că trebuie să fim uniți, să facem România bogată, frumoasă ne-a dat-o deja Dumnezeu! Putem avea păreri diferite, competențe diferite, profesii diferite, dar cu toții avem o singură Românie! De noi depinde cum o păstrăm pentru generațiile viitoare! Cu Demnitate, Onoare si Curaj trebuie să susținem interesele naționale în raport cu Uniunea Europeană și cu alte instituții internaționale!

La mulți ani România, La mulți ani români! Mă bucur mult că și astăzi am avut ocazia să promovez România în Parlamentul European, prin imagini, cântec și documente ale unei istorii extraordinare!”, a spus europarlamentarul umanist, în inima Europei.

 

 

.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending