Ministrul german de Interne, la Consiliul JAI: „România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Schengen“

Hans-Peter_FriedrichMinistrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat joi că România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la spaţiul Schengen, iar progresele realizate de cele două ţări sunt insuficiente, scrie „Die Welt“, potrivit Adevarul.ro.

„În opinia noastră, încă nu a venit timpul să fie eliminate controalele la graniţă pentru cele două ţări“, a precizat Friedrich, înainte de întrunirea Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne.

Totodată, ministrul german de Interne a subliniat că  progresele realizate de cele două state, în acest sens, sunt insuficiente.

Totodată, miniştrii Justiţiei din Danemarca şi Suedia, susţinători tradiţionali ai României şi Bulgariei pentru aderarea la Schengen, şi-au reafirmat joi, la sosirea la Consiliul JAI, poziţia de susţinere, deşi Suedia a fost rezervată în acest sens. Ministrul Justiţiei din Suedia, Beatrice Ask, a afirmat că ţara pe care o reprezintă apreciază că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare, adăugând însă că “există încă preocupări ale unor state membre şi trebuie să respectăm acest lucru”. “Este pur şi simplu prea devreme, trebuie să discutăm mai mult”, a mai spus Beatrice Ask.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.