Ministrul Justiției: Noile Coduri penale nu afectează interceptările. Articolul 140 rămâne aşa cum e

Robert-Cazanciuc just.roMinistrul Justiției Robert Cazanciuc a declarat, vineri, că deocamdată Codul de procedură penală și Codul penal vor intra în vigoare nemodificate.

„CSM a pus deja pe site propunerile. Ce vom transmite noi guvernului sunt în mare parte propuneri de la CSM. O să vedeți întregul text astăzi pe site-ul ministerului.

O să propunem pentru miercuri Guvernului un pachet de acte normative, avizate deja de CSM, referitoare la codul de procedură civilă, care va degreva instanțele de judecată. În cadrul acestui pachet, unele pot fi legi, unele ordonanțe de urgență. Așa cum a spus și premierul sunt câteva chestiuni care trebuie corelate și probabil că acest lucru se va si întâmpla pentru a nu avea interpretări diferite”, a spus ministrul Robert Cazanciuc, citat de B1.ro.

Întrebat dacă se va modifica articolul 140, pe care președintele Traian Băsescu îl dorește schimbat, ministrul a răspuns: „Acel articol nu este vizat de propunerile formulate ieri de CSM. Rămâne așa cum este în prezent”.

În ceea ce privește interceptările, Cazanciuc a spus: „E nevoie de o anumită clarificare. Cei care au lucrat spun că lucrurile sunt destul de clare și pot fi făcute și interceptări”.

Președintele Traian Băsescu a vorbit, joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre o eroare făcută la articolul 140 din Codul de procedură penală prin care, spune șeful statului, se lasă statul fără mijloace de identificare a fraudelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.