Ministrul Grapini: Toti cetatenii non-europeni care au viza Schengen pot intra in Romania fara viza de tara

maria grapini gov.roMinistrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, la Arad, că a intrat în vigoare o ordonanţă adoptată de Guvern în luna decembrie, potrivit căreia toţi cetăţenii din afara graniţelor Uniunii Europene pot intra în România fără viză dacă deţin deja o viză Schengen.

Grapini a precizat că a fost publicată şi a intrat în vigoare o ordonanţă de Guvern adoptată în luna decembrie.

“Toţi cetăţenii din ţările non-europene care au obţinut viză Schengen nu mai au nevoie de viză de România. Bulgaria făcuse lucrul acesta înaintea noastră”, a spus Grapini, citata de Romanialibera.ro.

Întrebată , într-o conferinţă de presă care a avut loc după întâlnirea cu oamenii de afaceri, dacă beneficiarii ordonanţei nu sunt doar cetăţenii Republicii Moldova, cum lăsa să se înţeleagă premierul Victor Ponta în luna decembrie, Grapini a răspuns: “Premierul a spus că a rezolvat ceva concret pentru Republica Moldova, dar (ordonanţa – n.r.) e pentru toată lumea”.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism a adăugat că “Uniunea Europeană se opune” acestei decizii a Guvernului.

Sursa:  Romanialibera.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.