Connect with us

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Ministerul Finanțelor: Sprijin de 260 de milioane de euro din partea BEI pentru modernizări și dotări ale unităților spitalicești și creșterea gradului de siguranță rutieră

Published

on

© eiah.eib.org

Ministerul Finanțelor a semnat trei noi contracte de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, a căror valoare totală se ridică la peste 260 de milioane de euro.

Conform unui comunicat al MF,  Contractele vizează, pe de o parte îmbunătățirea siguranței drumurilor naționale din România și reducerea numărului de accidente, răniri și decese, iar pe de cealaltă, reabilitarea, reamenajarea și extinderea a 26 unități sanitare din țară, în scopul pregătirii acestora din perspectiva unor potențiale viitoare pandemii, dar și pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

În ceea ce privește contractul de finanțare în valoare de 50 de milioane de euro, destinat sprijinirii realizării unor investiții privind siguranța rutieră, data limită de tragere a împrumutului este de 5 ani de la semnare. Valoarea totală a proiectului este de circa 100 milioane euro, iar implementarea acestuia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul include 89 de investiții în sensuri giratorii, pasaje superioare sau subterane, respectiv sisteme de dirijare/semnalizare și se estimează că va fi finalizat până în anul 2027.

De asemenea, BEI va finanța 2 proiecte de investiții de peste 210,6 milioane de euro pentru susținerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat. Proiectele au în vedere reabilitări, extinderi, consolidări, modernizări și dotări pentru 26 de unități spitalicești din județele Bacău, Bihor, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman și Municipiul București.

Implementarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Compania Națională de Investiții (CNI). Se estimează că realizarea investițiilor va fi finalizată în 2025.

Investițiile selectate a fi incluse în cele trei proiecte prezintă un raport cost beneficiu ridicat.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

UE și donatorii internaționali se angajează să aloce 7 miliarde de euro pentru a sprijini populația din Turcia și Siria în urma cutremurelor devastatoare

Published

on

© European Union, 2023/ Source: EC - Audiovisual Service

Uniunea Europeană și donatorii internaționali au promis 7 miliarde de euro pentru a sprijini populația din Turcia și Siria în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc recent.

Comisia Europeană, reprezentată de președinta Ursula von der Leyen, și președinția Consiliului Uniunii Europene, prin premierul suedez, Ulf Kristersson, au organizat luni Conferința internațională a donatorilor ”Împreună pentru populația din Turcia și Siria”, conform unui comunicat al instituției.

Peste 60 de delegații din partea Uniunii Europene, statelor membre și partenerilor săi, inclusiv ONU, instituțiilor financiare internaționale și europene, precum BEI și BERD, precum și din partea altor părți interesate relevante, s-au reunit la Bruxelles pentru a mobiliza sprijinul pentru populația din Turcia și Siria după cutremurele devastatoare din februarie 2023 și pentru a coordona răspunsul în zonele afectate din ambele țări.

Sesiunea de angajamente a fost prezidată de comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, și de ministrul suedez pentru cooperare internațională pentru dezvoltare și comerț exterior, Johan Forssell. Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a ținut o alocuțiune cu privire la impactul cutremurelor și la intervenția imediată de urgență în Turcia și Siria.

”Astăzi este o zi foarte bună pentru solidaritatea internațională. Împreună cu partenerii noștri, am strâns în total 7 miliarde de euro pentru a sprijini populația din Turcia și Siria, în urma cutremurelor devastatoare. Mai mult de jumătate din această promisiune provine din partea Echipei Europa. Am arătat lumii că îi sprijinim pe cei care au nevoie. Și suntem întotdeauna alături de partenerii noștri”, a precizat președinta Ursula von der Leyen.

”Întâlnirea de astăzi a avut un obiectiv important: să transformăm cuvintele noastre de condoleanțe și solidaritate în acțiune și să oferim un răspuns puternic, eficient și coordonat pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurele devastatoare. În numele Președinției suedeze a UE, suntem recunoscători pentru buna cooperare cu Comisia în organizarea conferinței de astăzi și suntem foarte impresionați de rezultatele substanțiale de astăzi, precum și umiliți de munca importantă care ne așteaptă”, a fost mesajul transmis de premierul suedez, Ulf Kristersson.

Angajamentul total al acestei conferințe internaționale a donatorilor se ridică la 7 miliarde de euro, din care 6,05 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi pentru Turcia și 950 de milioane de euro sub formă de granturi pentru Siria.

