Ministrul sârb de externe avertizează cu privire la zona balcanică: „În regiune există multe probleme care au fost ascunse sub preș și abia așteaptă momentul să explodeze”

Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, consideră că în regiunea Balcanilor încă reprezintă „butoiul cu pulbere al Europei” deoarece încă există o mulțime de probleme nerezolvate care „abia așteaptă momentul să explodeze”, notează Agerpres.

„În regiune există multe probleme care au fost ascunse sub preș și abia așteaptă momentul să explodeze. Nu este bine”, a estimat ministrul sârb.

În aceste condiții, Serbia trebuie, în opinia lui Dacic, să-și asume un rol constructiv. „Politica noastră este o politică a păcii, stabilității, concilierii și majorării încrederii în regiune, iar aceasta este fundamentul stabilității în întreaga Europă”, a subliniat șeful diplomației sârbe.

Dacic a supus criticilor Croația, care “și-a întețit retorica antisârbă și încearcă să contracareze aderarea Serbiei la UE”, și a calificat drept greșeală a Belgradului recunoașterea Macedoniei, care “acum votează mereu pentru independența Kosovo”.

În opinia ministrului sârb, rolul politicii externe constă în “a apăra în cel mai bun dintre modurile posibile interesele de stat și cele naționale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.