Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

NEUROGUV – Platforma inovativa pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare, un proiect implementat de Soft Galaxy International

Published

on

Acest comunicat de presă reprezintă o erată la articolul din data de 8 decembrie publicat la următorul link.

SC SOFT GALAXY INTERNATIONAL SRL, cu sediul în localitatea București, Sos. București-Măgurele nr.58, sector 5, anunta demararea proiectului cu titlul „NEUROGUV –Platforma inovativa pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare” Cod SMIS 142429 cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Acțiunea 2.2.1, apel 3 – Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere in baza contractului de finanțare nr. 23/221_ap3/19.07.2022, cu Autoritatea pentru Digitalizarea României , în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Valoarea totală a proiectului este de 7.864.217,20 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 4.578.076,00 lei, reprezentând 3.662.460,80 lei cheltuieli FEDR, respectiv 915.615,20 lei, cheltuieli de la Bugetul de Stat.

Proiectul se implementeaza in Bulevardul Octavian Goga Nr.2, Tronson III, Cam. 1-2-3-4, Etaj 5, Sector 3, București pana la data de 31.12.2023.

Tipul asistenței financiare nerambursabile:

Obiectivul general al proiectul îl reprezintă susținerea inovării și creșterea productivității societalii Soft Galaxy International S.R.L. prin dezvoltarea unei platforme inovative pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare folosind tehnologia Blockchain si Inteligența Artificială.

OS1. Diversificarea ofertei de produse si servicii inovative în domeniul TIC, prin dezvoltarea unei platforme inovative de servicii de e_guvernare utilizând tehnologii Blockchain și AI – NEUROGUV;

OS2. Creșterea investiției private în domeniul TIC și în cadrul sectorului economic prin realizarea platformei inovative NEUROGUV;

OS3. Creșterea capacității de cercetare-dezvoltare-inovare a Soft Galaxy International în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și tehnologiilor Blockchain.

1. Rezultate așteptate din punct de vedere științific:

  • construirea si testarea prototipului unui nou produs software într-un sector de activitate inovativ;
  • creșterea excelenței solicitantului în activitățile de cercetare în domeniul TIC.

2. Rezultate așteptate din punct de vedere economic:

  • îmbunătățirea infrastructurii de cercetare-dezvoltare a solicitantului ca urmare a reînnoirilor tehnologice impuse de activitățile de dezvoltare si testare a aplicației din cadrul proiectului;
  • extinderea portofoliului de produse al solicitantului prin crearea unui produs IT inovativ;
  • creșterea eficienței economice a solicitantului prin dezvoltarea unui prototip de produs software si extinderea solicitantului, după finalizarea implementării proiectului, în sectoarele de activitate vizate (cercetare, IT&C, Blockchain și AI, E-guvernare).

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

SC SOFT GALAXY INTERNATIONAL SRL

România, București, Sos. București-Măgurele nr.58, sector 5

E-mail: office@softgalaxy.ro ,T. +0724636637

Reprezentant legal: Adrian Valeriu STOICA

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center a organizat Conferința ”Unmanned Systems Forum”: Conflictul din Ucraina este în mare măsură și un război al dronelor

Published

on

© NSC

Cea de-a doua zi a Conferinței internaționale  “Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development”, organizată de New Strategy Center (NSC), cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, a început cu un panel dedicat aspectelor juridice în ceea ce privește provocările cu care se confruntă industria sistemelor de aeronave pilotate de la distanță (RPAS), moderat de dl Augustin Lupu, președinte, Asociația UVS România, România. În calitate de speakeri au participat doamna Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare națională, Senat, Parlamentul României, domnul Remus Dogaru, Autoritatea Aeronautică Civilă, șeful Departamentului Național de Certificare/Direcția de Navigabilitate, România, și Comandorul Florin Bălan, directorul Autorității Aeronautice Militare Naționale, România.

Panel VII

S-au discutat evoluțiile legislative recente cu privire la reglementarea folosirii sistemelor fără pilot, la nivel european și național. Dronele comerciale au cunoscut o dezvoltare exponențială in ultimul deceniu, iar  relevanța acestora a crescut odată cu războiul din Ucraina, unde sunt folosite nu doar drone militare, ci si cele comerciale, adaptate conflictului. Discuțiile au relevat și necesitatea îmbunătățirii legislației pentru achiziționarea echipamentelor militare, inclusiv de sisteme fără pilot, fiind  nevoie de adaptarea birocrației la viteza cu care tehnologia din domeniu evoluează.

