Muzeele din Italia donează încasările de astăzi pentru reconstruirea zonelor afectate de cutremur

Muzeele din Italia vor dona încasările de duminică, rezultate în urma vânzării biletelor pentru reconstruirea locurilor afectate de cutremurului devastator care a avut loc la începutul acestei săptămâni în centrul Italiei, provocând moartea a 291 de persoane, afectând peste 300 de situri arheologice din jurul orașului Amatrice, informează Politico Europe.cutremur2

Ministrul italian al Cuturii, Dario Franceschini a făcut apel la italieni să viziteze muzeele și siturile arheologice ca formă de solidaritate cu populația afectată din Amatrice, care ar primi un sprijin financiar substanțial în urma acestei acțiuni.

Importante situri culturale, printre care ruine ale Imperiului Roman, biserica Sfântul Agustin, care datează  din secolul XV, Basilica di San Francisco, din secolul XIII,  dar și alte 3000 de opere de artă ar fi fost afectate în urma cutremului de 6.2 magnitudine.

Prim-minstrul italian, Matteo Renzi a declarat vineri stare de urgență în regiune. Sâmbătă, Renzi a mers în Amatrice pentru a lua parte la ceremoniile de înmormântare a 35 de vicitme ale cutremului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.