Ministru de Externe: R. Moldova e hotarata sa reziste presiunilor Moscovei

N_GhermanNatalia Gherman, ministrul de Externe al R.Moldova, afirma ca tara sa este hotarata sa reziste presiunilor exercitate de Moscova pentru a nu semna un acord de liber-schimb cu UE, indiferent de consecinte.

Intr-un interviu acordat pentru Digi24 cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o in Spania, Natalia Gherman a vorbit despre necesitatea apropierii R.Moldova de Bruxelles si de Romania, exprimandu-si speranta ca integrarea europeana va contribui si la reunificarea tarii, iar regiunea separatista Transnistria se va regasi si ea inUniunea Europeana.

Intrebata direct daca rezista Republica Moldova singura intr-o iarna foarte grea, Natalia Gherman a raspuns hotarat: “Rezista!”

“Rezista, bineinteles ca influenta si presiunile din Est, din pacate, vor creste. Nu cred ca le vom vedea altfel decat in crestere constanta, deoarece vecinii nostri din Est incearca sa promoveze un alt model integrationist, civilizational daca doriti: integrarea in asa-numita Uniune Vamala si Uniunea Euroasiatica, care, apropo, nici nu exista deocamdata, dar care reprezinta pentru ei un model de alternativa pentru Republica Moldova. (…) Nu ne temem de presiunile din partea Estului”, a subliniat aceasta.

Sursa: Ziare.com
Foto: gov.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.