Ministerul Agriculturii asteapta pozitia Bruxelles-ului pentru proiectul de lege privind limitarea cumpararii de teren agricol de catre straini

agricultura_agricultureMinisterul Agriculturii asteapta un punct de vedere de la Comisia Europeana, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, privind proiectul de lege pentru limitarea cumpararii de terenuri agricole de catre persoanele fizice straine, a declarat, luni, secretarul de stat Daniel Botanoiu. 

El a precizat ca a transmis Directiei Generale pentru Piata Interna a Comisiei Europene proiectul de lege actualizat cu propunerile facute de partenerii sociali, dupa ce reprezentantii DG MARKT obiectasera asupra anumitor limitari din proiectul initiat de Ministerul Agriculturii.

Noi acum asteptam pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa vina clarificari de la Comisia Europeana, DG MARKT. Nu am modificat nimic, eu am updatat doar propunerile care mi-au venit de la partenerii sociali”, a declarat Botanoiu, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii negociaza in continuare cu oficialii DG MARKT pentru a permite Romaniei sa aiba o lege care sa “raspunda preocuparilor actorilor din sectorul agricol dar si Tratatului de aderare”, de la 1 ianuarie 2014, data de la care Romania va fi obligata sa-si deschida piata funciara catre cetatenii straini din UE. In context, secretarul de stat a sustinut ca viitorul act normativ poate fi promovat de Guvern si adoptat de Parlament pana in decembrie 2013, pentru a intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.