Ministrul pentru Imigraţie din Marea Britanie a demisionat după ce a aflat că menajera sa nu avea drept de muncă în Regat. Femeia lucra la el din 2007

Secretarul britanic pentru Imigratie Mark Harper a demisionat din guvern dupa ce a aflat ca menajera sa nu avea dreptul de a munci in Marea Britanie, transmite BBC. Potrivit Guvernului, nu exista indicii ca parlamentarul conservator ar fi “angajat cu buna stiinta un imigrant ilegal”. MarkHarper

In scrisoarea de demisie, Harper explica ca a verificat documentele menajerei sale in 2007, cand a angajat-o, si apoi in 2012. Un an mai tarziu, in contextul in care, in calitate de ministru, a recomandat angajatorilor sa efectueze “verificari rezonabile” ale angajatilor, a considerat ca ar fi “prudent sa verific ca toate actele legate de manajera mea sunt in ordine”.

Cum nu a reusit sa gaseasca copii ale unor acte necesare, in urma cu o luna i-a cerut angajatei sale sa prezinte documentele necesare. Cand biroul sau a verificat actele, a iesit la iveala faptul ca menajera nu avea viza de sedere permanenta in Marea Britanie.

Harper a informat-o imediat pe Theresa May, secretarul de Interne, iar chestiunea a fost preluata de Biroul de Imigratii.

“Desi am respectat tot timpul legea, consider ca, in calitate de ministru pentru Imigratie, care vine in Parlament cu un pachet legislativ care va inaspri legile pentru imigratie, ar trebui sa ma judec la un standard mai inalt decat astept de la altii”, a scris Harper in scrisoarea de demisie.

Corespondentul pentru Interne al BBC, Danny Shaw, a scris pe Twitter ca “Mark Harper va fi probabil amintit pentru reclamele de pe camioane cu textul ‘mergi acasa’ si pentru masurile de diminuare a cererilor de ajutor social din partea imigrantilor din UE”.

Camioanele despre care vorbeste jurnalistul BBC, cu mesajul “Ilegal in Marea Britanie? Mergi acasa sau risti sa fii arestat” / “In the UK illegally? Go home or face arrest” au fost lansate in timpul mandatului lui Harper si conduse prin Londra. Textul oferea si un numar de telefon la care cei dispusi sa plece puteau cere asistenta.

La inceputul anului, cu ocazia ridicarii restrictiilor de munca pentru romani si bulgari, Harper a insistat că sistemul de ajutoare sociale a fost “inasprit” astfel incat oamenii sa vina in Marea Britanie ca sa munceasca si nu pentru a primi bani.

In noiembrie 2013, Harper declara ca Marea Britanie nu se va confrunta cu un aflux de migranti romani si bulgari, dupa anularea incepand din 2014 a restrictiilor care la sunt impuse, acestia preferand Italia, Spania si Germania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.