Panelul VIIIa

Intitulat “Critical Infrastructure on the Economic Exclusive Zone of Romania. How Can We Better Protect Energy Projects?”, a fost moderat de dl Laurențiu Pachiu, vicepreședinte, Grupul pentru politici energetice, România și a găzduit următorii vorbitori: Contraamiralul de flotilă Liviu Coman, Loctiitorul pentru Operații si Instructie al Șefului Forțelor Navale Române, și generalul de brigadă Anton Rog, director, Centrul Național CyberInt, Serviciul Român de Informații. Discuțiile au vizat multitudinea de provocări din domeniul naval și cel cibernetic, mai ales cele care vizează infrastructura critică energetică.

Aceeași temă a fost abordată într-o a doua sesiune, VIIIb,  intitulată “Critical Infrastructure on the Economic Exclusive Zone of Romania. How Can We Better Protect Energy Projects? Lessons Learned from Other States”, de data aceasta din perspectiva experienței altor țări si a mediukui privat. Panelul a fost moderat de domnul Ionel Pavel, Senior Associate Expert, New Strategy Center, iar alături de acesta au fost prezenți domnul Alexandru Maximescu, Vicepreședinte, OMV Petrom, România, Clément Therme, Non-resident Fellow la Institutul Internațional pentru Studii Iraniene (Rasanah) din Arabia Saudită, și domnul Jakub Godzimisrki, Profesor cercetător, Institutul Norvegian de Afaceri Internaționale – NUPI.

România va dezvolta cel mai mare proiect energetic din Zona Economică Exclusivă la Marea Neagră,  Neptun Deep, ce va asigura nu doar consumul anul de gaz al țării noastre, ci poate contribui la independența energetică a regiunii. În acest context, investitorii implicați în acest proiect vor coopera cu instituțiile din România pentru a asigura protejarea întregii infrastructuri de exploatare a gazelor și a platformelor.  Totodată,  experții străini au prezentat, printre altele,  acțiunile pe care le întreprinde Norvegia pentru a-și proteja infrastructura energetică din Marea Nordului și experiența Arabiei Saudite împotriva dronelor, acumulată mai ales după incidentele care i-au afectat în trecut unele rafinări.

Panel IX

Următorul panel, care s-a concentrat pe lecțiile învățate de domeniul aerian din războiul din Ucraina, a fost moderat de dl Greg Melcher, Chief Operations Officer, Center for the Study of New Generation Warfare, SUA și a avut următorii vorbitori: Generalul (rez.) Frank Gorenc, fost comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Africa și comandant al Comandamentului Aerian Aliat al NATO, SUA și Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, Comandamentul Componentei Operaționale Aeriene, România.

Rusia a desfășurat operațiuni aeriene limitate în războiul cu Ucraina, în ciuda unei superiorități clare. Lipsa conectării dintre forțele aeriene rusești și celelalte forțe armate a dus la aceste rezultate reduse.

După diferite faze ale războiului în care aliații Ucrainei au furnizat preponderent echipament cu scop defensiv, acum, odată cu livrările de tancuri și cu discuțiile legate de livrările de avioane de vânătoare, se intră în faza ofensivă, mult mai dinamică.

Panel X

Următorul panel a fost, de asemenea, legat de domeniul aerian, dar cu un accent mai pronunțat pe apărarea regiunii Mării Negre. Acesta a fost moderat de Colonelul de Flotilă Aeriană (rez.) Mihai Știr, expert asociat New Strategy Center, România, în timp ce vorbitorii au fost domnul Christophe Fontaine, vicepreședinte pentru dezvoltarea conceptului și a capacităților NATO/UE Dezvoltare strategică internațională, General Atomics Aeronautical Systems Inc., SUA, și domnul Or Mastey, specialist UAS, IAI, Israel.

Coordonarea dintre diverse platforme este vitală într-un război modern, iar modul în care se desfășoară războiul din Ucraina ne arată eficiența unei asemenea abordări.

Panel XI

Panelul XI s-a axat pe viitorul războiului cu drone și pe modalitățile de combatere a sistemelor fără pilot. Panelul a fost moderat de dl Marcel Foca, expert senior, New Strategy Center, România. Printre vorbitorii invitați s-au numărat următorii: Col. Cornel Argint, Expert EW & Cyber, Direcția Informații Militare, Ministerul Apărării Naționale, România, dl Frédéric Marchal, reprezentant pentru zona Europa de Est, Cerbair, Franța, dl Adrian Iacob, Director Executiv, Lockheed Martin Global Inc., România.

