Ministrul Teodor Meleșcanu: A început evaluarea ambasadorilor. Încercăm să facem acum o evaluare cantitativă și calitativă

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că a început evaluarea ambasadorilor României, menţionând că a primit toate materialele solicitate şi va face o evaluare „cantitativă şi calitativă”.

FOTO: MAE

Întrebat dacă a început evaluarea ambasadorilor, după cum solicitase preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a răspuns: „Da, sigur, a început. Am primit de la practic toate ambasadele materialele respective (…) şi încercăm să facem acum o evaluare cantitativă şi calitativă a acestor răspunsuri”, relatează Agerpres.

El a subliniat că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, menţionând că MAE trebuie să creeze contacte pentru oportunităţi de afaceri.

„Bineînţeles că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine”, a spus Meleşcanu, legat de nemulţumirile exprimate de Dragnea faţă de activitatea multor ambasadori la nivel economic.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat, săptămâna trecută, că aşteaptă de la ministrul de Externe o analiză din care să rezulte ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune sau ataşat comercial, adăugând că acest subiect va fi discutat în coaliţia de guvernare.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.