Membru al Parlamentului german din 1972, veteranul Wolfgang Schaeuble vorbește despre succesiunea Angelei Merkel: ”Este parte a naturii umane ca totul să aibă un sfârșit”

Wolfgang Schaeuble, un veteran al politicii germane, a comentat pe marginea succesiunii cancelarului federal Angela Merkel, într-un interviu publicat vineri în cotidianul La Reppublica, afirmând că este “parte a naturii umane ca totul să aibă un sfârşit: la un moment dat, oboseala îşi spune cuvântul”, informează DPA, potrivit Agerpres.

FOTO: Wikipedia

În interviul pentru cotidianul italian, Schaeuble, parlamentar din 1972 şi în prezent preşedintele Bundestag, a declarat că este puţin probabil ca Merkel să facă un pas înapoi înainte de încheierea mandatului său în 2021, dar că ea este cunoscută pentru faptul că “îşi menţine opţiunile deschise”.

Mai devreme sau mai târziu problema succesiunii va apărea“, a spus Schaeuble, lider al Uniunii Creștin-Democrate între anii 1998-2000 după retragerea lui Helmut Kohl și predecesor în această calitate al Angelei Merkel.

“Stilul Angelei Merkel – şi chiar ea a spus acest lucru – este de a lua decizii pe cât de târziu este posibil. Ea menţine multe opţiuni deschise”, şi-a exprimat convingerea Wolfgang Schaeuble, cel care a ocupat pentru prima oară o poziție ministerială într-un guvern federal în anul 1984, când a devenit ministru pentru afaceri speciale.

Un sondaj recent arată că sprijinul popular pentru alianța guvernamentală a cancelarului Angela Merkel a scăzut la 27%, în condițiile în care Merkel și-a inaugurat al patrulea mandat de șef al guvernului federal la șase luni de la alegerile din septembrie 2017, după diferite sincope și neînțelegeri politice în negocieri.

În context, mai multe sondaje au arătat că cetățenii sunt de părere că Angela Merkel nu își va încheia cel de-al patrulea mandat de cancelar, în 2021, ci mai devreme.

În prezent, Angela Merkel, aflată la conducerea Germaniei din 2005, urmează să-l egaleze în longevitate pe primul cancelar postbelic al Germaniei, Konrad Adenauer, în funcție între anii 1949-1963.

Recordul de longevitate îi aparține cancelarului reunificării Germaniei, Helmut Kohl, decedat anul trecut, cel care s-a aflat în funcție între anii 1982-1998.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.