Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Marian Jean Marinescu: Romania nu va adera la spatiul Schengen datorita crizei politice de anul trecut

Published

on

Eurodeputatul PDL/PPE Marian Jean Marinescu considera ca principalul motiv pentru care Romania nu va putea adera la Spatiul Schengen este criza politica provocata in vara anului trecut de catre guvernarea Ponta.

marian jean marinescuDe asemenea, vicepresedintele Grupului PPE al PE sustine ca imaginea Romaniei este afectata pe plan extern, fapt ce influenteaza votul statelor europene in ce priveste aderarea tarii noastre la Spatiul Schegen.

“Faptul că  România nu va adera la spațiul Schengen în 2013 se datorează crizei politice de anul trecut, provocată de actuala guvernare. Mai mult, situația politică din țara noastră alimentează luările de poziție ale anumitor state membre care sunt împotriva aderării României la Schengen.” sustine europarlamentarul.

Marian Jean Marinescu considera ca subiectul intarzierii aderarii la spatiul Schengen poate fi pus pe seama  imaginii pe care Romania o are pentru partenerii externi:

“Miniștri condamnati sau cu dosare nevoiți să plece din guvern, atacarea justiției, încercările de a bloca activitatea mass media, utilizarea imunității parlamentare, toate acestea dăunează imaginii României. Aceste probleme politice trebuie rezolvate la noi în țară, soluțiile nu pot veni din altă parte.”

Totodata, europarlamentarul PDL considera ca tara noastra a indeplinit criteriile tehnice cerute de UE, fapt subliniat si de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

”În acest moment, România îndeplinește condițiile tehnice cerute în vederea aderării la spațiul de liberă circulație, lucru reiterat în diferite ocazii de către Comisia Europeană. Președintele Barroso a declarat că intrarea României în Schengen nu se va face la 1 ianuarie 2014 pentru că anumite state se opun, nu pentru că România nu ar îndeplini aceste condiții. Președintele Barroso a amintit și de amalgamul existent între Schengen, problema imigrației, situația din Lampedusa, declarând că această situație trebuie clarificată”

“Din punct de vedere procedural, Comisia Europeană și-a încheiat misiunea în acest dosar. Decizia acceptării României în Schengen se va lua în Consiliu și, după cum știm, Consiliul  a decis ca acest subiect să fie inclus pe agenda negocierilor” a mai punctat Marinescu.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Marian-Jean Marinescu sprijină o implementare mai facilă și prelungirea termenului de intrare în vigoare a directivei privind emisiile industriale pentru a le oferi țărilor UE timpul necesar de adaptare

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu sprijină o implementare mai facilă a Directivei privind emisiile industriale în statele membre, inclusiv în România, prin reducerea sarcinii administrative, de exemplu.

Directiva mai sus amintită reprezintă un instrument de reducere a emisiilor industriale și a acelor produse de anumite instalații agricole prin impunerea unor valori limită de emisie.

”Mă bucur că am reușit să sprijinim fermierii români și să eliminăm includerea fermelor de vite în domeniul de aplicare a directivei. Alte elemente pe care le-am susținut în raport sunt de natură să asigure o implementare mai facilă în statele membre, inclusiv în România. Între acestea, reducerea sarcinii administrative, limitarea împuternicirii Comisiei de a adopta acte delegate pentru a modifica sfera de cuprindere a activităților și poluanților, prelungirea cu doi ani a intrării în vigoare a noilor reguli, astfel încât statele membre să dispună de suficient timp pentru a se adapta la noile norme, creșterea pragului pentru acvacultură la 500 de tone, față de 100 de tone, propus de Comisie”, a explicat Marinescu, vincepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, principalele modificări aduse mandatului de negociere al Parlamentului European.

Schimbările sunt necesare în contextul în care, în UE, ”industria și agricultura sunt puse sub presiune”.

”Creșteri record ale prețurilor energiei, inflație, o încrâncenare a concurenței la nivel global și toate acestea pe fondul necesității unor investiții masive în decarbonizare și, din păcate, a unei suprareglementări venite din partea Comisiei Europene, în ciuda opoziției PPE”, a opinat eurodeputatul într-o explicație a votului.

La 11 iulie, Parlamentul European și-a adoptat poziția de negociere cu statele membre privind normele de reducere a poluării și de orientare a marilor instalații agro-industriale în tranziția ecologică.

