Merkel și Hollande, discurs în Parlamentul European. Cancelarul german: Acordul de la Dublin este învechit. Este nevoie de unitate, numai împreună vom reuși să repartizăm corect și just numărul refugiaților

UPDATE 7 Ooctombrie, ora 16:00

Președintele francez și cancelarul german au sosit în plenul PE:

Screen Shot 2015-10-07 at 4.05.08 PM

Principalele declarații.

Francois Hollande:

– Cu 26 de ani în urmă, Helmut Khol și Francois Miterrand s-au adresat în acest Parlament. Ei au prezentat atunci soluții pentru oameni

-Europa e marcată de noi drame, se confruntă cu o serie de crize: mai întâi cea financiară și socială, iar acum este o criză umanitară, cea a refugiaților. Nu uit nici de criza de securitate, cu un război nu îndepărtat, la granița Ucrainei, și atacurile troriste care au afectat continentul, inclusiv țara mea.

-Nu trebuie să ne lăsăm dominați de teamă, totuși.

Screen Shot 2015-10-07 at 4.17.23 PM

Screen Shot 2015-10-07 at 4.21.53 PM

-Nu există o altă soluție decât o Europă puternică care să garanteze propria suveranitate. -Franța și Germania au încercat să răspundă împreună în fața acestor provocări, prin solidaritate: în fața terorismului, în fața refugiaților, a statelor europene care suferă din această  pricină, solidaritate cu țările învecinate conflictului din Africa, solidaritate cu țările din Africa.

– Trebuie să ajutăm Turcia dacă vrem ca și Turcia să ne ajute pe noi în tema refugiaților. Dacă nu o facem, toți refugiații vor continua să vină spre noi.

-Trebuie să creăm centre de primire și de identificare. Frontierele noastre trebuie respectate.

-În Ucraina a trebuit să prevenim un război la ușile continentului european, cele 28 de state au fost unite în tema sancțiunilor. Germania și Franța s-au angajat în discuțiile privind Acordul de la Minsk și respectarea acestuia, pentru a evita tendințele de separare.

– În fața dramei siriene, trebuie să fim uniți. regimul Bashar al Assad continuă să alimenteze acest dezastru. Ce se întâmplă acolo privește Europa, pentru că afectează întreaga regiune, paea din Orientul Mijlociu.

-Cooperarea cu țările africane este esențială, va avea loc la Valletta un summitinternațional pentru discutarea aspectelor legate de migrație.

-Dezbaterea nu este între mai putină Europă sau mai multă, ci între Europa și renunțarea la Europa, și aici mă refer la revenirea la granițele naționale.

– Sunt convins că dacă nu mergem mai departe, nu ne vom opri, ci vom regresa, va fi sfârșitul proeictului european. Propun ca UEM și zona euro să se poată consolida, să ne consolidăm politicile pentru a lupta împotriva dumpingului fiscal, pentru a putea spori investițiile.

-Avem nevoie de o consolidare a spațiului Schengen. Revenirea la vechile frontiere ar fi o eraore tragică. Să pretindem că Schengen va face față presiunilor este o altă eroare. Trebuie întărite frontierele externe.

– Europa a realizat cu întarziere care este amploarea crizei refugiaților.

-E nevoie de o politică de azil mai coerentă, cu o listă de țări sigure de origine.

-E necesară o nouă reunificare, o reunificare a proiectelor noastre.

UPDATE 16:40. Declarații susținute de Angela Merkel:

– Astăzi ne putem uita cu recunoștință la realizările Europei în ce privește reunificarea acestui continent. Această unificare care pare acum un lucru firesc a necesitat atunci eforturi deosebite.

– Noi, europenii am învățat să luăm ce e mai bun din diversitatea noastră, iar valoarea cea mai importantă este toleranța.

Screen Shot 2015-10-07 at 4.38.58 PM Screen Shot 2015-10-07 at 4.39.03 PM

– Astăzi, eu și președintele Franței putem vorbi în fața dvs într-un moment în care Europa se confruntă cu o probă de forțe de proporție istorică. Multe persoane își caută aici protecție.

-Oamenii fug de războaie civile crunte, conflicte care au făcut milioane de refugiați.

Despre conflictul din Ucraina: Noi, europenii am reușit să impunem împreună sancțiuni, dar acum lucrăm ca acest conflict să fie rezolvat în formatul din Normandia, am avut discuții la Paris, pentru ca acest armistițiu să funcționeze.

-Politica externă trebuie să fie mult mai bine concentrată în tema migrației, decizii trebuie luate rapid.

-Turcia este un punct cheie, chiar un punct de plecare pentru refugiați. Și deja face mai multe în acest sens. -Diaogul inițiat cu Comisia Europeană este extrem de important, Germania susține acest demers.

-Avem nevoie de mai multă Europă, de mai multă coeziune.(…) Numai împreună vom reuși să repartizăm corect și just numărul refugiaților. 

– Acordul de la Dublin este învechit în practică, pentru provocarea de la granițele noastre s-a dovedit nefezabil.

– Avem obligația să îi primim cu respect pe oamenii care vin la noi, nu să îi privim ca pe o masă anonimă. Este important ca standardele umanitare cu privire la primirea refugiaților că au fost aprobate.

– Motivele pentru care oamenii își părăsesc țările le cunoaștem foarte bine din istoria noastră europeană. Timp de secole Europa a fost un punct de plecare. Acum, Europa este un spațiu care îi lasă pe oameni să viseze, așa cum acum 25 de ani, mulți oameni visau la o Europă unită și o Germanie unită.

-Trebuie să facem față provocărilor cu inteligență, flexibilitate și cumpătare.

—-

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la data de 7 octombrie, în timpul viitoarei sesiuni plenare de la Strasbourg, a anunțat Martin Schulz, președintele legislativului european, inițiatorul acestei intervenții comune, relatează AFP, potrivit Cotidianul.ro.

Este o vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric“, a apreciat Schulz într-un comunicat, în contextul divizărilor profunde între statele Uniunii Europene în ceea ce privește criza imigranților.

“Uniunea Europeană se confruntă cu provocări importante și are nevoie de angajamente puternice din partea conducătorilor săi. Este un semnal important ca un astfel de angajament să fie asumat în fața reprezentanților europeni aleși în mod democratic”, a mai afirmat Martin Schulz în comunicat.

François Hollande şi Angela Merkel vor vorbi pe rând, începând de la ora locală 15.00 (16.00, ora României). Discursurile pe care le vor susţine vor fi urmate de reacţii din partea unui reprezentant al fiecărui grup politic. Ulterior, preşedintele francez şi cancelarul german vor răspunde întrebărilor adresate de europarlamentari.

LIVE VIDEO:

EBS+LIVE:

Precedenta intervenție comună a doi lideri german și francez în Parlamentul European datează din 1989, când în fața legislativului european au vorbit cancelarul Helmut Kohl și președintele François Mitterand, scrie AFP.

 

.

.

One Response to Merkel și Hollande, discurs în Parlamentul European. Cancelarul german: Acordul de la Dublin este învechit. Este nevoie de unitate, numai împreună vom reuși să repartizăm corect și just numărul refugiaților

  1. Pingback: Președintele Comisiei Europene: Criza refugiaților va dura mulți ani | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.