Ministrul Teodor Meleșcanu, un ultim omagiu pentru Regele Mihai I: România Centenarului se datorează și familiei regale. Ne înclinăm în fața Majestății Sale, care și-a pus întreaga viață în slujba țării

România Centenarului se datorează și rolului jucat de familia regală, iar devotamentul Regelui Mihai I va reprezenta un reper pentru drumul istoric parcurs de România și pentru valorile noastre, a transmis marți șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, într-un mesaj de condoleanțe după decesul ultimului monarh pe care l-a avut țara noastră.

Am aflat cu profundă tristeţe vestea dispariţiei Majestății Sale, Regele Mihai I al României. 

FOTO: Ministerul Afacerilor Externe

Personal am avut prilejul să constat, de mai multe ori, preţuirea de care s-a bucurat Majestatea Sa în rândurile diplomaţiei, dar şi ale publicului larg din ţară şi din străinătate. Eforturile făcute de Maiestatea Sa Regele Mihai I pentru promovarea în diverse capitale europene a obiectivelor României privind aderarea la Uniunea Europeană și la NATO sunt parte integrantă a angajamentului şi reuşitei parcursului internaţional al ţării noastre. Pentru diplomații care au avut onoarea să-L cunoască, Regele Mihai I rămâne un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de valorile culturale românești și față de interesele României. Ne aducem aminte şi de modul exemplar în care Majestatea Sa a fost aproape de preocupările și problemele românilor din întreaga lume, atât pe parcursul anilor triști de exil cât și după aceea.

”România Centenarului se datorează şi rolului jucat de familia regală, iar Majestatea Sa, prin devotamentul faţă de interesele naţionale, atât în vremuri de vicisitudini, cât şi în cele actuale, caracterizate de noi provocări, va reprezenta de-a pururi un reper pentru drumul istoric parcurs de ţara noastră, dar şi pentru valorile pe care trebuie să le împărtăşim viitoarelor generaţii. 

Ne înclinăm în fața Majestății Sale, care și-a pus, cu demnitate, întreaga viață în slujba țării. 

Transmitem, în aceste momente de doliu, Familiei Regale, condoleanțele și expresia înaltei prețuiri față de personalitatea Majestății Sale”, se arată în mesajul ministrului Afacerilor Externe remis CaleaEuropeana.ro.

Regele Mihai a murit la 96 de ani. Ultimul suveran al României a încetat din viață la reședința din ElvețiaAnunțul a fost făcut marți de Familia Regală a României. Primele date despre deteriorarea stării de sănătate a Majestății Sale au fost făcute publice anul trecut, pe 2 martie. Potrivit mesajului video transmis atunci de Andrew Popper, membru în Consiliul Regal, Regele Mihai I fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid  metastazant şi leucemie cronică.

Regele Mihai I s-a născut la Sinaia, ca fiu unic al Principelui Carol al II-lea şi al Principesei Elena a Greciei.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.