Nigel Farage, arhitectul Brexitului, a precizat că doi copii de-ai săi au pașaport german, lucru ce le asigură libera circulație în UE și după ieșirea Marii Britanii

Europarlamentarul Nigel Farage, fostul lider al formaţiunii eurosceptice Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a precizat că doi dintre cei patru copii ai săi au pașapoarte britanice și germane, lucru ce garantează dreptul de a beneficia de libertatea de mișcare în UE după Brexit, ținând totuși să specifice că aceștia se simt mai mult britanici decât europeni, informează Politico Europe.

Farage are patru copii, doi cu soția sa Kristen Mehr, care are naționalitate germană. Anul trecut, Mehr a precizat că ea și Farage s-au despărțit.

Copiii săi cu pașapoarte germane vor beneficia de libertate de mișcare în interiorul comunității europene după ce Marea Britanie va fi părăsit Uniunea Europeană.

Europarlamentarul și fostul lider al formațiunii UKIP a fost intervievat de fostul viceprim-ministru al Regatului Unit în perioada 2010-2015, Nick Clegg. Cel din urmă a precizat în cadrul interviului că cei trei copii ai săi dețin pașapoarte spaniole, soția sa având cetățenie spaniolă, și l-a întrebat pe Nigel Farage dacă situația este similară, având în vedere că Mehr are naționalitate germană.

”Da. Da. Iar legătura cu partea germană a familiei lor este evident importantă pentru ei, dar identitatea lor, când vine vorba de un joc de fotbal… Este destul de clar ce parte vor susține de fapt”, a spus Farage.

Potrivit ziarului The Times, Nigel Farage a primit 18.750 de euro anual din partea Uniunii Europene, din 2009, pentru funcţionarea biroului său de eurodeputat din Bognor Regis (sudul Angliei).

Efectul Brexit: Numărul britanicilor deveniţi cetăţeni ai unei alte ţări din UE, mai mult decât dublu în 2016

În 2016, numărul cetăţenilor britanici deveniţi cetăţenii unui alt stat membru al Uniunii Europene (fără a-şi pierde cetăţenia originală) s-a ridicat la 6.555, faţă de 2.478 în 2015, adică o creştere de 165%, potrivit datelor publicate de oficiul european de statistici Eurostat.

Citiți și EUROSTAT: Aproape 30.000 de români au primit cetățenia altui stat UE în 2016, situându-se pe primul loc în UE

Dintre aceştia, 2.702 au devenit cetăţeni germani, o creştere de 355%. Belgia, unde mii de britanici au locuri de muncă la Bruxelles care depind de calitatea lor de cetăţeni ai UE, a acordat cetăţenia belgiană pentru 506 britanici în 2016, de patru ori mai mult decât în 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.