Connect with us

U.E.

Măsură naționalistă propusă de guvernul austriac: Acesta cere angajatorilor să acorde prioritate muncitorilor locali în fața altor cetățeni UE

Published

on

Cancelarul austriac de centru dreapta Christian Kern a acuzat statele din Europa de est că „exportă șomeri”, informează Deutsche Welle.

La prezentarea planului său economic pentru 10 ani, cacelarul Christian Kern, a subliniat miercuri necesitarea implementării unor măsuri care să ducă la creșterea gradului ocupării forței de muncă, căutând astfel să câștige sprijin din partea Partidului Libertății ( FPO) de extremă-dreapta.

Printre măsurile propuse de Kern se numără și solitarea Uniunii Europene de a permite permite angajatorilor austriaci să ofere prioritate candidaților locali, în detrimentul cetățenilor din alte state membre UE.

Acest lucru presupune că locul de muncă disponibil poate fi oferit noilor sosiți doar dacă nu există în țară o persoană mai potrivită pentru locul de muncă respectiv”, a precizat cancelarul Austriei.

Planul prezentat de Christian Kern subliniază și alte teme, precum solicitanții de azil, al căror număr dorește să îl reducă de la 35.000/ an la 17.000/ an.

Kern și-a prezentat planu lde 146 de pagini în Wwls, cel mai mare oraș din Austria cu un primar din partea Partidului Libertății. Mulți dintre alegători de extremă-dreapta erau cândva susținători ai social-democraților, devenind între timp nemulțumiți de momentele tensionate dintre partidele care formează actuala coaliție, Partidu lSocial Demcorat ( SPO) și partidul de centrul-dreapta, Partidul Poporului.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

U.E.

Daniel Caspary (CDU), șeful delegației conservatorilor germani din PE, îl acuză pe Emmanuel Macron de comportament anti-german și de subminarea democrației europene

Published

on

© caspary.de

Șeful delegației conservatoare a Germaniei din Parlamentul European a declarat că președintele francez Emmanuel Macron a adoptat o poziție anti-germană și a ,,făcut tot posibilul pentru a distruge democrația europeană”, opunându-se lui Manfred Weber, candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, relatează POLITICO.

Macron a declarat în repetate rânduri că se opune sistemului Spitzenkandidat (candidatul cap de listă, n.r.) – și apreciat că Weber, eurodeputat german și candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei, nu are ,,suficientă credibilitate și experiență”.

Eurodeputatul german, Daniel Caspary (CDU), a declarat pentru publicația Spiegel că președintele francez face tot posibilul pentru a ,,distruge sistemul partidelor europene”, atrăgând atenția că Macron denotă un comportament ,,anti-german”.

Politicianul german a insistat cu atacul la adresa președintelui francez spunând că nu vede o ,,axă franco-germană”, ci un ,,Emmanuel Macron revizionist care face tot ce poate pentru a distruge democrația europeană”.

Luni, șefa CDU, Annegret Kramp Karrenbauer, cea care i-a succedat în funcția de lider al CDU cancelarului Angela Merkel, a reafirmat susținerea formațiunii sale pentru candidatura lui Manfred Weber la funcția de președinte al Comisiei Europene. Mai mult, ea a făcut apel la socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere opoziția față de candidatul conservator, adăugând că sistemul Spitzenkandidat ,,este un pas înainte spre o Europă mai democratică”.

Citiți și Liderul celui mai puternic partid din Germania: Îl susținem pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene. Socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere poziția

De asemenea, Daniel Caspary a reiterat poziția lui Annegret Kramp Karrenbauer:

,,Ne luptăm să păstrăm intact procesul Spitzenkandidat și să îl avem pe Manfred Weber ca președinte al Comisiei Europene”, a adăugat Caspary.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, la reuniunea COSAC: Salut progresele Președinției române a Consiliului UE în domenii de interes pentru cetățenii europeni și Parlamentul European

Published

on

© Cristian Bușoi/Facebook

Eurodeputatul liberal Cristian Bușoi a salutat progresele făcute de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, într-o intervenție în cadrul Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC), din București, ca reprezentant al Grupului PPE din Parlamentul European, se arată într-o postare pe Facebook.

