Ministrul german al Justiției atrage atenția: Antisemismul devine din nou acceptat din punct de vedere social

Antisemitismul devine din nou acceptat din punct de vedere social, a avertizat ministrul german al Justiției, Katarina Barley, declarații care vin în urma unui atac antisemit care a șocat Berlinul, anunță Deutsche Welle.

Este treaba noastră să luptăm împotriva acestei ascensiuni”, a completat oficialul german pentru grupul media Funke.

Barley a spus că este important să li se aducă la cunoștință nou-veniților că discriminarea religioasă ”nu este acceptată Germania” și că ”oricine promovează antisemitismul va trebui să țină seama de mâna fermă a legii”.

Marți, un tânăr pe nume Adam, un israelian arab, a hotărât să poarte kippah, o scufie tradițională purtată de evrei, în cartierul unde locuiește, ca formă a unui experiment social, pentru a vedea dacă se va confrunta cu un tratament prejudiciabil

În cadrul unui video răspândit pe rețele de socializare, Adam și prietenul care îl însoțea au fost agresați cu o curea de către un bărbat care striga în arabă ”evreu”.

Presupusul atacator a fost arestat.

Ca răspuns, comunitatea evreiască din Berlin plănuiește o campanie denumită ”Berlinul poartă kippah”, mobilizând oameni de toate religiile, ca formă de solidaritate inter-confesională.

Potrivit comisarului german antisemitism, ”în fiecare an sunt înregistrate de către poliție 1.500 de atacuri antisemite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.