Ministrul Sănătăţii: Aşteptăm avizul Comisiei Europene pe pachetul de servicii care va fi introdus din 2014

nicolaescuComisia Europeană urmează să dea avizul pe pachetul de servicii care va fi introdus din 2014, după care documentul va fi supus adoptării, pachetul minimal urmând să fie finanţat exclusiv de la bugetul de stat, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Aşteptăm, sper eu foarte curând, avizul Comisiei Europene pe pachetul de bază, şi în această situaţie el poate fi supus mai departe adoptării, iar noi, în continuare, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională, să ne pregătim de introducerea lui. De asemenea, procedura este şi pentru pachetul minimal, care va fi finanţat exclusiv din bugetul de stat”, a spus Eugen Nicolăescu, potrivit Mediafax.

“Cred că, în acest moment, bugetele (MS şi CNAS, n.r.) sunt cele pe care Guvernul şi le-a asumat şi înaintat Parlamentului. Începând de mâine (vineri, n.r.) vor începe dezbaterile în comisiile de specialitate şi, probabil, până la mijlocul lunii decembrie vor fi adoptate. La fiecare procent economisit la spital, înseamnă că putem să facem între de cinci şi 20 de ori mai multe servicii medicale pre-spital”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.