Ministrul delegat al Afacerilor Europene participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale. Ce întrevederi va avea ministrul Victor Negrescu

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, va participa astăzi la la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Pe agenda întâlnirii se regăsesc “prezentarea priorităților Președinției estone a Consiliului Uniunii Europene, pregătirea Consiliului European din 19-20 octombrie, precum și programarea legislativă a Comisiei Europene până la finalul anului 2018. Totodată, vor fi abordate aspecte legate de finalizarea mandatului Parlamentului European.”

Ministrul va avea, în maja reuniunii,”întrevederi cu reprezentanți ai statelor membre participanți la reuniunea ministerială, precum și ai instituțiilor europene, pe teme de actualitate de pe agenda europeană”.

“Cu ocazia deplasării la Bruxelles, ministrul delegat va participa la evenimentul de prezentare a candidaturii României pentru relocarea la Bucureşti a Agenției Europene pentru Medicamente, care va fi organizat la 26 septembrie la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.