,,După cum afirma și președintele Klaus Iohannis, săptămâna trecută, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a fost una de succes! Cooperarea foarte bună a reprezentanților țării noastre cu cei ai Parlamentului European a dus la adoptarea multor acte legislative importante”, scrie Cristian Bușoi pe pagina sa de social media.

Acesta mai spune că, în intervenția sa de astăzi a salutat, în special, progresele care s-au făcut în domenii de interes pentru cetățenii europeni și Parlamentul European, precum cadrul financiar multianual, politicile industriale, piața internă, agenda digitală, inteligența artificială sau cybersecuritatea.

Desemnat printre cei mai influenți 19 români din Parlamentul European, Cristian Bușoi reprezintă România, la Bruxelles, din anul 2007.  La finalul lui 2018 a fost numit raportor din partea Comisiei de Mediu și Sănătate pentru Programul de Sănătate al Uniunii Europene și Programul de Cercetare și Inovare, Orizont Europa. A reușit să obțină astfel majorarea bugetului pentru Programul de Sănătate din cadrul Fondul Social European Plus de la 413 milioane de Euro, la 473 milioane de Euro, precum și creșterea finanțării pentru Cercetare în Sănătate de la 7,7 miliarde de Euro, la 9,1 miliarde de Euro.  În Parlamentul European a muncit în mod constant în numele pacienților pentru accesul egal la tratamente și pentru cauza medicinei  personalizate. Pentru activitatea sa, Cristian Bușoi a primit de la Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei premiul EURORDIS pentru susținerea pacienților cu boli rare și a fost distins, la Gala MEP Awards, cu Premiul pentru Cel mai activ eurodeputat în domeniul Sănătății.

Citiți și 

Eurodeputatul Cristian Bușoi avertizează: Guvernul României amână construcția spitalelor regionale după 2020. O lipsă clară de voință politică și o lipsă de competență administrativă

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Voi activa în Comisia pentru mediu și sănătate și voi continua să mă implic în implementarea programelor de sănătate și de cercetare ale Uniunii Europene

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) va continua lupta pentru eradicarea cancerului la copii și în următorul mandat din Parlamentul European

Mai mult despre activitatea europarlamentarului AICI.

Continue Reading

U.E.

Liderul celui mai puternic partid din Germania: Îl susținem pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene. Socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere poziția

Published

on

© EPP/ Flickr

Șefa celui mai puternic partid din Germania, Annegret Kramp Karrenbauer, cea care i-a succedat în funcția de lider al CDU cancelarului Angela Merkel, a reafirmat susținerea formațiunii sale pentru candidatura lui Manfred Weber la funcția de președinte al Comisiei Europene.

CDU îl va susține pe Manfred Weber”, a spus Kramp-Karrenbauer pentru Der Spiegel, citată de Politico Europe.

Președintele CDU a făcut apel la socialiștii și liberalii europeni să își reconsidere opoziția față de candidatul conservator, în condițiile în care joi, înaintea summitului Consiliului European, grupurile S&D și Renew Europe din Parlamentul European, care împreună totalizează 261 din membrii hemiciclului (376 fiind necesari pentru o majoritate), au afirmat nu îl vor sprijini pe liderul PPE Manfred Weber la președinția Comisiei Europene

Sistemul Spitzenkandidat sau candidat cap de listă ”este un pas înainte spre o Europă mai democratică”, a adăugat Annegret Kramp-Karrenbauer.

Parlamentul European și grupurile parlamentare trebuie să analizeze cu atenție dacă ar trebui să renunțe pur și simplu la acest progres”, a mai spus șefa CDU.

Citiți și Donald Tusk s-a întâlnit cu Manfred Weber, Dacian Cioloș și ceilalți lideri politici din Parlamentul European pentru a depăși criza numirilor în fruntea instituțiilor UE

După Consiliul European de săptămâna trecută, la care liderii europeni au eșuat în identificarea unui compromis pentru numirea viitorilor lideri ai instituțiilor UE, un summit de criză a fost convocat pentru 30 iunie. În condițiile în care în joc sunt posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, liderii se află sub presiune pentru a ajunge la un acord înainte ca noul Parlament European să se reunească pe 2 iulie.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending