Ministrul german de Finanţe despre Grecia: Problemele au apărut din cauza neimplementării complete a programului de ajutor financiar

Grecia nu poate aştepta noi concesii, a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, în contextul temerilor tot mai puternice că statul elen este departe de a-şi îndeplini angajamentele asumate pentru ajutorul extern.

Actualul pachet de ajutor financiar pentru Grecia a fost deja foarte avantajos pentru statul elen, a declarat Schäuble cotidianului Welt am Sonntag, citat de Athens News și preluat de Mediafax.ro.

“Nu văd să existe loc pentru noi concesii. Problema nu a apărut din cauza defecţiunilor programului, ci din cauza neimplementării complete de către Grecia”, a spus el.

Speculaţiile despre acordarea de mai mult timp sau mai mulţi bani Greciei nu ajută, a adăugat ministrul. De asemenea, Schäuble a exclus o nouă restructurare a datoriei ţării.

Ministrul german a criticat politicienii, inclusiv cei germani, care au vorbit deschis despre posibilitatea ca Grecia să părăsească zona euro. Dacă vrei să restabileşti calmul pe pieţele financiare, “nu le hrăneşti cu speculaţii”, a spus el.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  commons.wikimedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.