Poziția Parlamentului privind directiva privind emisiile industriale (IED) și directiva privind depozitarea deșeurilor a fost adoptată de deputați cu 396 de voturi pentru, 102 împotrivă și 131 de abțineri. În ceea ce privește regulamentul privind portalul emisiilor industriale, deputații au adoptat mandatul de negociere cu 563 de voturi pentru, 51 împotrivă și 18 abțineri.

Directiva privind emisiile industriale stabilește norme privind prevenirea și controlul poluării cauzate de emisiile în aer, apă și sol ale instalațiilor agroindustriale mari, care pot duce la probleme de sănătate precum astmul, bronșita și cancerul, care provoacă sute de mii de decese premature în fiecare an în UE.

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Comisia Europeană a selectat patru proiecte-pilot depuse de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, care vor fi puse în aplicare începând cu 2024

Published

on

© Marian-Jean Marinescu/ Facebook

Comisia Europeană a selectat patru proiecte-pilot depuse de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, a căror implementare va fi demarată începând cu 2024.

”O nouă viziune pentru un acces durabil și autonom în spațiu, Antene inovatoare implementabile și Sisteme de lansare mobile receptive sunt cele trei proiecte-pilot în domeniul politicii spațiale a Uniunii”, a detaliat Marinescu, președinte al Intergrupului Cer și Spațiu din Parlamentul European.

Un alt proiect-pilot înaintat de acesta din poziția de membru al Comisiei pentru transport și turism constă într-un ”observator european privind captarea și stocarea carbonului este dedicat monitorizării, raportării și verificării CO2 captat, transportat și stocat într-un grup de instalații industriale, precum fabricile de ciment și cele de incinerare a deșeurilor”.

În plus, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu mai are alte patru proiecte-pilot ”aflate în fază avansată de implementare”.

Conform lui Marinescu, acestea ”au devenit acțiuni preparatoare pentru posibile viitoare politici în domeniul transportului european: Catalogarea de mediu pentru aviație, Stabilirea sistemului de rezervare și alocare pentru SAF (combustibili alternativi pentru aviație), Mobilitatea aeriană inovativă și durabilă și Cadrul de reglementare pentru operațiuni în spațiul aerian superior”.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Interviu | Marian-Jean Marinescu, raportor de opinie pentru Euro 7, propune menținerea metodelor de testare la nivelul Euro 6 pentru a reduce impactul financiar asupra utilizatorului final de autovehicule: cetățeanul

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), raportor de opinie pentru dosarul Euro 7 în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, al cărei membru este, a evidențiat într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro măsurile pe care le-a propus pentru a reduce impactul acestui regulament asupra producătorilor de autovehicule, nevoiți să facă față unor costuri de producție mai mari, suportate de utilizatorul final, cetățeanul european, respectând în același timp și obiectivele de mediu.

Printre propunerile înainte de europarlamentarul cu vastă experiență în legiferarea reglementărilor europene în domeniul transportului se numără menținerea metodelor de testare la nivelul standardelor Euro 6, fapt avantajos și pentru fabrici și administrație, care dispun deja de toată tehnologia pentru testare, respectarea armonizării standardelor de poluare în cazul frânelor și pneurilor stabilite de comisia specială din cadrul ONU.

”În ITRE s-a ajung la un acord tot pe opinie, iar în Comisia de mediu este un raportor ceh și noi ne-am pus cumva de acord înainte de a începe lucrul la dosar și se merge în aceeași direcție. Sperăm să avem o majoritate cu privire la lucrurile principale, plus implementarea la trei ani de la legislația secundară. Vom vedea la final. Eu în Comisia pentru transport, la opinie, am reușit să am majoritate în toate propunerile pe care le-am făcut”, a anunțat eurodeputatul în interviul pe care vă invităm să-l parcurgeți:

Marian-Jean Marinescu: Euro 7 este o propunere care face parte din Pactul ecologic european și care aduce presiune pe industria de autovehicule. Este într-un fel o provocare. Conform legislației actuale, în 2035, motorul cu combustie dispare. Să faci o propunere, să micșorezi emisiile până atunci, să obligi companiile să cheltuiască foarte mult, să mărească prețul vehiculelor nu este cea mai bună idee.