Comisia Europeană și statele membre ale UE, precum și Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare reprezintă mai mult de 50% din această promisiune totală de granturi, cu 3,6 miliarde de euro.

Citiți și
România va contribui cu 1,3 milioane de euro pentru a ajuta Turcia și Siria în reconstrucția zonelor afectate de cutremur

Fondurile destinate Turciei vor fi utilizate pentru a acoperi nevoile umanitare și pentru a ajuta la reconstrucția regiunilor afectate.

Evaluarea preliminară a pagubelor din Turcia arată că nevoile sunt foarte mari, de peste 100 de miliarde de dolari, și că infrastructura publică și clădirile rezidențiale au fost grav afectate.

Eforturile de reconstrucție vor asigura luarea în considerare a tuturor standardelor internaționale de construcție în regiunile seismice, precum și a priorităților din cadrul programului turcesc ”Green Deal”. Fondurile pentru Siria vor fi utilizate pentru a contribui la satisfacerea nevoilor umanitare și pentru a sprijini redresarea timpurie și reziliența.

Continue Reading

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Klaus Iohannis: Unitatea de acțiune și loialitatea față de valori, esențiale pentru o UE puternică în lume. Suntem de partea care trebuie, a Ucrainei, și acționăm pe baza valorilor

Published

on

© Administrația Prezidențială

Pentru ca Uniunea Europeană să fie mai puternică, mai rezilientă și mai pregătită pentru viitor, aceasta are nevoie de adaptabilitate între soluții la provocări și obiective strategice, unitate de acțiune și loialitate față de valori, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii, care a avut loc la Luxemburg.

Invitat în calitate de vorbitor principală la prima ediție a Forumului BEI, președintele Iohannis a susținut un discurs în cadrul sesiunii „Adaptarea la o lume în schimbare” și apoi a interacționat cu audiența, șeful statului a împărtășit viziunea României despre cum poate UE să fie mai puternică, mai rezilientă și mai pregătită pentru viitor. De asemenea, șeful statului a subliniat că Uniunea Europeană sprijină Ucraina pe considerentul valorilor, și nu al celor financiare, și a insistat că este necesară o mai bună comunicare cu cetățenii.

“Securitatea nu mai poate fi considerată de la sine înţeleasă în Europa, în urma războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Preţurile energiei au crescut şi securitatea aprovizionării a fost ameninţată. Inflaţia afectează bunăstarea economică a cetăţenilor noştri. Este nevoie urgentă de acţiune climatică. Cu toate acestea, acţiunea noastră decisivă pentru tranziţia verde întâmpină încă obstacole. La fel şi pentru tranziţia digitală. Economiile globale se confruntă cu creşterea nivelului datoriilor şi cu o încetinire a creşterii, ambele contribuind la sporirea vulnerabilităţilor macroeconomice şi reducerea interesului pentru investiţii. Sustenabilitatea financiară se află sub o nouă presiune. Dependenţele în ceea ce priveşte lanţurile de aprovizionare, în special pentru materiile prime, au devenit o vulnerabilitate majoră pentru economia post-pandemie. Ca urmare a acestor lucruri, economia globală devine din ce în ce mai fragmentată. Globalizarea se confruntă cu provocări serioase. Pe scurt – incertitudinea pare să fie certitudinea acestui deceniu. Toate acestea ne obligă să ne adaptăm mai repede decât înainte. Cei care sunt capabili să o facă şi chiar să fie cu un pas înainte vor deveni mai puternici, mai rezilienţi şi mai pregătiţi pentru viitor”, a spus preşedintele Iohannis.

 

“Trei lucruri vor fi esențiale: În primul rând – adaptabilitatea prin soluții rapide la provocările actuale, păstrând în același timp obiectivele noastre strategice. În al doilea rând – unitatea de acțiune. Într-o lume fragmentată, Uniunea Europeană poate reuși numai dacă statele membre rămân unite. În al treilea rând – să rămânem loiali valorilor noastre fundamentale”, a spus Iohannis despre cum UE poate fi mai puternică, după ce evocase “vremurile critice” pe care europenii le trăiesc și intrarea într-un “deceniu de schimbări majore”.

Întrebat despre faptul că nu toată lumea din UE susține Ucraina și despre eventualitatea unei oboseli a războiului, Iohannis a respins teza că această oboseală se va resimți în cadrul UE.

