Ministrul Justiției Tudorel Toader, la Comisia de la Veneția pentru a prezenta ”evoluțiile legislative din România referitoare la legile Justiției”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat într-un mesaj pe Facebook, că a prezentat Comisiei de la Veneţia, sâmbătă, la o sesiune de lucru, modificările aduse legilor justiţiei, dând curs unei invitații în acest sens făcute de organismul internațional.

Comisia de la Veneția — sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017: 1 — Am dat curs invitației de prezentare a evoluțiilor legislative din România referitoare la legile justiției.

2 — În marja reuniunii, am avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, președintele Grupului de state împotriva corupției (GRECO)”, a scris ministrul Justiției, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.


Comisia de la Veneţia, creată în 1990, reprezentă un organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituţionale.

În urmă cu trei zile, ministrul Justiției a avut o întâlnire cu ambasadorii SUA, Belgiei, Canadei, Estoniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei şi Suediei, discutând despre legile justiției, dar și despre concluziile raportului MCV. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.