S-a discutat foarte mult pe această temă. De ce mai trebuie să facem acest lucru? Suntem în 2023. Orice scenariu cât mai optimist nu poate să se implementeze mai devreme de 2025. Sunt prea puțini ani comparativ cu investițiile care trebuie făcute. Este o problemă și pentru consumatori pentru că prețurile vor crește.

Această propunere cuprinde micșorarea emisiilor, a altora decât CO2, micșorarea emisiilor de la frâne și de la pneuri și în același timp propune un nou set de teste, mult mai dur. Câteodată, neconcludent. Să duci mașina la – 30 de grade… Se presupune că luptăm împotriva schimbărilor climatice, crește temperatura și, în același timp, testezi mașina la – 30 de grade și la peste 2000 de metri altitudine. Acest lucru este făcut pentru a micșora emisiile, nu pentru a vedea dacă mașina funcționează la aceste temperaturi sau altitudini. Este un efort care nu se justifică.

Pe de altă parte, este o dispută între companiile care produc autovehicule și cele care produc piese. Cei care produc catalizatoare doresc să se implementeze această lege. Pentru ei este un câștig: schimbă produsul, adaugă la preț și este o afacere. A creat și în industrie un conflict.

Industria producătoare de autovehicule va fi în jur de 2000 de euro pentru un autovehicul și mult mai mult pentru un camion. Producătorii de catalizatoare și Comisia Europeană spun că va fi undeva la 200-250 de euro. Lucrurile sunt undeva la mijloc.

Eu am vorbit și cu unii, și cu alții. Nu au vrut să spună. Au spus că este undeva la câteva sute de euro. I-am întrebat dacă este interschimbabil cu cel care este acum. Nici acest lucru nu am reușit să aflu. Pentru producătorii de autovehicule ar fi fost mult mai simplu. Puteau să schimbe doar catalizatorul și să micșoreze emisiile.

CaleaEuropeană.ro: Era în spiritul inițiativei, acela de a genera cât mai mult impact pentru mediu.

Marian-Jean Marinescu: Producătorii de autovehicule spun că toate schimbările care trebuie făcute pe vehicul va costa 2000 de euro. Pentru o mașină de 80.000 de euro nu e mare diferență, mai ales că acel cumpărător are bani. Dar pentru o mașină de până în 20.000 de euro este o schimbare majoră.

De aici a venit ideea pe care am discutat-o și cu ceilalți. Eu sunt raportor de opinie în Comisia TRAN. Raportul principal este în Comisia de mediu. Am legiferat pentru transport în acești doi ani foarte mult, dar am legiferat în Comisia de mediu. Comisia pentru transport a avut tot timpul o opinie, nu un dosar complet.

Am discutat cu ei și ideea este foarte simplă: ne ducem pe reducerea emisiilor, dar nu cât a propus Comisia, dar mai jos, dar testele rămân cele de la Euro 6. Avantajele sunt că atât fabricile, cât și administrația au deja toată tehnologia pusă la punct pentru a putea face testele.

Emisiile le-am coborât, dar nu la nivelul propus de Comisie. Am păstrat nivelul noxelor la nivelul propus de Comisie, dar restul le-am mai schimbat. Pentru frâne și pentru pneuri, mergem pe ce va spune comisia specială la ONU, care va armoniza toți producătorii pe toți globul. În momentul în care va fi publicată acea decizie, UE o va prelua.

CaleaEuropeană.ro: Cred că este pentru prima dată când avem analize legate de criteriile privind emisiile în legătură cu anvelopele și frânele. Ne puteți spune cum se evaluează impactul asupra mediului generat de anvelope și frânele unei mașini?

Marian-Jean Marinescu: Sunt particule de peste zece microni care sunt dăunătoare pentru oameni. Se încearcă colectarea particulelor de la frâne și pneuri care să nu producă atât de multe arderi. Pneul se consumă în timp, e normal, altfel nu poate să realizeze frecarea, mobilitatea autovehiculului. Să se colecteze particulele de la frâne. Producătorii de componente spun că au tehnologia și că nu este niciun fel de problemă. Producătorii de autovehicule spun că nu au auzit de așa ceva. La fel și pe pneuri. Acolo, lucrurile sunt mai simple din punct de vedere legislativ. Toată lumea este de acord să se meargă pe concluziile acelei comisii de la ONU, care va analiza și tehnic, va elimina competiții, toți producătorii vor avea aceleași reguli și atunci nu va fi niciun fel de problemă.