Participanții au prezentat diverse soluții pentru contracararea pericolului diverselor tipuri de drone și pentru protejarea unor obiective importante de infrastructură critică. În același timp, acțiunile de luptă de pe frontul din Ucraina ne arată cât de importante sunt mijloacele anti-drone, acestea dezvoltandu-se în paralel cu sistemele fără pilot.

Panel XII

Ultimul panel al Conferinței “Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development” s-a axat pe metodele prin care poate fi îmbunătățită cooperarea în cadrul industriei de apărare, în contextul războiului din Ucraina și al impactului tot mai mare al sistemelor fără pilot. Moderatorul a fost domnul George Scutaru, CEO, New Strategy Center, România, iar speakerii invitați au fost Generalul-locotenent Teodor Incicaș, Șeful Direcției Generale pentru Armamente, Ministerul Apărării, România, și domnul Emanuel Popp, Director General, Reprezentanța Autonomous Flight Technologies, România.

Folosirea intensă a dronelor în Ucraina trebuie avută în vedere și de industria de apărare din România,  care va trebuie să investească în cercetarea, dezvoltarea și producerea de sisteme fără pilot, ținând cont și de cererea în creșterea pentru asemenea capabilități din partea Ministerului Apărării Naționale. Totodată, achizițiile de sisteme fără pilot de către MApN pot facilita creșterea cooperării industriale în domeniul militar dintre companiile din România și companii cu o vastă experiență din străinătate.

Concluzii

Cea de-a treia ediție a Unmanned Systems Forum, organizată de New Strategy Center, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, a adus în discuție multiplele aspecte ale folosirii sistemului fără pilot în contextul războiului din Ucraina. La un an de la declanșarea invaziei ruse, una din lecțiile învățate este faptul ca sistemele fără pilot sunt folosite masiv de ambii beligeranți la scară larga, în buna măsură acest conflict fiind un război al dronelor.

Una dintre lecțiile învățate din războiul din Ucraina este utilizarea pe scară largă a dronelor – de la dronele comerciale de mici dimensiuni până la dronele militare. Astăzi, pe linia frontului, în Ucraina, ambii beligeranți folosesc drone la toate nivelurile pentru a-și dirija focul de artilerie, pentru a-și coordona apărarea sau atacul infanteriei, pentru a executa lovituri asupra punctelor de comandă și control sau asupra țintelor de infrastructură. Nu ne referim la zeci de drone, ci la mii de drone pe ambele părți ale frontului.

Numărul semnificativ de drone folosite, dar și distruse, de ambele părți, este impresionant. Trebuie să avem în vedere, în viitor, că industria de apărare va trebui să se concentreze foarte mult pe producția de drone și de sisteme de combatere a acestora, iar aceasta este una dintre lecțiile învățate, de care România trebuie să țină cont.

O altă concluzie importantă pentru România, dar și pentru țările riverane Mării Negre, este utilizarea dronelor navale. Ucraina a acționat cu succes împotriva navelor rusești cu ajutorul dronelor navale, așa cum reiese dintr-un anunț public făcut de președintele Zelenski, potrivit căruia Ucraina construiește o flotă de cel puțin 100 de drone navale. În urmă cu 10 zile, Rusia a folosit pentru prima dată o dronă navală și a lovit podul Zatoka, pe estuarul Nistrului – foarte important pentru legătura feroviară dintre Odesa și România. Rusia a demonstrat că dispune de astfel de capacități, care pot lovi și alte ținte, cum ar fi nave, sau infrastructura energetică din zona economică exclusivă a unor state.

Trebuie să fim atenți, deoarece astfel de lovituri nu pot fi întotdeauna atribuite cuiva, iar dacă nu sunt asumate public de către statul atacator, este dificil de stabilit trasabilitatea lor. Ca atare, va trebui să investim mai mult pentru a ne proteja infrastructura critică, pentru a ne proteja navele de aceste drone navale, nu doar pentru a ne proteja pe noi înșine de sistemele aeriene fără pilot. De asemenea, trebuie să luăm în considerare dezvoltarea sistemelor subacvatice fără pilot, care pot fi, de asemenea, o armă puternică.

Unmanned Systems Forum a avut loc în momentul în care s-a împlinit un an de la declanșarea atacului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, toți participanții subliniind necesitatea sprijinirii în continuare a Ucrainei, pentru ca invazia Rusiei să fie oprită, iar Ucraina să-și recâștige teritoriile ocupate.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

“România – cea mai frumoasă clinică dentară din lume”. Clinicile Trident se alătură campaniei de promovare a turismului românesc

Published

on

Clinicile de estetică dentară Trident se alătură campaniei de promovare a turismului românesc – “România. Cea mai frumoasă clinică dentară din lume” – inițiată de Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), informează un comunicat.

