Ministrul britanic al Apărării acuză Rusia: În ultimii ani, au avut toate ocaziile pentru a stopa războiul civil din Siria

În cadrul unui text de opinie, publicat de Sunday Times, ministrul britanic al Apărării Michael Fallon acuză Rusia că nu a profitat de ocaziile de a opri războiul civil din Siria. Declaraţia sa vine după ce secretarul de stat britanic, Boris Johnson, şi-a anulat întâlnirea la Moscova pe care urma să o aibă cu omologul său. 

Michael Fallon susţine că atacul cu arme chimice a fost unul “barbar, imoral şi ilegal”, iar răspunsul dat de SUA prin lansarea atacului cu rachete a fost cel potrivit, notează Gândul.info.

“În ultimii ani, au avut toate ocaziile pentru a stopa războiul civil. Rusia trebuie să vină cu o soluţie care să ducă la vindecarea acestui regim”, afirmă Fallon.

“Atacul cu rachete Tomahawk asupra bazei militare siriene a transmis un semnal puternic regimului condus de Bashar al-Assad să se gândească data viitoare de două ori înainte să mai folosească gazul toxic. Pe cât de justificată şi adecvată a fost intervenţia SUA, aceasta a fost limitată. Avem nevoie de o soluţie pe termen lung în privinţa acestui conflict”, a mai declarat Michael Fallon.

Statele Unite au anunţat că investighează dacă Rusia a fost implicată în atacul cu arme chimice din Siria, în urma căruia preşedintele american, Donald Trump, a ordonat prima sa intervenţie militară împotria regimului sirian condus de Bashar Al-Assad.

În ciuda faptului că a fost avertizată cu privire la atacul aerian al SUA și fără să aibă victime, Rusia a răspuns vineri prin suspendarea acordului cu Washingtonul privind prevenirea accidentelor aeriene, crescând astfel riscul ca o ciocnire accidentală a forțelor Rusiei și ale SUA, care operează în Siria, să aibă loc, fapt ce ar putea degenera într-un conflict de mari proporții. Vladimir Putin a denunţat atacul american asupra bazei aeriene siriene ca fiind o ”acţiune agresivă” ce încalcă legislaţia internaţională, făcut sub un “pretext inventat”.

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe țări, inclusiv SUA, Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac. 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.