Moody’s evaluează ratingurile a 21 de bănci. Sunt vizate și BCR și Raiffeisen Bank

Moody’s a iniţiat o evaluare a ratingurilor a 21 de bănci din Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, subsidiare ale unor grupuri financiare internaţionale, în România fiind vizate Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank, potrivit Mediafax.ro.

Ratingurile BCR, controlată de grupul austriac Erste, pentru credite pe termen lung în monedă locală (Baa2) şi monedă străină (Baa3) au fost plasate sub evaluare pentru retrogradarea de la perspectiva stabilă, se arată într-un comunicat transmis de Moody’s.

Totodată, ratingul BCR pentru datoriile pe termen scurt în monedă locală (Prime-2) şi monedă străină (Prime-3) sunt evaluate în vederea retrogradării.

Perspectiva stabilă a ratingului de stabilitate individuală (BFSR) al BCR este de asemenea revizuită în vederea retrogradării.

În cazul Raiffeisen Bank SA, parte a grupului austriac cu acelaşi nume, ratingul depozitelor pe termen lung în monedă locală Baa3 este evaluat în vederea modificării perspectivei pozitive, iar calificativul Baa3 pentru datoriile pe termen lung în valută ar putea pierde perspectiva stabilă.

Ratingul Raiffeisen Bank pentru datorii în monedă locală şi străină Prime-3 este evaluat în vederea retrogradării, iar perspectiva stabilă atribuită ratingului BFSR “D” ar putea fi modificată în sens negativ.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: leverageacademy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.