“Suntem convinși că suntem de partea care trebuie. Nu facem aceste lucruri din alt motiv decât cel că suntem convinși că facem ce trebuie. Ucraina are aspirații europene, iar Ucraina a fost atacată ilegal și nejustificat de către Rusia. Așadar, suntem de partea Ucrainei, ajutăm Ucraina”, a spus el.

Președintele a arătat însă că nu toată lumea este convinsă că suntem de partea care trebuie.

“Dacă vorbim cu politicieni, cu lideri de pe alte continente, câteodată rămânem nedumeriți de răspunsurile acestora. Nu toată lumea este convinsă că suntem de partea care trebuie. Câteodată aud acuzații bizare. Unii oameni chiar cred că este vina noastră că avem lipsuri în lanțul de aprovizionare, că este vina noastră că aproape am avut o criză a alimentelor”, a afirmat Klaus Iohannis.

“Facem foarte multe, dar nu explicăm destul de ce facem aceste lucruri, de ce acționăm pe baza valorilor și nu din considerente financiare. Și trebuie să fim nu agresivi, dar mai activi. Din acest motiv am și spus în alocuțiunea mea că trebuie să echilibrăm importanța noastră globală, a Uniunii Europene, cu forța noastră economică, fiindcă avem o forță economică uriașă, însă influența noastră când vine vorba de crize este departe de acest nivel. Așa că trebuie să fim mai uniți, trebuie să lucrăm pentru a avea o voce mai puternică și trebuie să convingem mai mulți dintre prietenii și partenerii noștri care gândesc la fel ca noi că ceea ce facem este fundamentat în moralitate, în valori și să îi convingem să ni se alăture”, a mai punctat șeful statului.

El a mai pledat pentru o mai bună și mai convingătoare comunicare cu cetățenii.

“Avem o problemă în felul în care ajungem la proprii noștri cetățeni din Uniunea Europeană. Aud din ce în ce mai mulți oameni care vorbesc despre cât de slabă este Uniunea Europeană, că nu facem destul pentru cetățenii noștri, că nu gestionăm cum trebuie criza energetică. Știți ceva? Nu este adevărat. Chiar facem aceste lucruri. Și avem un număr uriaș de proiecte. Gestionăm criza energetică. Avem, în ciuda tuturor acestor crize și dificultăți, creștere economică, oamenii trăiesc destul de bine în Uniunea Europeană. Însă facem foarte multe lucruri și nu vorbim destul despre ele. Și nu vorbim destul despre motivul pentru care o facem, pentru că noi credem într-o democrație de tipul Uniunii Europene, credem în libertățile cetățenilor noștri. Eu consider că trebuie să lucrăm mai mult la comunicarea noastră în interiorul Uniunii Europene, dar și în exterior, pentru a face Uniunea mai puternică”, a conchis Iohannis.

Continue Reading

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII

Klaus Iohannis: România, pregătită să contribuie cu soluții la o Europă adaptată la viitor. Influenţa politică globală a UE trebuie să corespundă puterii noastre economice

Published

on

© Administrația Prezidențială

România, cu potenţialul, creativitatea şi generaţia sa tânără dinamică, este pregătită să contribuie cu soluţii concrete pentru o Europă adaptată pentru viitor, o Europă a cărei influență politică globală trebuie să corespundă puterii noastre economice, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii, care a avut loc la Luxemburg.

Invitat în calitate de vorbitor principală la prima ediție a Forumului BEI, președintele Iohannis a susținut un discurs în cadrul sesiunii „Adaptarea la o lume în schimbare” și apoi a interacționat cu audiența, unde a pledat pentru adaptabilitate între soluții la provocări și obiective strategice, unitate de acțiune și loialitate față de valori.

“Trăim vremuri critice. Un deceniu de schimbări majore a început deja. Securitatea nu mai poate fi considerată de la sine înţeleasă în Europa, în urma războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Preţurile energiei au crescut şi securitatea aprovizionării a fost ameninţată. Inflaţia afectează bunăstarea economică a cetăţenilor noştri. Este nevoie urgentă de acţiune climatică. Cu toate acestea, acţiunea noastră decisivă pentru tranziţia verde întâmpină încă obstacole. La fel şi pentru tranziţia digitală. Economiile globale se confruntă cu creşterea nivelului datoriilor şi cu o încetinire a creşterii, ambele contribuind la sporirea vulnerabilităţilor macroeconomice şi reducerea interesului pentru investiţii. Sustenabilitatea financiară se află sub o nouă presiune. Dependenţele în ceea ce priveşte lanţurile de aprovizionare, în special pentru materiile prime, au devenit o vulnerabilitate majoră pentru economia post-pandemie. Ca urmare a acestor lucruri, economia globală devine din ce în ce mai fragmentată. Globalizarea se confruntă cu provocări serioase. Pe scurt – incertitudinea pare să fie certitudinea acestui deceniu. Toate acestea ne obligă să ne adaptăm mai repede decât înainte. Cei care sunt capabili să o facă şi chiar să fie cu un pas înainte vor deveni mai puternici, mai rezilienţi şi mai pregătiţi pentru viitor”, a spus preşedintele Iohannis.