“Ce au în comun serviciile premium de medicină dentară, cum sunt cele oferite de clinicile Trident, și atracțiile turistice ale României? Experiența noastră în clinica, dar și datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism arată că ambele cântăresc greu în decizia străinilor de a ne vizita țara.  De aceea, clinicile Trident se alătura cu bucurie campaniei de promovare a turismului românesc – România. Cea mai frumoasă clinica dentara din lume – inițiată de Societatea de Stomatologie Estetică din România în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism”, arată sursa citată.

Parteneriatul propune pachete turistice inedite care cuprind atât servicii medicale stomatologice la cele mai înalte standarde, cât și cazare confortabilă și vizitarea celor mai frumoase atracții ale României.

Ținând cont că medicii stomatologi din Romania sunt recunoscuți la nivel mondial pentru profesionalismul lor, SSER si ANAT au găsit oportunitatea de a îmbina priveliștile de vis ale României cu serviciile medicale.

Cum funcționează campania?

Turismul medical, în special cel stomatologic, este o realitate veche în România. Pe site-ul campaniei, orice persoană din afara țării poate intra în legătură cu specialiști din partea SSER și ANAT pentru a-și personaliza un pachet turistic și medical adaptat nevoilor sale. Prin formularul de pe site, aceștia pot trimite inclusiv radiografii dentare, pot stabili perioada vizitei și numi exact serviciile medicale de care au nevoie.  

Spre exemplu, unul din pachete propune un consult și plan de tratament incluzând un model 3D printat cu soluția propusă de tratament la clinica Trident, vizitarea formațiunilor de pe Vârful Omu și 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele în București, la un preț începând de la 345 de euro.   

“Știm că mulți străini aleg să vină în Romania ca să-și rezolve problemele dentare, așa că decizia lor poate fi transformata într-o oportunitate unică pentru țară în general. Parteneriatul va acoperi nevoile clienților și îi va motiva să descopere România în același timp”, a spus Florin Lăzărescu, fondator al clinicilor Trident și secretar general al SSER România și Europa.  

Fix&Visit la clinicile Trident

Cele doua clinici Trident din București se vor alătura acestui proiect național cu tratamente stomatologice premium, începând din primăvara anului 2023, când sunt așteptați primii pacienți internaționali.  

“Intenționăm să ne primim oaspeții cu aceeași grijă și căldura cu care ne-am obișnuit pacienții vechi și noi din România. Medicii din clinicile noastre sunt excelenți în sub-domeniile lor, fie că e vorba de ortodonție, protetică dentară, odontologie sau estetică facială”, mai spune Florin Lăzărescu.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

eMAG obține o finanțare pe termen lung de aproape 70 milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara României

Published

on

© Alpha Bank România

Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 milioane de euro, pentru primul său hub logistic regional din afara României, se arată într-un comunicat.

Finanțarea obținută de la Alpha Bank de către eMAG, cel mai mare retailer online din România, susține construcția unui centru logistic eMAG de ultimă generație lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiție de peste 100 de milioane de euro.

Este prima investiție logistică la scară largă în afara României și face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune. În prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub formă de credit-punte.

Compania se angajează, de asemenea, să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistrați pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienți din România, Ungaria și Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întărește poziția în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerț electronic, potrivit GKid și cea mai mare companie românească. Investiția în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătrați de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune și permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem încântați că Alpha Bank, partenerul nostru  financiar de lungă durată, împărtășește încrederea noastră în potențialul de creștere al comerțului electronic în anii următori”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

„Alpha Bank a fost și rămâne un partener onest al mediului de afaceri românesc, care sprijină expansiunea clienților săi și pe piețele externe astfel încât campionii naționali să poată deveni lideri regionali. Apreciem și susținem ambițiile clienților noștri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investiții sustenabile și promovarea unui model de business care are la bază respectul pentru mediu și responsabilitatea pentru viitor. Sperăm ca exemplul eMAG să fie preluat pe o scară largă de către reprezentanții mediului de business românesc”, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group.

„În calitate de lider în creditarea afacerilor în Grecia, finanțarea de către Alpha Bank a primului proiect de hub logistic al eMAG în Europa Centrală și de Est, reiterează angajamentul băncii noastre de a finanța proiecte cu valoare adăugată care accelerează formarea jucătorilor regionali și contribuie la sprijinirea unei creșteri economice durabile”, a declarat Yannis Emiris, Director General Wholesale Banking al Alpha Bank.

