Ministrul Rovana Plumb către antreprenorii din infrastructura de transport: „Ministerul Fondurilor Europene vă pune la dispoziție 6,6 miliarde euro prin care putem finanța ceea ce așteaptă toți românii: autostrăzi. Folosiți acești bani!”

O întâlnire a miniștrilor Transporturilor și Fondurilor Europene cu reprezentanți ai celor mai importante firme de construcție de infrastructură rutieră și feroviară a avut loc, marți, la Ministerul Transporturilor. În acest context, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a transmis că România are fonduri europene consistente pentru infrastructura de transport (6,6 miliarde euro) și a făcut apel la antreprenori să implementeze proiecte.

„Astăzi suntem în fața dumneavoastră, a celor care v-ați angajat că finalizați lucrările din infrastructura de transport pentru a afla de ce există blocaje, care sunt nevoile și problemele dumneavoastră – beneficiarii proiectelor pe care noi le finanțăm. O sa fiu foarte clară, să înțeleagă toată lumea: absorbția banilor europeni o asigurăm prin dumneavoastră-beneficiarii, odată cu implementarea proiectelor la care vă angajați. Ministerul Fondurilor Europene vă asigură sprijin tehnic și financiar. Acest minister funcționează ca o bancă, doar că aici nu avem de-a face cu un împrumut. Aceștia sunt bani care nu se rambursează, dar care trebuie cheltuiți respectând regulamente, proceduri, angajamente, ca în orice relație contractuală”, a declarat Plumb.

Ministrul Rovana Plumb a semnalat, totodată, întârzierile în transmiterea de către beneficiari a cererilor de plată. A arătat că „Există 15 proiecte fazate, cu o valoare de 1 miliard euro, deja contractate, dar pentru care MFE nu a primit facturi de la constructori.”

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că va continua monitorizarea strictă a proiectelor cu finanțare europeană (prin POIM 2014 – 2020) prin întâlniri regulate cu antreprenorii care beneficiază de fonduri europene și că va sprijini Ministerul Transporturilor pentru accelerarea implementării proiectelor și, implicit, a absorbției, în condițiile respectării de către constructori a tuturor standardelor de calitate.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.