Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Roma: Politica de coeziune asigură eliminarea diferențelor dintre regiuni

Published

on

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit miercuri cu Paolo Savona, ministrul italian al Afacerilor Europene și cu Barbara Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma pentru discuții ce au vizat preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, în ianuarie 2019.

Oficialul român a subliniat că România va avea de negociat o serie de dosare dificile, precum Cadrul Financiar Multianual sau Politica de Coeziune, în condițiile în care agenda Președinției va fi influențată de Brexit și alegerile pentru Parlamentul European, informează Ministerul Fondurilor Europene, într-un comunicat remis presei.

Rovana Plumb și Barbara Lezzi. Foto: MFE.ro

În întâlnirea cu ministrul Afacerilor Europene, Plumb a aratat că România va fi un partener activ și constructiv, care va susține avansarea proiectului european, “cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea Statelor Membre”. Totodată, a subliniat că țara noastră dorește ca, în timpul mandatului la Președinția Consiliului UE, să fie un mediator eficient și să gestioneze cu succes cât mai multe dosare aflate în lucru.

În timpul reuniunii cu Barbara Lezzi, ministrul pentru Regiunile din Sud, oficialul român a subliniat că Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comuna rămân principalele priorități ale viitorului buget multianual. În timpul Președinției rotative a Consiliului UE, România va încerca să ajungă la un acord de principiu în privința Politicii de Coeziune și Cadrului Financiar Multianual.

În acest context, Lezzi a subliniat că Politica de Coeziune este indispensabilă, fiind singurul instrument care poate redistribui resursele în Uniunea Europeană. La rândul său, oficialul român a punctat că aceasta este principala politică investițională, care asigură eliminarea diferențelor dintre regiuni, iar acest principiu trebuie apărat.

Cei doi oficiali au agreat înființarea unui grup de lucru comun, România – Italia, în vederea schimbului de bune practici în atragerea de fonduri europene si in coordonarea pozitiilor nationale privind negocierile asupra politicii de coeziune post 2020. Totodată, partea italiană s-a oferit să sprijine pregătirile României pentru preluarea Președinției Consiliului UE.

Referitor la viitoarea perioadă de programare, Plumb a precizat că ratele de cofinanțare depășesc cu mult nivelul minim cerut de reglementările specifice și că țara noastră consideră că ar trebui să evităm problemele pe care le pot întâmpina autorităților locale și regionale din Statele Membre, care nu dispun de resurse financiare suficiente și care întâmpină dificultăți în asigurarea cofinanțării proiectelor. În același timp, România consideră că aplicarea regulii “N+3” este cea mai adecvată deoarece ia în calcul dificultățile ce pot apare în implementarea proiectelor strategice mari.

 

 

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

Parteneriat TAROM-Blue Air. Care sunt noile servicii pentru pasagerii care aleg să zboare cu cele două companii aeriene românești

Published

on

Operatorii aerieni TAROM și Blue Air au semnat două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Primul parteneriat între TAROM și Blue Air face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei.

Astfel, pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă. Acest acord are la bază rezoluția IATA 735 attachment A, B, C. Parteneriatul transmite un mesaj suplimentar de siguranță către toți pasagerii Blue Air și TAROM, în cazul unor întârzieri neprevăzute.

Totodată, cele două companii vor pune în aplicare și acordul ”Through check-in”, prin care se asigură o experiență fluentă de călătorie. Astfel, cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor beneficia de transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalități suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluția IATA 780 Attachment A, Article 3.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb: Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă

Published

on

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a salutat miercuri aprobarea de către Comisia Europeană a finanțării Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, după ce comisarul Corina Crețu a aprobat acordarea de fonduri europene de peste jumătate miliard de euro pentru construcția magistralei de metrou până la Aeroportul Otopeni.

”Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă, atât de așteptat de bucureșteni. Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov. Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători.

Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA).

Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

 

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Cu TAROM ,,LOVE is in the air”. Călătorii în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro

Published

on

Ia-ți jumătatea mai bună și oferă-i o călătorie romantică în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro!. Oferta  durează trei zile.

În perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 Compania Tarom oferă bilete de avion reduse:

  • Pentru doar 99 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Roma;
  • Pentru doar 119 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Budapesta, Munchen, Sofia, Praga, Belgrad, Chisinau, Frankfurt, Tel Aviv;
  • Pentru doar 139 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Amman, Beirut, Stockholm, Barcelona, Londra, Nice, Madrid;

Pentru o rezervare rapidă click pe următorul link: https://www.tarom.ro/dragostea-e-nepretuita-doar-biletele-sunt-la-reducere

Toţi pasagerii beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală, catering la bord, respectiv check-in.

Biletele pot fi achiziţionate în perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 şi sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare.

Oferta este valabilă pentru cursele externe, dinspre şi înspre România, operate TAROM în perioada 01 martie 2019 – 31 martie 2019 (data ultimului retur), este supusă unor termene şi condiţii speciale, iar locurile la aceste tarife sunt limitate.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending