Ministrul Apărării din Polonia înainte de summitul NATO: ”După potențialul Brexit, mă aștept cu siguranță la o creștere a rolului Marii Britanii în NATO”

Marea Britanie va trebui să compenseze ieșirea sa din Uniunea Europeană prin consolidarea rolului său în interiorul NATO, în special în privința securității statelor membre situate în apropierea Rusiei, a declarat ministrul apărării polonez, Antoni Macierewicz, citat marți de Reuters.

FOTO: se.pl

FOTO: se.pl

Cu numai trei zile înaintea Summitului NATO de la Varșovia, Macierewicz a declarat că alianța și-a asumat un rol tot mai pregnant în dezbaterea despre viitorul Uniunii Europene.

”După potențialul Brexit, mă aștept cu siguranță la o creștere a rolului Marii Britanii în NATO”, a afirmat oficialul polonez, apreciind că astfel țara sa ar avea de câștigat, potrivit Agerpres.

În opinia sa, nu este o simplă coincidență faptul că Marea Britanie a fost una dintre cele patru ”state cadru”, alături de SUA, Germania și Canada, care vor coordona forțele multinaționale ale NATO din est.

”Avem toate motivele să credem că implicarea militară a Marii Britanii va fi nu numai menținută, dar și sporită”, a subliniat ministrul polonez.

Principalele puncte aflate pe agenda summitului de la Varșovia sunt consolidarea apărării colective și a capacității de descurajare a Alianței, proiectarea stabilității dincolo de granițele NATO și extinderea cooperării cu Uniunea Europeană.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.