Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu critică grupul Verzilor din PE: Propunerea lor de a elimina finanțarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale este o soluție ”nerealistă”

Published

on

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) critică propunerea grupului Verzilor din Parlamentul European, propunere prin care se cere eliminarea de la finanțarea prin Mecanismul de Conectare a Europei (CEF) a tuturor proiectelor care propun interconectarea rețelelor de gaze naturale.

Prezent la sesiunea plenară a Parlamentului European din Strasbourg, Marian-Jean Marinescu nu a votat această propunere, deoarece ”este o soluție radicală și nerealistă”.

Potrivit deoutatului european, obiectivele de mediu stabilite prin noul ”GreenDeal”, Pact Ecologic European, nu pot fi atinse decât prin acțiuni graduale și printr-o foarte atentă planificare politică de tranziție.

Marian-Jean Marinescu, membru în comisia TRAN a Parlamentului European, atrage atenția că exploatarea gazului natural reprezintă o soluție de tranzit spre o piață energetică verde, acestă situație fiind reflectată în Lista 4 privind proiectele de interes comun în energie (TEN-E): din 151 de proiecte selectate, 68% sunt proiecte pentru energie electrică și doar 21% sunt proiecte pentru gaze naturale (restul de 11% sunt pentru alte resurse), a mai menționat acesta în mesajul său.

Prin urmare, rezoluția a fost votată cu 443 de voturi împotrivă, 169 de voturi pentru și 36 de abțineri.

De asemenea, deputatul liberal subliniază că toate proiectele pentru gaze naturale selectate pentru finanțare vor fi compatibile cu hidrogenul, tocmai pentru a pregăti această tranziție.

”Respingerea în bloc a Listei 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E ) ar fi însemnat blocarea unui număr important de proiecte, nu doar a celor pe gaze naturale, a căror finanțare este crucială pentru crearea unei piețe interne a energiei, stabilă, accesibilă tututor cetățenilor și securizată”, a mai subliniat acesta.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu anunță măsurile importante ale Uniunii Europene luate pentru combaterea pandemiei

Published

on

© European Parliament Media Center

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) anunță măsurile importante ale Uniunii Europene luate pentru combaterea pandemiei. 

Odată cu răspândirea acestui virus, ajutorul instituțiilor europene nu a întârziat să apară, iar acest lucru este subliniat și de membrii Parlamentului European, care recent s-au reunit într-o sesiune extraordinară în vederea adoptării unor măsuri de urgență pentru a ajuta statele membre să facă față pandemiei. 

În postarea sa, eurodeputatul Marinescu, unul dintre cei mai longevivi deputați europeni români, subliniază câteva măsuri luate de Uniunea Europeană în sprijinirea cetățenilor blocului comunitar. 

  • A încetinit răspândirea virusului. Pentru a reduce răspândirea coronavirus în interiorul și exteriorul Uniunii, au fost închise granițele externe.
  • Asigură echipament medical. A fost creat pentru prima dată un stoc de medicamente și echipamente medicale, precum măsti de protecție și ventilatoare mecanice, la care Statele Membre au acces rapid prin Mecanismul UE de Protecție Civilă.
  • Sprijină cercetarea medicală. Programul EU Horizon 2020 finanțează 18 proiecte de cercetare și 140 de echipe de experți pentru găsirea rapidă a unui vaccin împotriva Covid-19.
  • Sprijină revenirea economică a UE. Pentru a ajuta economia UE să combată efectele sociale și economice ale crizei coronavirus, Comisia Europeană va reface bugetul pe termen lung 2021-2027 astfel încât să conțină un pachet de stimulare a economiei.
  • Repatrierea cetățenilor europeni. Mai mult de 10.000 de europeni, aflați în toate colțurile lumii au fost repatriați, cu sprijinul Mecanismului UE de Protecție Civilă.

Citiți și: Parlamentul European: Zece lucruri pe care le face Uniunea Europeană pentru a lupta împotriva coronavirusului și pentru solidaritatea între europeni

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Comisia Europeană ar trebui să aibă un departament temporar care să se ocupe de elaborarea unor proceduri de răspuns la o criză viitoare

Published

on

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European, este de părere că ar treabui creat un departament special în cadrul Comisiei Europene care să se ocupe punctual de elaborarea unor ghiduri orientative și de proceduri de răspuns imediat și eficient la o criză viitoare precum cea a coronavirusului cu care Europa se confruntă în prezent.

„Traversăm o criză extrem de gravă, iar instituțiile europene iau măsuri pentru a stopa efectele acesteia. Trebuie, însă, să învățăm din această criză și să avem pregătite proceduri pe care statele membre să le poată aplica în astfel de cazuri, începând cu proceduri medicale elaborate de specialiști, astfel să existe un răspuns comun la o astfel de criză. Comisia Europeană nu are competențe în acest domeniu, dar ce s-a întâmplat acum ne-a arătat că trebuie să punem în comun toată expertiza pe care o deținem pentru a limita și mai mult efectele unei crize asemănătoare”, este de părere Marian-Jean Marinescu.

De asemenea, eurodeputatul consideră că trebuie să existe ghiduri, recomandări, proceduri comune pentru tot ceea ce înseamnă păstrarea forței de muncă, a transportului, asigurarea funcționării instituțiilor, comunicațiilor șamd.

„Toate aceste lucruri pot fi pregătite de instituțiile europene și puse în practică în timp util pentru a nu se mai pierde vremea cu elaborarea lor”, mai spune politicianul liberal. 

Marian-Jean Marinescu mai consideră că toate măsurile luate de statele membre și de instituțiile europene trebuie utilizate pentru pregătirea unui răspuns adecvat la o criză viitoare. În acest sens, eurodeputatul sugereazaă organizarea, în cadrul Comisiei, pe o perioadă limitată, a unui departament care să pregătească toate aceste măsuri. 

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Covid-19 Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Comisia Europeană să facă eforturi și mai mari pentru accelerarea producției de ventilatoare

Published

on

© European Parliament Media Center

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European consideră că eforturile la nivelul Uniunii Europene pentru producția de ventilatoare trebuie să fie dublate în contextul în care pandemia de coronavirus a îmbolnăvit grav zeci de mii de oameni. 

„Comisia Europeană se preocupă în această perioadă de măsurile pe care trebuie să le ia pentru a limita efectele crizei actuale de coronavirus. Printre altele, se preocupă și de aprovizionarea, pe cât posibil, cu echipamente medicale. Dintre acestea, ventilatoarele sunt cele mai importante și cred că trebuie să se insiste în continuare pe coordonarea producției de ventilatoare chiar dacă este complicat să dublezi sau să triplezi producția într-un timp foarte scurt”, a explicat eurodeputatul. 

Totuși, printr-o coordonare și cu sprijin financiar și de resurse umane, companiile producătoare ar putea face acest efort, mai spune eurodeputatul.

„Acest echipament medical este extrem de important pentru a salva vieți în această perioadă”, a punctat Marinescu. 

Acesta a recunoscut că la nivel european există e o cerere foarte mare pentru ventilatoare noi, dar că, totodată, există și companii care pot să se replieze și să-și schimbe linia de producție în această perioadă pentru a furniza ventilatoare în statele membre. 

„Sper ca Comisia Europeană să facă eforturi și mai mari pentru a asigura statele membre cu aceste echipamente extraordinar de necesare”, a încheiat eurodeputatul PNL. 

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020

ajutorcoronavirus.ro

Advertisement
Advertisement

Trending