Ministru german: Nu există o alternativă rezonabilă la gazele ruseşti pentru aprovizionarea Europei

gaze naturaleEuropa nu are “o alternativă rezonabilă” la gazele ruseşti pentru aprovizionarea cu energie, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, care a subliniat că Rusia şi-a respectat angajamentele comerciale chiar şi în timpul Războiului Rece.

“Nu există o alternativă rezonabilă la gazele ruseşti. Mulţi se comportă ca şi când ar exista multe alternative la gazele din Rusia, dar nu este cazul”, a afirmat joi ministrul, la un forum energetic organizat de publicaţia Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), în pline dezbateri referitoare la posibilele sancţiuni economice împotriva Moscovei.

El a subliniat faptul că Rusia şi-a respectat angajamentele comerciale şi în timpul Războiului Rece, a relatat vineri NOZ, potrivit Mediafax.

Germania importă 35% din necesarul de gaze din Rusia, mai mult decât unele ţări din Europa de Est, foste state satelit ale Uniunii Sovietice.

Norvegia, prezentată deseori ca un furnizor alternativ de gaze, are posibilităţi limitate de export, iar gazele provenite din Olanda nu sunt de calitate, a spus Gabriel.

Afirmaţiile lui Gabriel, care este şi ministru al Energiei, intră în contradicţie cu opiniile exprimate de alţi oficiali germani, în special ale cancelarului Angela Merkel.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.