Astfel, șeful statului a împărtășit viziunea României despre cum poate UE să fie mai puternică, mai rezilientă și mai pregătită pentr viitor.

Trei lucruri vor fi esențiale: În primul rând – adaptabilitatea prin soluții rapide la provocările actuale, păstrând în același timp obiectivele noastre strategice. În al doilea rând – unitatea de acțiune. Într-o lume fragmentată, Uniunea Europeană poate reuși numai dacă statele membre rămân unite. În al treilea rând – să rămânem loiali valorilor noastre fundamentale“, a spus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că, în acest moment critic, trebuie să se acţioneze decisiv pentru a consolida Europa atât în interior, cât şi pe scena globală.

Construirea rezilienţei începe acasă. Coeziunea noastră internă este nucleul forţei noastre – aceasta trebuie păstrată în mod prioritar. Această nouă eră economică necesită deja investiţii masive în tranziţia verde şi cea digitală, în special prin noi tehnologii curate inovatoare şi competitive. În faţa incertitudinii actuale, pentru a evita un decalaj de investiţii şi inovare, Uniunea Europeană trebuie să rămână o destinaţie atractivă. Şi este de datoria noastră, ca state membre, să contribuim la o Europă stabilă, coerentă şi prosperă, cu o economie solidă şi o industrie competitivă. Economia românească îşi joacă activ rolul în aceste eforturi”, a afirmat preşedintele.

El a susţinut că actualul context este văzut ca un catalizator pentru ambiţiile către un viitor digital, verde şi sustenabil şi o oportunitate de a stimula investiţiile în energie, transport, agricultură, infrastructură de sănătate şi tehnologie.

Iohannis a completat că fondurile şi investiţiile europene au fost sursa prosperităţii României de mai bine de 15 ani, stimulând vizibil PIB-ul, creşterea economică şi modernizarea ţării.

“Am lucrat în mod constant la reforme, concentrându-ne pe coeziune şi reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de statele care sunt membre mai vechi ale UE. Rezultatele sunt vizibile. PIB-ul nostru pe cap de locuitor exprimat în puterea de cumpărare este de aproximativ 75% din media UE în 2022. Ultimele date au confirmat că avem o economie rezilientă. Am avut una dintre cele mai mari rate de creştere economică în 2022 şi ne-am dovedit a fi una dintre cele mai performante, profitabile şi stabile pieţe din Europa de Est. Comunitatea noastră de afaceri investeşte deja în combaterea schimbărilor climatice şi percepe tranziţia către o economie verde ca pe o reală oportunitate”, a transmis Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, prognozele globale sunt optimiste cu privire la perspectivele viitoare ale României ca a doua economie ca mărime a Europei de Est şi un exemplu de creştere în regiune. Şeful statului a subliniat că PNRR, dar şi alte fonduri sau programe UE, precum InvestEU, rămân factori de creştere şi catalizatori pentru investiţii puternice în ţara noastră. El a precizat şi că Banca Europeană de Investiţii este un partener important în implementarea acestor proiecte.

“Extinderea accesului la finanţare pentru micro-întreprinderi, fermieri şi mediul de afaceri din toată ţara şi evitarea concentrării excesive asupra pilonilor de dezvoltare rămân la fel de cruciale ca şi schimbul de bune practici financiare. Un sprijin suplimentar pentru proiectele de infrastructură municipale ar fi, de asemenea, binevenit”, a mai spus Iohannis.

El a vorbit şi despre politicile economice de încredere şi a arătat că în zilele noastre dependenţele economice se pot transforma cu uşurinţă într-un precursor al instrumentelor de şantaj.

