Ministrul Justiției își asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA

raluca pruna screenshotMinistrul Justiţiei Raluca Prună a anunţat, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie”, a afirmat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la şedinţa de bilanţ a DNA.

Citiți și Președintele și premierul, mulțumiți de activitatea DNA. Iohannis: ”Veţi avea în mine un partener”. Cioloș: ”Luăm măsuri pentru recuperarea prejudiciilor”

Declarația ministrului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat la un post de televiziune că “rezultatele obţinute de DNA cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării” în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Citiți și Bilanţ DNA. Laura Codruța Kovesi: Este cel mai mare număr de demnitari investigaţi de DNA într-un an

Totodată, declarația Ralucăi Prună urmează evenimentul de prezentare a bilanțului DNA, care consemnează cel mai mare număr de demnitari investigaţi de DNA într-un an.

Anul trecut, au fost trimişi în judecată peste 1.250 de inculpaţi pentru fapte de corupţie la nivel înalt şi mediu, dar şi de cinci ori mai mulţi miniştri şi parlamentari decât în 2013, în total ajungându-se la peste 11.000 de dosare”, a declarat procurorul șef al DNA.

Mandatul Laurei Codruţa Kovesi la conducererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie expiră în această primavară. Propunerea de reînvestire va fi făcută de ministrul Justiţiei, iar numirea de către preşedintele României, cu un aviz consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.