Connect with us

SUA

Ministrul german al apărării atrage atenția SUA: Trebuie să renunțe la amenințările la adresa coeziunii UE

Published

on

Ministrul german al apărării, Ursula van der Leyen, a avertizat SUA cu privire la orice discurs care ar putea amenința coeziunea Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice, apreciind că este în interesul Washingtonul unitatea europeană, informează France Presse, citat de Agerpres.

Foto: WEF

Prietenii noștri americani știu că tonul lor față de Europa și NATO are un efect direct asupra coeziunii Europei. O Uniune Europeană stabilă este în interesul american, ca și un NATO unit”, a spus Van der Leyen la Conferința de Securitate de la Munchen, în contextul în care președintele american Donald Trump a criticat recent UE și NATO.

Înaltul reprezentant german a ținut să atragă atenția asupra tentației conducerii de la Casa Albă de a trata în mod egal Rusia și aliații occidentali ai SUA.

Nu poate exista echidistanță între încrederea acordată unui aliat și cea față de cei care pun sub semnul întrebării valorile noastre, frontierele noastre și dreptul internațional, ceea ce înseamnă că trebuie să abordăm împreună interesul nostru comun care este acela de a reveni la conviețuirea cu Rusia și de a nu acționa într-o manieră bilaterală, sărind peste capul partenerilor”, a conchis ministrul Ursula van der Leyen.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

INTERNAȚIONAL

SUA: Donald Trump renunță la organizarea summitului G7 la unul din cluburile sale de golf, criticând ”o ostilitate nebună și irațională” din partea democraților

Published

on

© The White House/ Facebook

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că renunţă la proiectul său, extrem de criticat, de a organiza summitul G7, pe care SUA trebuie să-l găzduiască, la un club de golf de-al său din Miami.

Din cauza media şi a ostilităţii nebune şi iraţionale a democraţilor, nu mai luăm în considerare ca Trump National Doral din Maimi să găzduiască G7 în 2020. Demarăm căutarea altui loc, inclusiv eventual Camp David, imediat“, a scris el pe Twitter, reacţionând la acuzaţiile de corupţie la adresa sa, în contextul în care summitul din 2020 va avea loc cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale americane.

Joi, şeful de cabinet al preşedintelui SUA, Mick Mulvaney, a informat în cadrul unui briefing de presă de la Casa Albă că viitorul summit al G7 va avea loc într-una din stațiunile de golf ale lui Donald Trump din Florida, notează Agerpres și Digi24.

”Nu este singurul loc posibil, dar este cel mai bun loc”, a afirmat Mulvaney.

”Am aplicat aceleaşi criterii utilizate de precedentele administraţii (pentru organizarea summiturilor)”, a dat el asigurări, afirmând că au fost studiate 12 posibilităţi.

Ideea, care a fost apărată fără ezitări de Donald Trump însuşi cu prilejul summitului G7 de la Biarritz, în Franţa, a provocat un val de indignare şi a ridicat numeroase întrebări privind un posibil conflict de interese.

Mulvaney a precizat că evenimentul va fi plătit la preţul lui real, fără ca proprietarul clubului să realizeze profit.

Summitul G7 de anul viitor este programat să aibă loc în perioada 10-12 iunie. Precedentul summit organizat de SUA, cel din 2012, a fost organizat de găzduit de președintele de atunci Barack Obama tot la reședința prezidențială de la Camp David.

 

Continue Reading

SUA

VIDEO Prima ieşire în spaţiu a unui echipaj exclusiv feminin: A durat peste șapte ore și a cuprins și o convorbire telefonică ”Pământ-spațiu” cu Donald Trump

Published

on

© NASA/ Facebook

După ce a fost anulată în luna martie din cauza lipsei costumelor spaţiale de mărime corespunzătoare, prima ieşire în spaţiu a două femei astronaut a avut loc vineri.

Cele două protagoniste au fost astronautele Christina Koch şi Jessica Meir. Timp de șapte ore și 17 minute, cele două au lucrat în afara ISS, care se deplasează cu 27.000 de km/oră, la 485 de kilometri de Pământ.

Pentru a marca momentul istoric, NASA a publicat, pe pagina lor de Facebook, un videoclip în care a avut loc o convorbire telefonică de pe Pământ către spațiu între președintele Donald Trump și cele două femei austronaut.

Liderul de la Casa Albă le-a felicitat pe cele două pentru ”realizarea istorică”.

 

Ieşirea era planificată săptămâna viitoare, dar NASA a devansat operaţiunea, din cauza unor probleme cu echipamente cu bateriile care preiau energie din panourile solare montate pe ISS, notează Știrile Pro TV.

Ieşirile în spaţiu durează câteva ore şi sunt relativ frecvente. Acestea servesc la întreţinerea staţiei orbitale, asamblată începând din 1998 şi alimentată cu energie de la panouri solare. Numeroasele baterii care stochează energia generată de panourile solare sunt în prezent în proces de înlocuire.

Continue Reading

SUA

SUA: Fostul președinte Jimmy Carter și soția sa au devenit cel mai longeviv cuplu prezidențial american

Published

on

© The Carter Center

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter și soția sa Rosalynn au devenit joi cel mai longeviv cuplu prezidențial american, după ce au aniversat 73 de ani de căsnicie, potrivit CNN.

”Felicitări lui Jimmy și Rosalynn Carter. Ei sunt acum cel mai longeviv cuplu prezidențial”, a scris The Carter Center, pe Facebook, precizând că mariajul soților Carter a început acum 26.765 de zile.

 

Soții Carter i-au detronat pe această cale pe fostul președinte George H.W. Bush și soția sa Barbara, care au decedat anul trecut.

Conform CNN, când Jimmy Carter a cerut-o prima dată în căsătorie pe Rosalynn Smith, aceasta l-a refuzat pentru că îi promisese tatălui ei, aflat pe patul de moarte, că va absolvi Colegiul Southwestern din Georgia

Tatăl ei a murit când Rosalynn Smith avea 12 ani, însă aceasta și-a ținut promisiunea.

Jimmy Carter și Rosalynn Smith au ieșit pentru prima dată împreună în 1945 și s-au căsătorit în 1946, când el avea 21 de ani, iar ea 18.

În prezent, Jimmy Carter are 95 de ani, iar soția sa, Rosalynn, 92.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending