Moscova, despre rezoluţia ONU privind Crimeea: Nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina

rusiaRusia a catalogat vineri drept “iniţiativă contraproductivă” rezoluţia adoptată joi de către Adunarea Generală a ONU care denunţă referendumul din Crimeea şi alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia.

Această “iniţiativă contraproductivă (…) nu face decât să complice soluţionarea crizei din Ucraina”, ameninţă Ministerul de Externe într-un comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Rezoluţia cu caracter neconstrângător, propusă de Ucraina şi susţinută de occidentali, a primit 100 de voturi pentru, 11 împotriva şi 58 de abţineri de la cei 193 de membri ai Adunării Generale. Redactată în termeni foarte moderaţi, ea nu critică în mod explicit Rusia.

“Numărul mare de abţineri şi absenţi este o mărturie elocventă a respingerii unei interpretări părtinitoare a evenimentelor din Ucraina”, apreciază diplomaţia rusă.

Rezoluţia subliniază că “referendumul de la 16 martie, care nu are nicio validitate, nu poate să justifice vreo schimbare a statutului” Crimeei. Ea cere tuturor statelor şi organizaţiilor internaţionale “să nu recunoască vreo schimbare a (acestui) statut”.

Ea “afirmă angajamentul (Adunării) faţă de suveranitatea, independenţa politică, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele recunoscute internaţional”.

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.