CaleaEuropeană.ro: Putem remarca că un important fabricant de anvelope a ales România pentru relocare în urma războiului rus și în vestul țării, lângă Oradea, va fi prima fabrică de cauciucuri din lume, anunță producătorul respectiv, cu zero emisii de carbon?

Marian-Jean Marinescu: Este foarte bine că sunt investitori. Aș dori să vină și în Oltenia investitori. Din păcate, nici acest Guvern nu a reușit să rezolve problema Autostrăzii Sudului. Să lege Oltenia de o autostradă pentru că atunci ar veni investitori și în Oltenia.

CaleaEuropeană.ro: Un motiv în plus să continuați demersurile insistente pe care le aveți de ani de zile, militând pentru conectarea Olteniei, o soluție importantă pentru a dezvolta regiunea și de a o scoate din aceste clasamente neavantajoase.

Marian-Jean Marinescu: Plus situația de acum cu Complexul Energetic în curs de restructurare. Dacă vă uitați în jur, avem noroc că Ford continuă producția la Craiova și va avea mașini electrice în 2035, trei modele. Altfel, avem mari probleme în ceea ce privește locurile de muncă în Oltenia.

CaleaEuropeană.ro: Suntem o țară care continuă să importe multe mașini vechi din alte state membre ale Uniunii Europene? Care va impactul pe care îl anticipați odată cu introducerea noilor standarde aduse de Euro 7 asupra pieței în privința producătorilor și prețurilor?

Marian-Jean Marinescu: Acesta a fost unul dintre motivele puse de Comisie. Actualmente, se vând pe piața europeană 7 milioane de mașini pe an. Dacă ne uităm, proporția ar fi foarte mică până intră în aplicare acest regulament. Va fi piață în continuare second-hand de mașini. Se și vorbește direct în PE că mașinile din vest pleacă în est. Eu cred că prețurile vor crește la Euro 7. Chiar și cel va face o creștere de preț corectă, tot va crește prețul. După criza energiei, când două treimi din preț a fost speculație și ceilalți cred că vor urma acest exemplu, din păcate. Prețurile vor crește și în acel moment, consumatorii vor fi dezavantajați.

CaleaEuropeană.ro: Asta înseamnă că e posibil ca și prețurile mașinilor second-hand să ridice, încercând să țină pasul cu trendul din piață al mașinilor noi?

Marian-Jean Marinescu: Nu cred că se va întâmpla același lucru pentru că sunt convins că autoritățile locale vor introduce din ce în ce mai multe restricții și vor spune ”nu se intră în oraș decât de la Euro 6, Euro 5”. Atunci, prețurile mașinilor foarte vechi vor scădea pentru că nu vor mai putea fi utilizate peste tot. Este o opinie.

CaleaEuropeană.ro: Este o opinie bazată și pe ceea ce știți că se întâmplă în celelalte capitale, orașe mari din vestul Europei care blochează la intrarea accesul și dau amenzi foarte mari pentru cei care nu respectă aceste reguli. În România, care are un alt timp de specific, va fi o mare provocare pentru edilii locali să-și asume astfel de decizii.

Marian-Jean Marinescu: Trebuie să ia decizii foarte echilibrate pentru că, a limita mobilitatea, într-un oraș mare și chiar și într-un oraș mediu este un dezastru dacă nu poți să înlocuiești cu un transport în comun civilizat care să asigure nevoile oamenilor, să se ducă la serviciu sau unde doresc, atunci va fi o mare problemă.

În legătură cu 2035, știți că a fost blocat la un moment dat acel regulament de o decizie a Germaniei, provocate de frica Actului american de reducere a inflației. Joe Biden a sunat clopoțelul și au constatat că sunt foarte mulți producători de autovehicule invitați să se mute în SUA pentru că aveau niște avantaje foarte mari. Atunci, Berlinul a recurs la acea blocare nemaivăzută până acum și s-a deblocat printr-o promisiune a Comisiei Europene că va veni în timp cu un act delegat care să permită motoare cu combustie după 2035 care sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Eu am introdus deja în Euro 7 un paragraf în acest sens și să sperăm că va trece. Va fi o opoziție foarte mare din partea Verzilor, și a unei părți din socialiști, din Renew, cei care sunt foarte verzi și se gândesc că  au un loc de muncă, îi interesează doar Facebook, nu se mai gândesc la sutele de milioane de oameni care trebuie să muncească. Deocamdată, opinia TRAN are majoritate. Să vedem ce se va întâmpla în Comisia de mediu.