Alpha Bank dorește să mulțumească tuturor consultanților care au contribuit la reușita acestui proiect și Anei Radnev, CMS (Lender Legal Advisor), pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite.

Alpha Bank este prima banca privată străină care a intrat pe piața din România, în 1994, construind în această perioadă relații pe termen lung cu marile corporații. 

În ultimii ani, eMAG și Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de soluții menite să ofere clienților retailerului soluții inovatoare de plată, cum ar fi: lansarea serviciului Instant Money Back în premieră europeană (urmată de implementări similare, inclusiv în Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri în rețeaua easybox dezvoltată de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc.

Despre eMAG

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc şi prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De peste 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând cu succes modelul local în Bulgaria și Ungaria. Cu o gamă tot mai mare de produse furnizate împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în 4 aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plăți ca  Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.   

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA2 hours ago

Liderii Poloniei, României, Slovaciei, Ungariei și Bulgariei i-au scris Ursulei von der Leyen solicitând măsuri pentru protejarea fermierilor UE afectați de importurile ucrainene

NATO4 hours ago

Presa britanică scrie că Ursula von der Leyen va candida la șefia NATO, deși aceasta este președinte al Comisiei Europene până la 30 noiembrie 2024

ROMÂNIA4 hours ago

82 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. 3.000 de români au fost uciși atunci de trupele sovietice din ordinul lui Stalin

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Maia Sandu, alături de Zelenski la comemorarea unui an de la masacrele de la Bucea: Alegem să rămânem de partea lumii libere, credem în victoria Ucrainei și cerem dreptate

INTERNAȚIONAL4 hours ago

De la Beijing, premierul Spaniei îl încurajează pe Xi Jinping să meargă în Ucraina și să discute cu Zelenski despre planurile de pace

NATO4 hours ago

Ministrul apărării a pledat, la Washington, pentru elaborarea strategiei de securitate a SUA la Marea Neagră și includerea României în programul Visa Waiver

NATO5 hours ago

Nicolae Ciucă: Regiunea Mării Negre, o graniță sau punte geopolitică între Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Importanța ei strategică nu mai poate fi ignorată în contextul războiului Rusiei în Ucraina

NATO5 hours ago

“București 9”: Aliații NATO de pe flancul estic solicită o apărare înaintată, creșterea prezenței SUA și tratarea Ucrainei și R. Moldova ca elemente importante ale arhitecturii de securitate europene

ENGLISH20 hours ago

130 years of social democracy in Romania. Marcel Ciolacu: PSD brought the country into the family of nations that base their existence on democracy, paving the way for NATO and EU membership

NATO21 hours ago

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până la 16 octombrie 2024

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Maia Sandu, alături de Zelenski la comemorarea unui an de la masacrele de la Bucea: Alegem să rămânem de partea lumii libere, credem în victoria Ucrainei și cerem dreptate

INTERNAȚIONAL4 hours ago

De la Beijing, premierul Spaniei îl încurajează pe Xi Jinping să meargă în Ucraina și să discute cu Zelenski despre planurile de pace

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Ursula von der Leyen dorește o “reducere a riscurilor, nu o decuplare a UE de China”: Relațiile vor fi definite de modul cum Beijingul se raportează la războiul lui Putin. Echilibrul de putere în relația cu Rusia este în favoarea Chinei

MAREA BRITANIE2 days ago

Regele Charles al III-lea, la Berlin: Regatul Unit și Germania “sunt alături” de Ucraina în “apărarea libertății și suveranității” în fața unei agresiuni neprovocate

ROMÂNIA3 days ago

VIDEO Klaus Iohannis, la summitul pentru democrație organizat de SUA: România este un cap de pod al democraţiei în regiunea noastră. Vom continua să protejăm ce am realizat

ROMÂNIA5 days ago

Înainte de vizita șefului Consiliului European la Chișinău, Charles Michel și Klaus Iohannis condamnă tentativele Rusiei de a destabiliza R. Moldova și promit tot sprijinul din partea UE

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Șeful Consiliului European susține creșterea sprijinului UE pentru fermierii români: România a jucat un rol esențial care a adus venituri vitale Ucrainei

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: România va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova și nu vom avea liniște până când nu se va vindeca definitiv de boala rusească

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Președintele Consiliului European vizitează Centrul operațional de coordonare al Poliției de Frontieră: Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la Schengen

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis se așteaptă că încrederea românilor în UE să revină după aderarea la Schengen: “Dacă e război la graniță și mai vine un refuz pe Schengen, este de înțeles că românii își pierd puțin răbdarea”

Team2Share

Trending