Năstase l-a reclamat pe Băsescu la CSM: „Preşedintele României a afectat independenţa justiţiei“

adrian nastase wikipediaFostul premier Adrian Năstase a publicat, pe blogul personal, o sesizare adresată Consiliului Superior al Magistraturii, în care susţine că preşedintele Traian Băsescu a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile făcute înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul “Zambaccian”, informează Adevarul.ro.

În sesizarea adresată CSM, Năstase susţine că, în dimineaţa de 6 ianuarie 2014, într-o emisiune difuzată de postul B1TV, preşedintele l-a acuzat că a “reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dislocat”. “Întâmplător sau nu”, mai scrie fostul premier, “Completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condus de judecătorul Ionuţ Matei, a pronunţat sentinţa în dosarul nr. 1919/1/2013, adăugând o condamnare pentru fapte de corupţie”, fapte pentru arată că ar fi fost achitat. Totodată, Adrian Năstase subliniază că afirmaţiile au fost făcute înainte ca ÎCCJ să dea verdictul în dosarul “Zambaccian”.

“Vă rog să constataţi că Preşedintele României a făcut o afirmaţie, în  contextul în care dosarul era nefinalizat, afectând, în acest fel, independenţa justiţiei”, susţine fostul premier şi adaugă că, în contextul în care, Preşedintele României l-a acuzat că ar fi “un om rău, în mod evident această afirmaţie a afectat independenţa justiţiei”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.