CaleaEuropeană.ro: Am văzut, deja sunt rezultate obținute de oamenii de știință care au găsit alternative la combustibilul actual, în sensul celor de care vorbiți dumneavoastră și care ar putea reduce emisiile pe care actualele mașini cu motor termic le generează, dar rămâne provocarea legată de costuri.

Marian-Jean Marinescu: Oricum va fi mai ieftin să cumperi combustibil de acest gen decât să cumperi o mașină electrică pentru că prețurile se vor duce foarte mult în sus.  

CaleaEuropeană.ro: Va fi o mare provocare. Vedem în întreaga Europă, și chiar și în România, în special tânăra generație, privește cu mare atenție provocările generate de schimbările climatice. Problema mediului urcă foarte mult în barometre, inclusiv la noi. Deja am văzut, odată cu agresiunea rusă, problemele prețurilor la energie, cât de mare a devenit problema obținerii unor surse de energie respectând și țintele verzi asumate de UE. Mă gândesc dacă nu cumva, în oglindă, ne vom confrunța cu aceeași dilemă și în privința noilor standarde ale viitoarelor mașini. Vom avea cetățeni care își doresc un mediu mai curat, care vor plăti foarte mult și pe lucruri uzuale.

Marian-Jean Marinescu: După mine, este de neevitat acest lucru. Nu există un studiu de impact realizat de Comisie, impactul întregului pachet Fit for 55. Dacă întrebi Comisia Europeană de câtă energie avem nevoie dacă aplicăm pachetul… Mi-au dat un răspuns aiuritor. Au spus 10% mai mult decât în 2020, un an de pandemie. Acum au început să apară studii cu de trei ori mai multă energie. Problema este cum o producem pentru că vor să omoare și gazul, și nuclearul. Cum asiguri echilibrarea rețelei pentru ai nevoie, mai ales noaptea, când nu e soare, să acoperi și vârfurile. Eu îi înțeleg pe cei care țin la natură, și eu țin la natură, însă, în același timp, trebuie să fii un om cu picioarele pe pământ. Nu poți să faci lucrurile în câțiva ani, să rezolvi problema. Trebuie să te gândești la toată lumea.

Vor fi mari probleme. Vă sfătuiesc să-i întrebați pe cei care susțin cel mai mult toate aceste măsuri de mediu de unde iau energia în 2030. Pe site-ul Comisiei spune că în 2030 trebuie să avem 65% regenerabil, 16% nuclear, 13% gaz, pe studiul de impact din 2019 la Legea Climei. Ei vor să omoare și gazul, și nuclearul.

CaleaEuropeană.ro: Ca să nu mai deschidem discuția despre dependența de China de panouri fotovoltaice și alte componente, nu mai spunem de mașini electrice.

Marian-Jean Marinescu: De baterii. Avem o imagine. Cam acestea sunt.

CaleaEuropeană.ro: Sunteți un lider important al familiei popularilor europeni care încă au un cuvânt greu de spus la nivel european și în multe state membre importante. Pe acest dosar Euro 7, cum decurg negocierile cu grupurile politice și care sunt prioritățile pe care PPE le urmărește?

Marian-Jean Marinescu: În ITRE s-a ajung la un acord tot pe opinie, iar în Comisia de mediu este un raportor ceh și noi ne-am pus cumva de acord înainte de a începe lucrul la dosar și se merge în aceeași direcție. Sperăm să avem o majoritate cu privire la lucrurile principale, plus implementarea la trei ani de la legislația secundară. Vom vedea la final. Eu în Comisia pentru transport, la opinie, am reușit să am majoritate în toate propunerile pe care le-am făcut.

CaleaEuropeană.ro: Mai este un an din această legislatură. Dacă nu se ajunge la un vot în plen, este o veste bună sau una proastă pentru șoferii europeni?

