Ministrul polonez de externe avertizează: Intenția franco-germană de a reforma zona euro va duce la sfârșitul Uniunii Europene

Ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski a avertizat că apelul franco-german de a reforma zona euro va avea un impact negativ asupra statelor care nu fac parte din zona euro iar acest lucru “se va încheia cu un dezastru”, informează Politico Europe.

Waszczykowski a precizat pentru publicația germană Die Welt în cadrul unui interviu apărut vineri că astfel de propuneri vor duce la scindarea Uniunii Europene și Varșovia “cu siguranță nu va fi de acrod cu astfel de planuri”.

“Dacă Uniunea Europeană vrea să înceapă crearea propriilor sale structuri politice, precum un ministru de finanțe sau un buget comun, sau dacă zona euro stabilește un program de investiții doar pentru statele membre, atunci aceasta este divizată. Acest lucru este foarte periculos. Acest lucru înseamnă sfârșitul UE“, a precizat ministrul de externe polonez.

Waszczykowski a recționat, de asemenea, și la criticile UE cu privire la intențiile statului polonez de a reforma Curtea Constituțională, dar și cu privire la investigațiile demarate de UE pentru a vedea dacă acestea respectă normele europene, menționând că îngrijorările Bruxelles-ului nu au fost legitime. Oficialul polonez a subliniat că legislația a fost adoptată de fostul Legislativ, înainte ca partidulu Lege și Justiție să vină la putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.