MEN: Două medalii de argint pentru echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2018

Echipele României au obţinut două medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 28 aprilie – 5 mai, la Ljubljana (Slovenia), potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

MEN precizează în comunicat componenţa celor două echipe medaliate, compuse din elevi de clasa a X-a: Răzvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan şi Vasile Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (echipa A), respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul Naţional Militar „Gh. Roşca Codrean” din Bârlad (jud. Vaslui) şi Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (echipa B). 

Coordonatorul echipelor este Daniela Bogdan, membru în board-ul EUSO şi mentor pentru chimie, secondată de Georgiana Duţă-Cornescu (mentor pentru biologie) şi Marian Viorel Anghel (mentor pentru fizică), menţionează sursa citată.

„Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene”, se mai arată în comunicat.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.