Moscova îşi rezervă dreptul de “a-şi proteja compatrioţii” din Ucraina

Vladimir PutinMoscova îşi rezervă dreptul de a-şi proteja compatrioţii din Ucraina, a declarat vineri ministerul rus de Externe, în urma unor confruntări care s-au soldat cu un mort, joi, la Doneţk, în estul Ucrainei, relatează AFP.

“Autorităţile de la Kiev nu controlează situaţia din ţară (…). Rusia este conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de viaţa concetăţenilor şi compatrioţilor săi din Ucraina şi îşi rezervă dreptul de a-i proteja”, afirmă ministerul într-un comunicat.

“Am declarat în mai multe rânduri că autorităţile care au ajuns la putere la Kiev este necesar să îi dezarmeze pe combatanţi, să asigure securitatea populaţiei şi dreptul oamenilor de a organiza manifestaţii”, se mai arată în text.

Un manifestant pro-Kiev a fost ucis joi prin înjunghiere, în confruntări cu simpatizanţi pro-Moscova, la Doneţk, în estul rusofon al ţării, unde au avut loc manifestaţii proseparatiste în ultimele săptămâni.

Secretarul de Stat american Johyn Kerry se întâlnește astăzi cu ministrul rus Serghei Lavrov, cu două zile înaintea referendumului privind anexarea la Rusia a regiunii autonome ucrainene Crimeea.

Întâlnirea programată astăzi este cea de-a patra Kerry – Lavrov, în decurs de o săptămână, pe tema crizei din Ucraina. Celelalte discuții, fără rezultat, au avut loc la Paris și Roma

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.