Michael Hayden, fost șef NSA și CIA: Nu există intimitate pe internet

Michael HaydenGeneralul Michael Hayden, omul care a controlat toate serviciile de informaţii ale Statelor Unite, a vorbit la Realitatea TV despre securitatea cibernetică şi colectarea informaţiilor, într-un interviu cu jurnalistul Ion M. Ioniță.

Fost șef al agențiilor CIA și NSA, Michael Hayden a vorbit în interviul de la Realitatea TV despre faptul că intimitatea pe internet este imposibilă în secolul XXI.

“În Vest noi suntem obişnuiţi să ne temem de guvern care poate să obţină prea multe informaţii, însă în secolul 21 nu guvernele ştiu cele mai multe lucruri despre noi. Sunt instituţiile private. Trebuie să fim conşţienţi că atunci când folosim Internetul este ca şi cum, în urmă cu 100 de ani, ai fi bătut o scrisoare personală, într-un cui, la Poştă, pentru ca toată lumea să o citească. (…) Nu vorbim numai despre guverne, sunt şi instituţii private care pot accesa date personale. Al doilea lucru pe care l-aş sugera este ca oamenii să se implice. Ca fost şef al NSA nu voi cere scuze pentru că am fost agresivi când am urmărit ţinte ale serviciilor de informaţii străine, însă în democraţie noi trebuie să urmăm voinţa oamenilor. Avem nevoie ca aceştia să stabilească limite după care să ne ghidăm. Deci, al doilea sfat este ,,Implică-te, pentru ca guvernul să facă ceea ce vrei şi nimic mai mult”, a spus Michael Hayden.

Interviul integral acordat de fostul director CIA și NSA – AICI.

Foto: wikipedia

One Response to Michael Hayden, fost șef NSA și CIA: Nu există intimitate pe internet

  1. marian 27/01/2014 at 20:03

    …datii dracu de psihopati nenorociti…mie personal mi-a trimis emai pentru bomba….ce sa mai cred….nu este nebuni?????????????????.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.