“2022 ne-a învăţat că orice, de la energie la alimente, poate fi utilizat ca armă. Cetăţenii noştri nu ar trebui să plătească preţul economic al unor astfel de acţiuni destabilizatoare. Cu toate acestea, nici izolarea şi nici protecţionismul nu pot fi răspunsul. Pieţele conectate, concurenţa globală loială, schimbul de tehnologie şi know-how – toate acestea sporesc productivitatea şi generează prosperitate. Pe scurt – costul tranziţiei verzi şi digitale va creşte, iar competitivitatea europeană va plăti preţul dacă vom tăia legăturile globale. Totuşi, trebuie să alegem cu atenţie aceste legături. Noua realitate geopolitică necesită trecerea de la o abordare bazată exclusiv pe costuri la o abordare mai orientată spre încredere – cu alte cuvinte, îndepărtarea de actorii globali care nu sunt de încredere şi avansarea către o diversificare sigură“, a spus Iohannis.

Potrivit şefului statului, cooperarea transatlantică este crucială şi trebuie realizată şi o apropiere de parteneri din întreaga lume, din Asia, America Latină sau Africa.

Influenţa noastră politică globală trebuie să corespundă puterii noastre economice. Pentru a face acest lucru, trebuie să fim mai prezenţi şi parte a soluţiei în crizele internaţionale. Cheia este să găsim un teren comun pe care să putem construi împreună. (…) Pentru ca influenţa noastră politică globală să corespundă cu puterea noastră economică, Uniunea Europeană trebuie, de asemenea, să îşi adapteze oferta de investiţii economice şi ecologice. Instrumente precum Acordurile de liber schimb şi iniţiative precum Parteneriatele industriale sau un posibil club al materiilor prime critice trebuie să fie pe deplin valorificate şi explorate în continuare”, a indicat preşedintele.

El a amintit că în decembrie anul trecut România, Azerbaidjan, Georgia şi Ungaria au convenit să dezvolte un cablu submarin de electricitate verde la Marea Neagră, care va contribui la sporirea securităţii energetice în regiune şi în Europa.

“Uniunea Europeană are instrumentele potrivite pentru a se adapta la acest deceniu al schimbărilor şi pentru a contribui la modelarea lumii de mâine într-un mod durabil, potrivit pentru generaţiile viitoare. Depinde de noi, statele membre, împreună cu parteneri precum Banca Europeana de Investiţii, să conlucrăm pentru realizarea acestui obiectiv. Cu potenţialul, creativitatea şi generaţia sa tânără dinamică, România, ţara mea, este pregătită să contribuie cu aceste soluţii concrete pentru o Europă adaptată pentru viitor“, a conchis şeful statului. 

Continue Reading

Facebook

EVENIMENTE13 seconds ago

Accelerarea transformărilor de mediu, sociale și de bună guvernare pentru societate și mediul de afaceri în România – dezbatere organizată de Global Shapers sub patronajul Ambasadei Elveției

SUA9 mins ago

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, începe un turneu în Africa pentru a contracara prezența tot mai are a Chinei și Rusiei pe acest continent considerat de Washington ”viitorul lumii”

CHINA1 hour ago

Înainte de vizita lui Macron la Beijing, China propune un “consens strategic” cu Europa privind încetarea focului și o soluție politică a războiului din Ucraina

ROMÂNIA1 hour ago

Ambasadoarea SUA la București va depune eforturi pentru a ”extinde prezența companiilor și investițiilor americane” în țara noastră: Vom continua să sprijinim România în lupta împotriva corupției

ROMÂNIA2 hours ago

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

Ursula von der Leyen reacționează după criticile lui Klaus Iohannis: Ajutorul dat fermierilor români nu este suficient. Sunt recunoscătoare României că a depus o moțiune pentru creșterea sumelor

SUA3 hours ago

Antony Blinken nu exclude, pe termen lung, negocieri privind granițele Ucrainei, dar reiterează: ”Sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul”

Cristian Bușoi4 hours ago

Economia transatlantică a ajuns la cote record, evidențiază eurodeputatul Cristian Bușoi: Umăr la umăr, uniți, vom depăși orice criză și vom deveni mai puternici

CONSILIUL EUROPEAN5 hours ago

Emmanuel Macron și premierul Italiei eu discutat despre nevoia de a continua eforturile pentru ”suveranitatea europeană” privind politica industrială şi decarbonizarea economiei

COMISIA EUROPEANA5 hours ago

Ursula von der Leyen anunță că va organiza, în parteneriat cu Varșovia și Kiev, o conferință care să ajute la localizarea copiilor ucraineni răpiți de Rusia

ROMÂNIA2 hours ago

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

CHINA1 day ago

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda2 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

NATO2 days ago

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

NATO1 week ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

MAREA BRITANIE1 week ago

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit

Team2Share

Trending