Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, mesaj pentru partenerii euro-atlantici, după violențele de la proteste: România rămâne devotată principiilor şi valorilor noastre comune

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a atras atenția sâmbătă seara, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, că violențele la un miting pașnic sunt inacceptabile și este important ca dreptul la exprimare să nu escaladeze în agresiuni.

În intervenția sa scrisă, șeful diplomației române a vorbit despre anul Centenarului, dând asigurări ”partenerilor euro-atlantici ai României că țara noastră va rămâne devotată principiilor și valorilor comune”.

 

”Violenţele la un miting paşnic, democratic, sunt inacceptabile, protestele paşnice sunt un exemplu de exercitare legitimă a democraţiei. Sunt convins că o mare parte dintre cei prezenţi la această manifestaţie au dorit să-şi exercite dreptul fundamental la exprimare politică, însă este foarte important ca acesta să nu escaladeze în violenţe. România, ca stat membru UE, condus de un Guvern ales în mod liber, democratic, consideră libertatea de exprimare un drept fundamental şi ţine cont de acest lucru în toate acţiunile sale”, scrie Meleşcanu pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seară, ca reacţie la incidentele de la protestul de vineri seară dintre manifestanţi şi jandarmi.

Meleșcanu și-a exprimat regretul pentru persoanele rănite în timpul manifestaţiei din Piaţa Victoriei, printre care jurnalişti şi jandarmi.

De asemenea, în cadrul mesajului său, ministrul român de Externe a invocat faptul că ne aflăm în anul Centenarului, spunând că şi-ar dori ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog şi dă asigurări partenerilor euro-atlantici ai României că ţara noastră va rămâne devotată principiilor comune.

”În anul Centenarului, îmi doresc ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog. În acest an festiv al Unirii noastre, trebuie să ne amintim că suntem un singur popor, că ne dorim să continuăm ceea ce au început înaintaşii noştri în 1918. Îi asigur pe partenerii noştri euro-atlantici că România rămâne devotată principiilor şi valorilor noastre comune şi va continua să acţioneze în consecinţă”, conchide ministrul de Externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.