Martin Schulz vrea crearea Statelor Unite ale Europei până în 2025: Țările care nu vor ratifica un tratat constituțional, vor părăsi automat Uniunea Europeană

Liderul Partidului Social Democrat german, Martin Schulz, a îndemnat joi la transformarea, până în 2025, a Uniunii Europene în Statele Unite ale Europei, prin adoptarea unei constituții comune, relatează DPA, Reuters și Politico Europe.

“Europa este asigurarea noastră de viață”, a declarat Martin Schulz în fața congresului SPD reunit la Berlin, în condițiile în care social-democrații germani se pregătesc de tratative cu partidul Angelei Merkel pentru a scoate Germania din criză politică și pentru a instala o nouă mare coaliție în fruntea celei mai mari puteri europene.

”Vreau un nou tratat constituțional care să creeze Statele Unite ale Europei. O Europă care nu este o amenințare pentru membrii săi, ci un beneficiu”, a scris Schulz pe Twitter.

În opinia lui Schulz, fost președinte al Parlamentului European, statele membre ale Uniunii Europene care refuză aderarea la un nou tratat constituțional ar trebui să părăsească “automat” Uniunea Europeană.

Noul tratat ar crea o Europă federală, capabilă să acționeze la unison în domenii ca securitatea internă și externă, politicile fiscale și monetare, politica de azil și dezvoltarea internațională.

Propunerile lui Schulz survin în condițiile în care discuțiile privind viitorul Europei poarte diferite curente de opinie privind o integrare mai profundă, inclusiv ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și ale președintelui francez, Emmanuel Macron.

Ultima dată când Uniunea Europeană a încercat ratificarea unui tratat constituțional, în anul 2005, procesul a eșuat ca urmare a faptului că proiectul a fost respins de Franța și de Olanda prin referendum. Ulterior, țările UE au negociat și convenit punerea în aplicare a Tratatului de la Lisabona, cel care este în vigoare și în prezent.

 

.

One Response to Martin Schulz vrea crearea Statelor Unite ale Europei până în 2025: Țările care nu vor ratifica un tratat constituțional, vor părăsi automat Uniunea Europeană

  1. Radus 08/12/2017 at 08:49

    poate asa Romania scapa definitiv de influenta Rusiei si de comunism. Bravo dl Martin Schulz.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.