Ministerul Fondurilor Europene: Acordul de Parteneriat 2014-2020 va fi transmis Comisiei Europene la sfârşitul lui ianuarie

european-commissionMinisterul Fondurilor Europene va transmite Comisiei Europene documentul de programare pentru perioada 2014-2020, Acordul de Parteneriat 2014-2020, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, potrivit calendarului aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri.

Înainte de a transmite documentul, Ministerul Fondurilor Europene va supune consultării publice Acordul de Parteneriat 2014-2020.

“Regulamentele europene care reglementează viitoarea perioadă de programare au fost adoptate recent şi vor deveni oficiale după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. De la acea dată, statele membre au la dispoziţie un termen de patru luni pentru a transmite oficial Acordul de Parteneriat”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Fondurilor Europene.

Autorităţile române au transmis Comisiei Europene, în data de 11 octombrie 2013, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020, pe marginea căreia Comisia Europeană a transmis, recent, informal, o serie de comentarii.

“Autorităţile române vor discuta cu serviciile Comisiei Europene pe marginea acestor comentarii. Pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, care va fi transmis serviciilor Comisiei la sfârşitul lunii ianuarie 2014, ministerele de linie urmează să transmită Ministerului Fondurilor Europene o serie de informaţii în cursul lunii decembrie a.c.”, se arată în comunicatul Ministerului Fondurilor Europene, care precizează că, până în momentul transmiterii Acordului de Parteneriat 2014-2020, autorităţile române vor continua dialogul informal cu serviciile Comisiei Europene.

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul, potrivit unui document oficial obținut presă, că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles era incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând refacerea acestuia.

Sursa: MFE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.