Ministrul francez de externe avertizează SUA să nu slăbească Europa: Nu au capacitatea de a compensa avantajele oferite de UE

Orice încercare a SUA de a-i dezbina pe europeni va fi un eșec dacă Washingtonul nu poate sa compenseze avantajele pe care Uniunea Europeană le oferă, a susținut ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault în cadrul unui interviu publicat în ziarul Jurnal du Dinamche, citat de Reuters, informează Agerpres.

Întrebat despre lipsa de unitate a europenilor în fața viziunii președintelui american Donald Trump asupra lumii, Ayrault a precizat că situația suferă modificări, ca urmare a atacurilor repetate ale lui Trump împotriva Europei.

Pariez că orice încercare de a-i dezbina și stăpâni pe europeni nu va reuși. Deoarece Statele Unite absolut nu au capacitatea de a compensa avantajele oferite de Uniunea Europeană membrilor săi“, a precizat ministrul de externe francez.

Chiar și Theresa May s-a simțit obligată, în ciuda Brexit, să spună că este în interesul Statelor Unite să aibă ca partener o Europă puternică“, a completat șeful diplomației franceze, făcând trimitere la reacția prim-ministrului englez.

Ayrault a menționat că Franța nu va fi tolerantă cu orice formă de intenție a Rusiei sau a SUA de a se amesteca în alegerile electorale din aprilie și mai.

“Anumite atitudini sau declarații ar putea implica” o dorință de a slăbi Europa, a arătat el, dând ca exemplu preferința exprimată de Rusia pentru candidații de dreapta, cum ar fi Francois Fillon, sau de extremă dreapta, ca Marine Le Pen, în timp ce independentul Emmanuel Macron, candidat de centru, a suferit atacuri informatice.

“Această formă de amestec în viața democratică franceză este inacceptabil. Franța nu va accepta, francezii nu vor accepta să li se dicteze alegerile”, a insistat Ayrault.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.