Ministrul Tudorel Toader se va adresa OCDE după declaraţiile unui oficial al Organizaţiei care a criticat decizia CCR în privința revocării procurorului-șef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că luni dimineaţă se va adresa OCDE pentru a-i comunica în mod oficial dacă afirmaţiile lui Drago Kos, şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, au fost făcute în nume propriu sau în numele OCDE. Acesta din urmă a declarat recent, într-un interviu pentru ziare.com, că decizia CCR privind revocarea şefei DNA contravine echilibrului puterilor în stat şi independenţei sistemului judiciar.

Foto: gov.ro

Mesajul transmis de ministrul Tudorel Toader pe contul său de Facebook:

Ameninţări de la OECD sau manipulări interne ?

Luni dimineaţă mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, așa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com.
http://www.ziare.com/…/exclusiv-replica-soc-din-partea-oecd…

Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanței de contencios constituțional române.
Totodată, aceeași publicatie, citează, atribuind aceleiași surse, de asemenea în numele OECD, afirmațiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare.”

Dată fiind gravitatea acestor afirmații, precum și experiențe similare, când s-au atribuit unor organizații, precum GRECO, luări de poziție care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar să se facă lămurirea solicitată.”

În ultimii ani, România și-a intensificat eforturile de participare la formatele de lucru ale OCDE și de preluare a standardelor, bunelor practici și recomandărilor organizației. În prezent, România deține statutul de participant, asociat sau invitat în 42 de structuri ale OCDE și a adoptat 35 de instrumente juridice ale organizației.

Citiți și:

Prima reacție a Comisiei Europene după ce Curtea Constituțională a stabilit că președintele Klaus Iohannis trebuie să revoce procurorul-șef al DNA

Curtea Constituțională a decis: Președintele Klaus Iohannis urmează să emită decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruța Koveși, procurorul-șef DNA

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.