Marian-Jean Marinescu: Cred că este o veste bună. Noi votăm în plen în noiembrie. Depinde ce face Consiliul, dacă ajunge la o poziție. Dacă nu reușim să avem un acord cu Consiliul, noi votăm în Parlament. Asta înseamnă să se reia lucrurile în toamna lui 2024, dar atunci Comisia va fi în schimbare. După părerea mea, dacă nu îl închidem în acest mandat, este mort.

PPE este cel mai mare și mai vechi grup politic din Parlamentul European, având rădăcini care pornesc de la părinții fondatori ai Uniunii Europene. Grup politic de centru-dreapta, PPE este devotat creării unei Europe mai puternice, construită pe baza nevoilor cetățenilor săi.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA13 hours ago

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții Commit Global, o inițiativă internațională demarată de Code for Romania: Este o oportunitate de a profila România ca actor important

REPUBLICA MOLDOVA13 hours ago

Premierul R. Moldova, vizită la Berlin. Dorin Recean va participa la Forumul de Afaceri Germania – România alături de premierul Marcel Ciolacu

U.E.14 hours ago

Comisia Europeană propune o sumă suplimentară de 15 miliarde de euro pentru țările care primesc un număr mare de refugiați, inclusiv ucraineni

U.E.15 hours ago

Prin Declarația de la Cáceres, miniștrii culturii din UE se angajează să depună eforturi pentru recunoașterea culturii ca nou obiectiv de dezvoltare durabilă

U.E.15 hours ago

Emmanuel Macron introduce un nou plan de stimulente pentru combaterea schimbărilor climatice: Politica ecologică a Franței nu ar trebui să fie punitivă

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Comisia Europeană pune la dispoziție 7 miliarde de euro pentru proiecte de transport, inclusiv cele care facilitează exporturile și importurile Ucrainei și R. Moldova. În premieră, Kievul și Chișinăul pot cere direct finanțare din partea UE

NATO16 hours ago

Ministrul Odobescu: Reacția rapidă a NATO, la solicitarea României, la incidentele cu drone demonstrează capacitatea de a apăra fiecare centimetru al teritoriului aliat

ROMÂNIA16 hours ago

România se află în pragul unei revoluții energetice pentru care are nevoie de viziune, definită în Planul Naţional Integrat pentru energie şi schimbări climatice, subliniază Sebastian Burduja

ROMÂNIA16 hours ago

Ambasadoarea SUA Kathleen Kavalec: România va intra în programul Visa Waiver cel mai devreme la începutul anului 2025

U.E.16 hours ago

Actul privind Serviciile Digitale: CE lansează o bază de date privind transparența, care va funcționa ca un depozit de reglementare unic 

U.E.18 hours ago

Pactul verde european s-a născut din necesitatea de a proteja oamenii și planeta, dar a fost conceput și ca o oportunitate de a ne construi viitoarea prosperitate, evidențiază Ursula von der Leyen

ROMÂNIA18 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, dialog cu delegația parlamentară condusă de șeful Parlamentului din Georgia: Energia și conectivitatea sunt la ora actuală factorii motrici ai cooperării bilaterale

ROMÂNIA2 days ago

Marcel Ciolacu: România nu-și mai permite facilități și privilegii de 75 mld. de lei, plus o evaziune fiscală de 150 mld. de lei pe an. Nu-mi voi asuma să pun în pericol obiective strategice ale României

ROMÂNIA2 days ago

Agenda europeană a dominat discuțiile între Nicolae Ciucă și președintele Parlamentului georgian, fiind subliniată susținerea României pentru candidatura Georgiei la UE

ROMÂNIA3 days ago

Adrian Câciu: Experții români verifică în Polonia stadiul de livrare a elicopterelor Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care au fost finanțate cu fonduri europene

ROMÂNIA5 days ago

“Nu trebuie să încercăm să părem mai deștepți decât cei care mor pentru patria lor” – răspunsul lui Klaus Iohannis pentru cei care solicită Ucrainei să accepte încheierea războiului

ONU5 days ago

Klaus Iohannis: În mod ironic, războiul Rusiei împotriva Ucrainei a adus rezultate incredibile, cu Ucraina și R. Moldova candidate la UE, reducerea dependenței energetice de Moscova și extinderea NATO

Victor Negrescu6 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA6 days ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE6 days ago

Klaus Iohannis consideră că reforma ONU nu mai poate fi amânată: Un Consiliu de Securitate extins ar putea include voci suplimentare importante precum grupul est-european

Trending