Ministrul Rovana Plumb a avut o întâlnire cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune

Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, s-a întâlnit cu doamna Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune. Discuțiile au vizat implementarea în România a programelor aferente Fondului Social European 2014-2020 – cea mai semnificativă resursă financiară europeană privind politicile de susținere pentru capitalul uman, potrivit unui comunicat al MDRAPFE.

”Investiția în oameni este cea mai importantă investiție pe care o putem face pentru a răspunde nevoilor viitoare ale pieței muncii și, din acest punct de vedere, ne-am concentrat pe lansarea, prin Programul Operațional Capital Uman, a cât mai multor linii de finanțare dar și pe semnarea contractelor de finanțare”, a afirmat la reuniune ministrul delegat pentru Fonduri Europene. 

Comisarul european Thyssen a subliniat, la rândul său, nevoia conturării unor politici integrate, în așa fel încât să existe o Europă în care toți vor avea un loc de muncă: ”Avem nevoie de investiții în capitalul uman și de un ritm mai accelerat la nivelul Statelor Membre a implementării unor politici mai bine țintite, care să ducă la o mai bună convergență economică și socială în UE.”

În cursul întâlnirii, participanții au analizat evoluția apelurilor de finanțare și contractării fondurilor, partea română subliniind că au fost lansate apeluri de aprox. 18,7 miliarde euro, echivalentul a 67% din alocarea totală aferenta programelor gestionate de MDRAPFE.

În ceea ce privește Fondul Social European, coordonat de comisarul Marianne Thyssen, reprezentanții MDRAPFE au arătat că, prin Programul Operațional Capital Uman, au fost lansate spre consultare, până la finalul lunii septembrie, 35 de Ghiduri ale Solicitantului în valoare de 2,16 mld Euro.  De asemenea, au fost lansate 28 de apeluri de proiecte, dintre care 15 apeluri, în valoare de 1,42 mld. Euro (28% din alocarea totală a Programului) au fost lansate numai în cursul anului 2017.

Comisarul european Marianne Thyssen se află într-o vizită oficială în România, în perioada 11-12 octombrie, în cadrul căreia va participa și la o sesiune de dialog cu cetățenii, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe tema viitorului Uniunii Europene. Evenimentul va fi transmis LIVE VIDEO&TEXT de CaleaEuropeana.ro, atât pe www.caleaeuropeana.ro, cât și pe pagina sa de Facebook.

 

Citiți și:  169 de proiecte din cadrul programului “România Start Up“ vor fi finanțate cu 477 de milioane de euro prin intermediul POCU

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.