Nicolas Sarkozy vrea să discute cu preşedintele Chinei pentru a crește contribuţia ţării asiatice la eforturile Europei de a ieşi din criză

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a afirmat că vrea să discute cu preşedintele Chinei, Hu Jintao, pentru a crește contribuţia ţării asiatice la eforturile Europei de a ieşi din criză, anunţă Bloomberg, potrivit adevarul.ro.

Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) va avea rezerve de 1.000 miliarde de euro, după ce liderii europeni au ajuns la un acord privind creşterea garanţiilor existente de până la cinci ori, a mai anunţat Sarkozy.
Preşedinţii ţărilor din UE vor purta discuţii astăzi referitoare la planul de ieşire din criză, iar Beijing-ul este gata să lucreze cu Europa pentru stabilizarea unei situaţii care se anunţă tot mai periculoase.

Intervenţiile lui Sarkozy preced summit-ul G20 care va avea loc, în Franţa, săptămâna viitoare, şi coincid cu eforturile europenilor de a creşte rolul FMI în operaţiunea de salvare a zonei euro.

“China are nevoie de timp pentru a evalua acest plan de salvare foarte atent. Liderii de la Beijing se tem tocmai de lipsa de armonie din cadrul UE. Logic, nu vor să cheltuie bani pe un plan cu care nici măcar liderii europeni nu sunt de acord”, a afirmat Shen Jianguang, economist la Mizuho Securities, Hong Kong.

Cititi mai mult pe evz.ro.

Sursa foto: en.radio86.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.