Marine Le Pen, dispusă să colaboreze cu Steve Bannon pentru alegerile europene: “Nu vom spune nu”

Liderul extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, s-a arătat interesată de o colaborare cu fostul strateg al președintelui Trump, Steve Bannon, notează EU Observer.

Foto: wikimedia

În urma unei întrevederi pe care cei doi au avut-o în Paris, vicepreșdintele Partidului Adunarea Națională, Louis Aliot, a declarat: “Nu vom spune nu”, referindu-se la o colaborare cu americanul Steve Bannon.

Anterior, Marine Le Pen negase orice fel de cooperare cu acesta din cauza că nu este european, ci american.

În schimb, Matteo Salvini, ministrul italian al internelor s-a declarat în favoarea colaborării cu cel care a ajutat la câștigarea alegerilor prezidențiale de către Donald Trump.

Citiți și Marine Le Pen, întrevedere cu Matteo Salvini în Roma pentru a pune la cale strategia pentru alegerile europene de anul viitor

Matteo Salvini, pregătit să lucreze cu Steve Bannon: Alegerile europene, o „ocazie de schimbare istorică şi ultimul prilej de a salva Europa”

Matteo Salvini a explicat că alegerile europene din mai 2019 reprezintă o „ocazie de schimbare istorică şi ultimul prilej de a salva Europa”.

Steve Bannon încearcă să creeze o organizaţie intitulată „Mişcarea”, pentru a spijini mișcările populiste. În mod simbolic, cartierul general al organizaţiei sale denumite „Mişcarea” ar urma să fie stabilit chiar la Bruxelles, capitala Uniunii Europene. ”Mişcarea” va fi în măsură să întocmească sondaje şi să ofere sfaturi şi opinii personalităţilor din dreapta eşichierului politic care nu dispun de organizaţii suficient de rodate pentru a putea oferi susţinere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.