Miza vizitei FMI: Proiectul Bugetului pe 2013 și viitorul acord al Fondului cu Romania

Marti incepe cea de-a sasea misiune de evaluare a delegatiei Fondului Monetar International, condusa de catre Erik de Vrijer, seful misiunii FMI pentru tara noastra. Vizita va dura doua saptamani si vor fi analizate modul in care tara noastra si-a respectat criteriile de performanta stabilite prin Acordul in vigoare, arată HotNews. De asemenea, oficialii Finantelor le vor prezenta membrilor delegatiei proiectul de Buget pe 2013, se va discuta despre plata TVA  la incasarea facturii si vor fi initiate discutiile pentru viitorul acord pe care Romania il va incheia cu Fondul, cel mai probabil unul tot preventiv.

Romania ar trebui sa nu mai incheie un nou acord cu Fondul Monetar International dupa finalizarea intelegerii actuale, programata pentru 2013, pentru ca nu ar da un semnal bun pietelor, iar noua ancora poate fi reprezentata de pacturile Uniunii Europene, aprecia insa guvernatorul BNR Mugur Isarescu. “Ancora (acordul cu FMI – n.r.) ramane pentru credibilitate. Cel mai bine ar fi sa iesim din acest acord, ceea ce ar insemna ca lucrurile merg bine si nu mai avem nevoie de profesor. Daca te mai lungesti intr-un asemenea acord, nu va mai fi un mesaj bun“, a spus Isarescu.

Oficialul BNR a aratat ca noi ancore ar putea si ar trebui sa fie acordurile de la nivelul Uniunii Europene, precum Pactul de Stabilitate Fiscala.

Mai multe informații AICI.

 

Citește și Delegaţia FMI vine la Bucureşti. Începe a şasea misiune de evaluare a Fondului Monetar, CE şi BM

Sursa: HotNews.ro
Foto:  istockphoto.com

One Response to Miza vizitei FMI: Proiectul Bugetului pe 2013 și viitorul acord al Fondului cu Romania

  1. Pingback: Florin Georgescu: Delegaţia FMI are programată o întâlnire la Preşedinţie, dar acum nu se ştie cu cine anume | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.